Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój jest ten kawałek ogrodu

Mój jest ten kawałek ogrodu

UlaB 09:51, 28 kwi 2016

Zerknełam na swoje piwonie dzisiaj rano - wygladaja normalnie. U mnie nie było przymrozku.

Ale kolorowo i ten łan szafirków Super Uwielbiam szafirki i u mnie juz w jednym miejscu przekwitaja - w drugim tak jak u Ciebie - w rozkwicie.
aga_podlasie 10:38, 28 kwi 2016

U mnie też dziś nie było przymrozku, mam nadzieję, że ten śnieg, to ostatnie tchnienie zimy.
Szafirki tak się namnożyły, że zacznę przenosić je w inne miejsca, już mam upatrzone.
marzena_p 12:57, 28 kwi 2016

Jak wasze róże zakupione na wiosnę. Moje dwie nie wypuszczają nic narazie.
UlaB 13:38, 28 kwi 2016

Marzena, moje na oko wszystkie zyja, ale niektóre baaaaaardzo wolno sie zbieraja do startu. HeidiKlum, Charlotte i Burgundy Iceberg nadal mają te małe czerwone wypustki. Jedna Minerva tez wolniej rusza od drugiej. Ogolnie to ostatnia przesyłka bardzo się ociaga, wczesniejsze przesylki wystartowały bez uszczerbku. Mam nadzieje, ze się rozkręcą, ale w przypakdu tych róż na wielki efekt w tym roku nie licze.

Mam tez do Was pytanie, skoro Marzena ruszyla temat róż. Czy Wy nawozicie te świezo posadzone róże? Własciwie u mnie wszystkie róże - i te wczesniejsze i te tegoroczne - są posadzone w mieszance z kompostem. Starszaki mialy kopczyki z czystego kompostu. Czy według Was powinnam je nawozić? Wydaje mi sie, ze nie, nie chce przedobrzyc, ale z drugiej strony chciałabym by jednak coś zakwitło Poza tym w weekend pakuje pod wszystkie róże mikoryze - moze ten kompost i mikoryza na razie im wystarczy?
marzena_p 13:56, 28 kwi 2016

Ja narazie nic nie podsypuje ,później podleje pokrzywa , florovitem.
aga_podlasie 14:14, 28 kwi 2016

Moja róża z all... nie rusza na razie. Reszta powoli startuje.

W paczce z różami od Hyżego była książeczka jak się obchodzić z sadzonkami. Zrobię fotkę instrukcji sadzenia, co tam oni doradzają w temacie nawożenia. Z tego co pamiętam, to nie należy nawozić.
AgaeM 14:45, 28 kwi 2016

Zdjęcia zimowe wyszły piękne, ale czy właścicielka ogrodu zadowolona?
Ślicznie Ci roślinki kwitną.
AgaeM 14:47, 28 kwi 2016

aga_podlasie napisał(a)

Pasowałaby u Ciebie

Dlatego się ekscytuję
aga_podlasie 21:46, 28 kwi 2016

AgaeM napisał(a)
Zdjęcia zimowe wyszły piękne, ale czy właścicielka ogrodu zadowolona?
Ślicznie Ci roślinki kwitną.

Właścicielka ogrodu przerażona tymi chłodami, nocnymi przymrozkami i wyczekująca ciepła

Gdyby mi się udało zebrać nasiona z tej czarnej petunii, to bym się z Tobą podzieliła na przyszły rok
aga_podlasie 21:54, 28 kwi 2016

Instrukcja nawożenia róż, wg szkółki Hyży