Też pałam do hakonki miłością odwzajemnioną Ta funkia niziutka więc fajnie wygląda na obwódkach, choć bardzo silnie rośnie i za rok będą ją musiałam o połowę przyciąć
Slimaki są , ale teraz wiosną jeszcze nie jedzą tak funkii, widać to później. Poza tym rozsypałam granulki, robię codzienny obchód rano z nożycami, brr,
W tym roku jakoś róże się u nas ociągają, co mnie cieszy, choć za tydzień pewno już pierwsze pąki będą się otwierać
To przetacznik Blue Mirror , niziutki, dobrze się go rozmnaża dzieląc, na wiosnę tnę nisko, kwitnie około 2-3 tyg, w zależności od temperatur,
co chcesz jeszcze wiedzieć? Potem jest niską zieloną obwódką, u mnie trochę pochłaniany przez hakonkę
Dziękuję Basiu
Nova Zembla pięknie wygląda, szczególnie lubię go przed południem, wtedy jego kolor jest wyjątkowy, wyrazisty, w popołudniowym słońcu jest już jaśniejszy
Zaczynam już czyścić azalie, , rodki tylko tam gdzie dosięgnę, albo gdy mi to wizualnie przeszkadza,
Jak były młode to zasilałam 2 razy, w kwietniu i czerwcu, teraz jak są takie wielki to na wiosnę tak, a w czerwcu to różnie, w tym chyba zasilę
To fajnie, że masz dłuższe kwitnienie pachnących azalii, ja też uwielbiam spacerować w ich pobliżu, pontyjka jest wielka i cudnie pachnie
W upały szybko przekwitają, u nas w tym roku wyjątkowo chłodno więc się trochę dłużej nimi cieszę
Piątkowe popołudnie było bardzo przyjemne. Podwieczorek z herbatą i ciastem w takim otoczeniu i z przemiłym towarzywtwem to sama przyjemność. Uwierzcie, że te azalie i rododendrony na żywo robią niesamowite wrażenie. Zdjęcia tego nie oddają. Kwiaty azalii są ogromne, każdy musiałam dotknać. Największe rododendrony przy placyku ze stolikiem mają po 3 metry wysokości. Ogród o tej porze jest oszałamiający. Zaraz dorzucę zdjęcia. Robiłam je telefonem, więc jakość ich nie będzie tak dobra jak zdjęcia Mirki, czy Joli.
Bardzo dziękuję Mirko za zaproszenie, a Tobie Jolu za cudowne towarzystwo. Dziękuję za roślinki. Wszystkie już wczoraj posadziłam. Oby się przyjęły, bo to są najprzyjemniejsze pamiątki