Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój jest ten kawałek ogrodu

Mój jest ten kawałek ogrodu

UlaB 21:28, 05 maj 2016

aga_podlasie napisał(a)
Dziś rano byłam, jest już wszystko. Kolorowo, aż cud, że wyszłam z pustymi rękami

ciągnie, ale strach sie bać
Bazylie musze dokupic bo mi jakos słabo wzeszła w tym roku, ale jak zajade to przeciez nie wyjde tylko z bazylią Najgorzej ze wracam 15go - ciekawe czy nie bedzie mocno przerzedzona sadzonkowo giełda. Myslicie, że jak wsadze teraz taka kupione na giełdzie bazylie w jakas doniczke to nic jej nie bedzie jak potem przesadze do skrzyni? Bedzie rosła?

a, jeszcze Was podpytam - na jakim stanowisku macie bazylie (jesli macie)?
aga_podlasie 21:29, 05 maj 2016

Sprawdzałam dziś, czy mają jakieś nowości, ale nie, to samo co każdego roku. Muszę na spokojnie przemyśleć co chcę kupić, bo będąc na miejscu chciałoby się mieć większość tego co sprzedają.
aga_podlasie 21:31, 05 maj 2016

UlaB napisał(a)

ciągnie, ale strach sie bać
Bazylie musze dokupic bo mi jakos słabo wzeszła w tym roku, ale jak zajade to przeciez nie wyjde tylko z bazylią Najgorzej ze wracam 15go - ciekawe czy nie bedzie mocno przerzedzona sadzonkowo giełda. Myslicie, że jak wsadze teraz taka kupione na giełdzie bazylie w jakas doniczke to nic jej nie bedzie jak potem przesadze do skrzyni? Bedzie rosła?

Myślę, że połowa maja to jeszcze spokojnie będzie wszystko. Rozkreca się dopiero.
Spokojnie możesz posadzić, nic jej nie bedzie, tylko niech ktoś ją podlewa
marzena_p 21:31, 05 maj 2016

Odebrałas rośliny ze szkółki w Choroszczy?
UlaB 21:33, 05 maj 2016

teściową mam chwilowo na stanie - popilnuje mi wszystkiego, jestem spokojna

Jakies zakupki w Choroszczy były? Powiem Wam, ze Lasbud mnie zadziwił bylinowo - pozytywnie.
aga_podlasie 21:35, 05 maj 2016

marzena_perkowska napisał(a)
Odebrałas rośliny ze szkółki w Choroszczy?

Nie, nadal się nie odzywają, a już powinni.
aga_podlasie 21:38, 05 maj 2016

UlaB napisał(a)
teściową mam chwilowo na stanie - popilnuje mi wszystkiego, jestem spokojna

Jakies zakupki w Choroszczy były? Powiem Wam, ze Lasbud mnie zadziwił bylinowo - pozytywnie.

Kupowałam w Choroszczy ale przez allegro, np. Malepartusa, jakieś molinie, rozplenice, już tak dawno, że sama nie pamiętam co jeszcze.

Do Lasbudu mi wybitnie nie po drodze a muszę w końcu pojechać, bo moja Pastella nie daje znaku życia, potrzebuję nowej.
marzena_p 22:25, 05 maj 2016

Rozmawiałam z nim , to ty masz zadzwonić kiedy chcesz odebrać, rośliny zamówione czekają na ciebie.
aga_podlasie 22:47, 05 maj 2016

Aaa, to by wiele wyjaśniało
Dziękuję
aga_podlasie 22:51, 05 maj 2016

Ula, u mnie bazylia rośnie w doniczkach, słońce ma dopiero po 12. Rośnie taka sobie. Ale widziałam bazylię rosnącą w gruncie, w pełnym słońcu, podlewana oczywiście ostro, sięgała mi do pół uda.
Ja w tym roku siałam bazylię cynamonową, ma piękny zapach, jakąś ciemną, bo lubię taki kolor liści i sałatową, tej jeszcze nie pikowałam.