Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój jest ten kawałek ogrodu

Mój jest ten kawałek ogrodu

zoja 06:10, 02 kwi 2016

macham z rana - kocią łapą bo pluszak przeszkadza mi pisać
aga_podlasie 08:39, 02 kwi 2016

zoja napisał(a)
macham z rana - kocią łapą bo pluszak przeszkadza mi pisać

Ależ ranny ptaszek z Ciebie
Kupiłam w piątek Rubensa Ale chyba na razie nie powinnam go sadzić? W ogóle doczytałam, że on nadaje się w cieplejsze rejony a u nas biegun zimna
aga_podlasie 08:44, 02 kwi 2016

UlaB napisał(a)
Aga, jak wygląda Twoja werbena? Rośnie? Kurcze, nie wiem kiedy ją pikować. Częśc siewek ma juz po 2 pary lisci właściwych, a część nasion nadal wschodzi - to tak a'propos nierównych wschodów werbeny... Chyba jeszcze poczekam?

Posadziłaś róże? Ja przez ten dzisiejszy wiatr i zimno zostawiłam rosliny na drugą noc w wodzie. Mam nadzieje, ze im tym nie zaszkodze.

Werbena jak u Ciebie, nierówno rośnie. Jeszcze poczekam, straszne mikruski. Ale z tych sianych w lutym mam 10 roślinek i po popikowaniu w końcu ruszyły i nabierają masy.

Róże białe posadzilam od razu Dziś zaczynam robić miejsce pod różowe.
Piękne słońce za oknem ale zimno jeszcze.
A, i przyleciały w końcu bociany
zoja 20:46, 02 kwi 2016

aga_podlasie napisał(a)

Ależ ranny ptaszek z Ciebie
Kupiłam w piątek Rubensa Ale chyba na razie nie powinnam go sadzić? W ogóle doczytałam, że on nadaje się w cieplejsze rejony a u nas biegun zimna

ranny w sobotę pełną ogródkowych planów tylko

nie żartuj!
ja myślałam, że górski to niezniszczalny
mam innego montana - w zeszłym roku kupiłam - czerwony jest i nic go nie ruszyło-ani przesadzanie, ani susza latem i nawet przezimował bo liście puszcza... hmmm... może z tym też nie będzie tak źle
aga_podlasie 21:31, 02 kwi 2016

zoja napisał(a)

ranny w sobotę pełną ogródkowych planów tylko

nie żartuj!
ja myślałam, że górski to niezniszczalny
mam innego montana - w zeszłym roku kupiłam - czerwony jest i nic go nie ruszyło-ani przesadzanie, ani susza latem i nawet przezimował bo liście puszcza... hmmm... może z tym też nie będzie tak źle

Danusia umieściła artykuł o powojnikach na głównej, tam jest o Rubensie. Mój został wczoraj na noc przed garażem i przymroziło mu listki. Ale pewnie odbije.
aga_podlasie 21:43, 02 kwi 2016

Co za dzień dziś. Mnóstwo pracy, efekty widać... będzie latem
Wszystkie nowe róże posadzone, okrywowe przycięte, rabatowe jeszcze czekają. Trawnik po wertykulacji. Nawieziony. Żurawki poczyszczone częściowo. Stipy przycięte, ale chyba nie przeżyły zimy, nie widać zielonego.

aga_podlasie 21:47, 02 kwi 2016

katiaxx 22:03, 02 kwi 2016

Witaj Aga, nie otweirają mi sie wszystkie zdjęcia - chyba wina netu szkoda bo chciałąm zobaczyć Twój symetryczny przedogródek - lubię takie mamy chyba wielkościowo podobne działki.
dziękuję za radę o nornicach - mam ich srylion - też myślałam o łapce zwykłej - tyle że ja mam akurat pułapokę ale jutro założę - żywa czy martwa - byle nei ryła u mnie
aga_podlasie 22:07, 02 kwi 2016

Witaj
Wszyscy po ciężkiej pracy odpoczywają na ogrodowisku Mi też część zdjęć się teraz nie otwiera.
katiaxx 22:09, 02 kwi 2016

UlaB napisał(a)
Aga, widziałam wertykulatory w Lidlu.

W mojej okolicy te wert. w lidlu były gdzieś do 11 - potem zaczelo się polowanie na ostatnie sztuki