Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój jest ten kawałek ogrodu

Mój jest ten kawałek ogrodu

aga_podlasie 10:37, 25 kwi 2016

Dominika11 napisał(a)
no szalejesz szalejesz

Jestem skłonna winić za to Ogrodowisko
marzena_p 11:08, 25 kwi 2016

Jednak pierwszego dnia targów jest więcej roślin. Drugiego dnia trawek był już słaby wybór. Ja kupiłam azalie satan ,sosenke szczepiona ,ostrożke białą. Było zimno i mokro .
aga_podlasie 12:40, 25 kwi 2016

Okropna pogoda była wczoraj, dobrze, że w sobotę w miarę ładna.
Ja już się nauczyłam, że na takie targi to najlepiej się wybrać w pierwszy dzień i w ogóle jak najwcześniej. Ale pamiętam, że pracowałaś w sobotę i nie mogłaś jechać. Zakupy fajne, moja biała ostróżka jeszcze nie wychodzi, ciekawe czy żyje.
UlaB 12:47, 25 kwi 2016

Marzena, pani z obsługi powiedziała mi, ze oni tam mają sprzedaz cały czas - mozna przyjechac w innym terminie. Oczywiscie, bedzie tylko to co sprzedaje Lasbud ale zdaje sie ze wiekszosc to był ich towar. W kazdym razie ja mam zamiar to sprawdzic.
A, wczoraj wyczytałam gdzie w necie ze ten kiermasz był piątek - niedziela - myslicie, ze to błąd czy rzeczywiscie był od piatku?

Aga, to Ty nie miałas długiej listy. Mysle, ze te derenie kupisz w Kurianach. Choiny (duze) widziałam na Berlinga, derenei zreszta tez były - nie patrzyłam an cene, pewnie nieprzyzwoita. Szczerze mówiac to ja jednego wypierniczyłam - szkoda ze Cie wczesniej nei znałam - miałabys juz jednego

Na buczka tez sie ciesze, ale to jeszcze troszke - na razie nie kupiłam zadnego, zastanawiam sie która odmiana (pewnie Rohan Wheeping), musze tez poszukac właściwej rosliny, a przede wszystkim przyjrzec sie jak wykroic trawnik zeby było dobrze. No i musze wygospodarowac miejsce na kloniki palmowe (juz mam pomysł gdzie ale powoli ) - młody oglądał wczoraj ze mną Majke i wypatrzył klon Shirasawy, strasznie mu sie spodobał. Zaczął drążyć temat i widze ze mi nie odpuści (nie zebym sie martwiła ).
Córke mam zupełnie obojętną na ogródek.

Moje vertigo jeszcze czeka na posadzenie do donicy. A tymczasem musze poszukac cisów. Na razie jedyne sensowne widziałam na Berlinga - cena troche za wysoka, ale jak mnie najdzie desperacja....
marzena_p 21:41, 25 kwi 2016

W piątek był Marek z programu Rok w ogrodzie , udzielał porad.
aga_podlasie 22:27, 25 kwi 2016

Chciałam się wybrać w piątek, ale był w moich godzinach pracy.
aga_podlasie 22:37, 25 kwi 2016

Ula, jakich cisow szukasz? Ja niedługo zrobię rundkę po ogrodniczych. Ale na spokojnie, nie śpieszy mi się, i tak dużo roboty mam.
UlaB 22:52, 25 kwi 2016

Na zywopłot to taki zwykły bacatta, hicksi albo hilli. W kazdym razie nie chudzielce i nie David.

Te co mam na fragmencie zywopłotu to hicksi kupowane w Fastach i chyba tam podjade jutro popołudniu (jesli zdążę).
aga_podlasie 22:57, 25 kwi 2016

Ja mam 3 Hilli, ładnie rosną, myślę czy by nie dokupić kilku na żywopłot. Ale...nie wiem czy tak mieszać. Już rosną w linii szmaragdy, Kórnik, Aureospicata, choiny kanadyjskie. I do tego jeszcze dodać cisy? To na około 30 metrach. Tak sobie gdybam.

marzena_p 08:19, 26 kwi 2016

Mieszany żywopłot będzie ciekawszy ,same szmaragdy to nuda.