Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wszystkiego po trochu

Wszystkiego po trochu

tulucy 14:48, 15 kwi 2022

Moja baptysja na rabacie bez nornic. Grasują, ale nie tam. Tam nawet tulipany mam
Milka 10:40, 16 kwi 2022

A dziś moja Misia znowu upolowała nornicę, pod tym względem ten mój psiak- wzorowy
Milka 10:41, 16 kwi 2022

mirkaka napisał(a)

Myślę o magnolii, w zeszłym roku kupiłam Sunsation i posadziłam ją pod płotem w lasku od drogi, i myślę że mogę ją przesadzić, jest jeszcze malutka, więc dałabym radę, tylko decyzji za nic nie potrafię podjąć

To piękna i mocna magnolia. Póki mała, przesadź w idelane miejsce, miej ja na ,,oku", aby podziwiać.
Moja strasznie szybko urosła, rok temu została ogolona z dołu, aby rosło, to co pod nią, Kwiecie będzie górą, będę głowę zadzierać.
tulucy 12:40, 16 kwi 2022

Ja sunsation mam dzięki Kasyi, upolowała mi duży okaz, wysoki już, nawet kwitła w doniczce. Posadziłam na wprost okna kuchennego. W końcu tam siedzę najczęściej w tym roku też ma pąki.
Milka 12:55, 16 kwi 2022

Mnie też Kasya kupiła
mirkaka 06:07, 17 kwi 2022

Monika83 napisał(a)
Nie mam tej odmiany ale od dłuższego czasu czaje się na nią bardzo ładne ma kwiaty no i nie należy do wolnorosnących. Sadź śmiało póki jest mała

Jak to łatwo powiedzieć
mirkaka 06:09, 17 kwi 2022

April napisał(a)

Jejku, co ty piszesz, nornice lubią baptysje? U mnie masa nornic a baptysji też nie widać. Chciałam przesadzić bo za głęboko na rabacie posadziłam i teraz boję się że nie będę miała co...

Nie ty jedna masz długi proces decyzyjny Moja magnolia od zeszłego roku zadołowana w doniczce. Myślę. Niby już wiem ale jak mam przesadzić różę żeby posadzić magnolię to jakoś tak nie wiem. Więc myślę dalej

Kocham za te słowa o podejmowaniu decyzji
Z babtysją zobaczymy, no tak wyczytałam, czyli Ty też czekasz, to poczekamy razem
mirkaka 06:10, 17 kwi 2022

tulucy napisał(a)
Moja baptysja na rabacie bez nornic. Grasują, ale nie tam. Tam nawet tulipany mam

Szczęściara, moja na rabacie gdzie one grasują, 20 paroletnie tulipany wyżarły
mirkaka 06:13, 17 kwi 2022

Milka napisał(a)

To piękna i mocna magnolia. Póki mała, przesadź w idelane miejsce, miej ja na ,,oku", aby podziwiać.
Moja strasznie szybko urosła, rok temu została ogolona z dołu, aby rosło, to co pod nią, Kwiecie będzie górą, będę głowę zadzierać.

Szybko, czyli ile na rok rośnie?
Misia fajny piesek, moje dwa koty wolą ciepły kaloryfer
mirkaka 06:18, 17 kwi 2022

tulucy napisał(a)
Ja sunsation mam dzięki Kasyi, upolowała mi duży okaz, wysoki już, nawet kwitła w doniczce. Posadziłam na wprost okna kuchennego. W końcu tam siedzę najczęściej w tym roku też ma pąki.

Ja też ją kupiłam dzięki Kasyi, u niej ją podziwiałam i też zachciałam mieć Moja tylko metrowa, ciekawe ile urośnie w tym roku. Moja posadzona w lasku, tam sucho, mało urosła po posadzeniu, może jak się lepiej zakorzeni to szybciej pójdzie? Jeśli się zdecyduję na nią to raczej kupię nową, tamta niech już rośnie na swoim miejscu. Widok z okna kuchennego ważny