Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wszystkiego po trochu

Wszystkiego po trochu

mirkaka 05:46, 04 maj 2020

vita napisał(a)
Mam nadzieję, że przełamiesz złą passę.
Jak tam u Ciebie intensywność opadów?
Jak wbijam szpadel w warzywniku, to ziemia do dna przelana. W niektórych miejscach mam miękko pod butami. Dolało, ale nie będę się może chwalić zbytnio.

U mnie niestety nie dolało jakoś specjalnie ale jestem i tak zadowolona W lasku nadal sucho i pod drzewa woda nie dotarła, ale mój zbiornik na deszczówkę napełniony

Napisz mi jeszcze czy liście pustynników po kwitnieniu zasychają? W którym miesiącu ?
Kasiolaaa 06:30, 04 maj 2020

wszystko super wystrzelilo jeszcze troszeczke i piwonie beda w pelni rozkwitu ja niemam żadnej kiedys mialam 3 blado rozowe oddalam sąsiadowi teraz sa piekne odmiany rojniki maja bardzi ladny kolorek ożywiają
Sonka 06:44, 04 maj 2020

Rojnikami mnie skusiłas, też posadzę w donicy. Rododendrony kwitną.Tulipany masz piękne, co robisz z nimi jak przekwitną?
Mariposa 21:55, 04 maj 2020

Zaczyna się spektakl Różaneczniki już cieszą kolorem.
Niech pada, będzie tak soczyście

Ewa777 10:39, 05 maj 2020

mirkaka napisał(a)

Ten deszcz to jego namiastka, ale gdyby tak codziennie po trochu to bym się cieszyła.
Te rh zawsze pierwsze, już w pełnym rozkwicie Reszta jeszcze daleko, teraz azalie nabrzmiewają

Chyba nie mamy co narzekać teraz na deszcz, często nas odwiedza. Mój ogród już jest zadowolony z podlania
mirkaka 13:31, 05 maj 2020

Kasiolaaa napisał(a)
wszystko super wystrzelilo jeszcze troszeczke i piwonie beda w pelni rozkwitu ja niemam żadnej kiedys mialam 3 blado rozowe oddalam sąsiadowi teraz sa piekne odmiany rojniki maja bardzi ladny kolorek ożywiają

Szkoda że oddałaś takie piękne są jasno różowe. Mnie też te czerwone rojniczki pasują kolorkiem

dzisiaj w nocy i teraz pada deszcz, nareszcie na tyle dużo że podlało mój ogród i napełniły się wszystkie zbiorniki na deszczówkę
mirkaka 13:42, 05 maj 2020

Sonka napisał(a)
Rojnikami mnie skusiłas, też posadzę w donicy. Rododendrony kwitną.Tulipany masz piękne, co robisz z nimi jak przekwitną?

Po przekwitnięciu zostawiam na rabacie do zasuszenia i potem wykopuję. Tylko te bardzo stare odmiany zostawiam bez wykopywania corocznego, je wykopuję co parę lat.
Tak robiła moja moja mama i babcia, więc i ja tak robię.
Od wczesnej wiosny zasilam. Po przekwitnięciu ogławiam.

Zaczyna kwitnąć

mirkaka 13:47, 05 maj 2020

Mariposa napisał(a)
Zaczyna się spektakl Różaneczniki już cieszą kolorem.
Niech pada, będzie tak soczyście

Tak, te dwa zawsze pierwsze

Powojnik oplata już prawie cały balkon

mirkaka 13:56, 05 maj 2020

Ewa777 napisał(a)

Chyba nie mamy co narzekać teraz na deszcz, często nas odwiedza. Mój ogród już jest zadowolony z podlania

Ewo, mój dopiero dziś się zadowolił Dopiero go podlało w nocy i teraz w dzień

moje bylinki z nasionek hartują się, po tym oziębieniu wsadzę do gruntu.

Pomidork a za nimi wysiane z mieszanki koleusy. Jak podrosną to wybiorę te najładniejsze i posadzę

A tu kosmos podwójny i dalej papryka, za nią nie widać ale jest jeszcze heliotrop.
Postanowiłam w tym roku posadzić więcej roślin jednorocznych. Zobaczymy czy mi się to spodoba

mirkaka 14:58, 05 maj 2020

Zakwitł już bodziszek żałobny, śliczne fioletowe kwiatuszki

i taki dziwny jedyny pąk kwiatowy magnolii Daphne, czekam na żółty kolor, tylko dlaczego jest taki bury teraz? Ma ktoś tę magnolię? Czyżby też przemarzł ?