Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wszystkiego po trochu

Wszystkiego po trochu

Martka 09:59, 21 maj 2023

Mirko, stopowiec, dywanik z marzanki, dereń kanadyjski, chmura powojnikowa, Osmunda regalis, wszystko piękne i zdrowe. Lubię, gdy stosujecie łacińskie nazwy, można się zawsze czegoś nowego poduczyć przy tej okazji Miłej niedzieli!
Basieksp 10:13, 21 maj 2023

Przepiękne azalie macierzanka, dereń, no i cała reszta też, bardzo mi się podoba i te uratowane narcyze, ja mówię na nie babcine, też je wykonywałam z takich zapomnianych, pustych odrodów, chociaż one na początku wcale nie chciały u mnie rosnąć, teraz mam ich trochę więcej, ale jeszcze mam ich niedosyt Moja mama też miała takie obwódki z nich, rosły jaj szalone, a jaki zapach
Monika83 22:08, 21 maj 2023

mirkaka napisał(a)

u mnie tak dzisiaj, większość azali jeszcze w pąkach, ale te dwie już dają tyle radości,

Cudny widok, uwielbiam ten czas kwitnących Rh i azalii
daszum 21:49, 23 maj 2023

Kwitną Rh
Nie wiadomo na co patrzeć, cudownie jak zwykle.
Ten powojnik na balkonie od lat robi furorę.
basia3012 22:56, 23 maj 2023

No i już się zaczęło. Przepiękne kwitnienie tych wczesnych azalii.
A powojnik to cudeńko. Powód do dumy jest. Takiego wyhodować to sukces. Gratulacje Mirko.
Sonka 08:18, 27 maj 2023

Przydreptałam zobaczyć rododendrony, czyżby jeszcze nie zakwitły? Miałam napisać i nie wiem czy napisałam,ze masz zmysł do pięknie zaaranżowanych kształtów rabat, bardzo mi się podobają.Ja dalej walczę z bólem barku, choć już mniejszym, mam zwyrodnienie i naderwane ścięgnien, mogło być złamanie, ale po takim czasie trudno ustalić powiedział ortopeda, ach Ci lekarze, ... Ogród masz piękny. W moim lasku rośnie zielsko u Ciebie widzę czyściusieńko.
mirkaka 17:10, 28 maj 2023

Odpowiem zbiorowo, a potem szczegółowo na pytania
Kochane dziewczynki i chłopaku dzięki że zaglądacie,bardzo wszyskim dziękuję za miłe słowa

Powojnik to górski, montana Mayleen, rośnie bardzo silnie, nic nie potrzebuje, sam znajduje sobie pożywienie , w ostre zimy może przemarznąć, ale cóż.. Już wiele lat cieszy, szkoda że tak krótko, już zaczynają pojedyncze płatki opadać.

Kordina , w Gdańsku

Vito, siateczką przykrywam jarmuż, i marchew z cebulą.
Kwiat paproci, chyba jednak nie, bo ciągle kwitnie, a nie jedną noc
Pustynniki są wcześniejsze białe, i kilka późniejszych cytrynowych, one mają nawet trochę inny kwiatostan jak startują

Jolu, marzanka sobie radzi ale czasami jednak ją podlewam, i pozostałe w lasku też, jest już susza

Martko, ja z tymi łacińskimi to tak sobie

Basiek, ja też tak na nie mówię, a właściwie nie babcine tylko mamine

Sonka, cieszę się że się odnalazłaś, rodki zaczynają, mają takie różne pory kwitnienia, Nowa zembla już a Catawbiense dopiero zaczyna.
Ja mam z barkiem chyba to samo, pracuje na p.bólowych, kilka lat temu miałam operowany bo zerwałam ścięgno, teraz znów boli ten sam, już nie idę do lekarzy, bardzo ciężko przeżyłam tamtą operację
Chodząc po lasku zawsze coś wypielę

mirkaka 17:12, 28 maj 2023

Vito
mirkaka 17:14, 28 maj 2023

trochę zieleni

mirkaka 17:16, 28 maj 2023