Dzięki Mirko. Marcel M. bardzo piękny, wyraziście różowy. Szkoda, że u siebie nasadziłam tyle Catawbience Grandiflorum, one u mnie jakiś smutny kolor mają.
Pozdrawiam.
Jola, Tak, ale to trwało jakieś 3 lata
20 lat temu kupowałam już u Ciepłuchy, miałam wybor, miałam katalog, ale pamiętam, że kilku które wybrałam nie mieli i wysłali mi zamienniki, kilka też mi wypadło, może to i dobrze bo teraz bym miałam oczopląs nie do zniesienia. Catawbiense i Roseum kupiłam w sklepie
Mają świetne warunki, że tak kwitną jak w Powsinie pod WAWA.
Tam specyficzny klimat magnolie i rh kwitną każdego roku obłędnie.
Nova Zembla jestem zawiedziona ma 3 szt i rosną byle jak a jeden już ducha wyzionął.
Tego u ciebie nie widziałam jak mogłam przeoczyć.
Kasia Bawarka też miała takiego kolosa.
Mirka jest przepiękny. Czy on długo kwitnie?
Kupiłam w zeszłym roku urósł sporo w tym roku miał 3 kwiaty.
Elu, warunki im sama stworzyłam, wymieniłam całą ziemię
Nova Zemba jest piękna, lepiej jej w lekkim cieniu, wszystkie Rh szybko przekwitają,
Ten wielki powojnik też krótko kwitnie, teraz mam cały taras zaśmiecony puszkami i płatkami przekwitającego powojnika. Nie kwitnie długo, tylko róże kwitną długo Reszta to dwa tygodnie albo jeden i koniec
Agnieszko, jak miło że znów tu jesteś Bożenko a Ty masz u siebie rodki, chyba nie, ale może nie pamiętam? Fiolety w różnych wariacjach, ogród wtedy jest spokojniejszy, u siebie próbuję tworzyć zestawy kolorystyczne, żeby nie było zbyt nudno, z rodkami tego nie robiłam,