Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój jest ten kawałek ogrodu

Mój jest ten kawałek ogrodu

aga_podlasie 21:59, 03 maj 2016

Moja lawenda powoli rusza, ale w tym tempie zakwitnie w przyszłym roku. Na pocieszenie od Mamy dostałam taką nową
aga_podlasie 22:00, 03 maj 2016

zoja napisał(a)

no to masz 6 razy więcej brawo Ty

Za to Ty masz całej reszty 10 razy więcej. Chyba, że już zaczęłaś rozdawać?
zoja 22:07, 03 maj 2016

aga_podlasie napisał(a)

Za to Ty masz całej reszty 10 razy więcej. Chyba, że już zaczęłaś rozdawać?

niestety nie, ponieważ: jeszcze za wcześnie żeby sadzić do gruntu, to potrzymaj jeszcze trochę (w domyśle okolice 15 maja)
piszę niestety, bo miejsca mi brakuje na kwietniowe wysiewy
UlaB 22:11, 03 maj 2016

Brawo!
Lawenda Cie zaskoczy moim zdaniem.

Ja tez cały weekend działałam - rzutem na tasme w piatek kupiłam cisy, wiec musiałam je posadzic, a wczesniej przygotowac miejsce (czytaj - eksmitowac kolejną ture barwinka i ostatnie korzenie z usuniętego drzewa). Część czekających w doniczkach tez znalazła swoje miejsca - niestety, tak jak u Ciebie - gdzie sie nie obejrze tam trzeba cos zrobic, wiec nie wieszczę szybkiego finiszu. Az sie boje myslec co zobacze po powrocie z delegacji, bo nie łudze sie bym zdarzyła domknąc sprawy do niedzieli Niby miałam wypielone wszystko tip top ale właśnie ruszyła kolejna tura - jesli tego nie wyczyszcze to po powrocie bede miaął wielkei chwaściory, bo raczej nikt sie nie wezmie za pielenie pod moja nieobecnośc, zeby nei usunąc przez przypadek czegos co powinno zostac

Wczoraj zapakowałam wszystkim różom mikoryze. Licze na wielki sukces z tego powodu
aga_podlasie 22:29, 03 maj 2016

zoja napisał(a)

niestety nie, ponieważ: jeszcze za wcześnie żeby sadzić do gruntu, to potrzymaj jeszcze trochę (w domyśle okolice 15 maja)
piszę niestety, bo miejsca mi brakuje na kwietniowe wysiewy

Z jednej strony to prawda, szkoda by było, gdyby pięknym sadzonkom coś się stało w ostatniej chwili. Ale z drugiej, brak miejsca doskwiera. Ja powoli wynoszę swoje rośliny na taras i oddycham z ulgą. Jeszcze dwa tygodnie i...zacznę zabawę z dwuletnimi i bylinami
aga_podlasie 22:29, 03 maj 2016

Dubel. Co się dzieje z tym forum wieczorami, masakra.
aga_podlasie 23:04, 03 maj 2016

UlaB napisał(a)
Brawo!
Lawenda Cie zaskoczy moim zdaniem.

Ja tez cały weekend działałam - rzutem na tasme w piatek kupiłam cisy, wiec musiałam je posadzic, a wczesniej przygotowac miejsce (czytaj - eksmitowac kolejną ture barwinka i ostatnie korzenie z usuniętego drzewa). Część czekających w doniczkach tez znalazła swoje miejsca - niestety, tak jak u Ciebie - gdzie sie nie obejrze tam trzeba cos zrobic, wiec nie wieszczę szybkiego finiszu. Az sie boje myslec co zobacze po powrocie z delegacji, bo nie łudze sie bym zdarzyła domknąc sprawy do niedzieli Niby miałam wypielone wszystko tip top ale właśnie ruszyła kolejna tura - jesli tego nie wyczyszcze to po powrocie bede miaął wielkei chwaściory, bo raczej nikt sie nie wezmie za pielenie pod moja nieobecnośc, zeby nei usunąc przez przypadek czegos co powinno zostac

Wczoraj zapakowałam wszystkim różom mikoryze. Licze na wielki sukces z tego powodu

Jestem ciekawa tej mikoryzy, obserwuj i daj znać czy warto.
Jak ktoś znajdzie sposób jak pokonać chwasty, to chętnie zastosuję u siebie. Na razie najlepsza metoda z braku czasu, to zamknąć oczy i iść dalej
Pokaż cisy, ja ciągle myślę co dokupić na dokończenie żywopłotu.
marzena_p 23:28, 03 maj 2016

Trawy po zimie wychodzą już u ciebie? Siewki masz super , pracy w to włożylas.
UlaB 23:34, 03 maj 2016

Aga, gęsto posadzone i podhodowane rośliny skutecznie zagłuszają chwasty U mnie chwastów jest coraz mniej, ale niestety przełażą z okolicy i wbijają sie w puste przestrzenie wiosną. No i wiosna to czas walki z siewkami - z moich berberysów i z drzew sasiadów (lipa, dąb itp). Ja jestem chora jak widze niechcianych gości, a na małej przestrzeni wszystko widać.

Cisy moge pokazac, ale właściwie nie ma za wiele do oglądania - kupiłam niskie hilli - były ładnie zagęszczone.

Wiecie moze jak sie obchodzic z hiacyntami? Mam kilkuletnie, podzieliły mi sie, w związku z czym częśc była w tym roku mikra. Nie pasowały mi w tym miejscu, wiec je juz wykopałam. Czy one mi podrosna jesli je wsadze w donice czy wyrzucic je?
aga_podlasie 15:23, 04 maj 2016

marzena_perkowska napisał(a)
Trawy po zimie wychodzą już u ciebie? Siewki masz super , pracy w to włożylas.

Trawki jeszcze śpią. Mam nadzieję, że ruszą w końcu. Tylko Frosted Curls ma jakby przebłyski zielone w środku. Pocieszam się, że niektórym na zachodzie Polski też jeszcze nie ruszyły. A jak u Ciebie?