Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wszystkiego po trochu

Wszystkiego po trochu

mirkaka 04:37, 28 kwi 2020

Pola napisał(a)
Właśnie dzisiaj jeszcze myślę gdzie piwonie jeszcze posadzić, uwielbiam je.

Piwonie też bardzo lubię, to cudne kwiaty, jest ich teraz tak wiele odmian, nęci kupowanie
mirkaka 04:39, 28 kwi 2020

Mariposa napisał(a)

Pięknie zbudowany krzaczek! Posadziłam swoje pierwsze piwonie, ale te późniejsze, jedna już zapączkowana.
Bodziszka Rozanne poleciła mi Asia-Margerytka, kwitnie bardzo obficie i nieprzerwanie całe lato, ścina go dopiero przymrozek.

Piwonie warto przemyśleć gdzie posadzić, nie lubią przesadzania.
Właśnie dlatego kupiłam tego bodziszka
mirkaka 04:40, 28 kwi 2020

Ewa777 napisał(a)
Piwonie masz już wielgaśne I już zaraz zacznie się u Ciebie pokaz kwitnących rododendronów

Piwonie u mnie na ciepłych rabatach, lubią to chyba
Rh tak ,już pomału te wczesne zaczynają
mirkaka 04:48, 28 kwi 2020

greglis napisał(a)
Wow, gratuluję tej kolekcji piwonii. Musisz mieć jakiś wyjątkowy klimat że już takie duże

Witaj
Cieszę się że zawitałaś do mnie, oglądałam Maję z Twojego ogrodu, zachwycił mnie, ciągle mam go przed oczami. Udało Ci się stworzyć naprawdę zaczarowany ogród. Jestem ciekawa jaki będzie w tym roku, mam nadzieję że zasypiesz na jego zdjęciami
Klimat pomorski,łagodniejsze zimy ale wiosna i pozostałe pory roku raczej sporo chłodniejsze niż w reszcie kraju rabata nasłoneczniona i odmiany takie wcześniejsze
Milka 06:09, 28 kwi 2020

mirkaka napisał(a)

Ketmie mam jedną od Zbyszka, ale one też lubią wodę, tak czytałam. Nie widzę na razie żeby przeżyła, ale one chyba późno startują
No pewnie trzeba będzie coś pozmieniać, prognozy naukowców są nieciekawe, ma być jeszcze gorzej niż jest teraz.

One rosną w gorących krajach, idealne na suszę. Późno ruszają, dopiero teraz, tak w maju, jak i buki, są cudne, bo długo kwitną
Milka 06:10, 28 kwi 2020

mirkaka napisał(a)
zobaczcie jakie różne barwy liści piwonii i jak różnie startują

U mnie identycznie
Joku 10:02, 28 kwi 2020

Piwonie to moja ostatnia miłość. Ale moje w stadium takim jak twoja najmniejsza na ostatnim obrazku.
Kindzia 10:18, 28 kwi 2020

Miruś...jakie masz piwonie dorodne!!! U mnie mało piwonii, na początku zakładałam, że będą rosnąć dwie bylinowe...ale potem mnie Bogdzia zaraziła drzewiastymi i itoh. Aktualny stan u mnie to 2xdrzewiasta (jedno maleństwo przesadzone wiosną i zanim się zbierze, to pewnie lat potrzeba), 1x bylinowa sadzona w zeszłym roku i 1x itoh też z zeszłego roku...także na pokaz do Ciebie przyjdę
ryska 18:58, 29 kwi 2020

Piękne piwonie.

mirkaka 19:54, 01 maj 2020

Milka napisał(a)

One rosną w gorących krajach, idealne na suszę. Późno ruszają, dopiero teraz, tak w maju, jak i buki, są cudne, bo długo kwitną

Ruszyły,