Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój jest ten kawałek ogrodu

Mój jest ten kawałek ogrodu

UlaB 23:20, 05 maj 2016

Czyli moja bazylia ma podobne warunki, tyle tylko ze w skrzynce.
Pikujesz bazylie pojedynczo? Hm, nigdy tak nie robiłam. Wszystko co mi wzeszło wsadzałam w grupie do skrzynki. Rośnie mi zawsze wyższa niz ta sklepowa, ale na pewno nie do pół uda.
U mnie chodliwa jest ta zwykła - młoda pochłania hurtem, ja dojadam co zostawi
W ubiegłym roku ktoś nam sie dodatkowo zaczął żywić tą bazylią pod koniec lipca, ale ze akurat zbieralismy sie juz na urlop, to nie wnikałam za mocno jakiż to owad tak w niej zasmakował.
Anda 11:43, 06 maj 2016

Super miejsce na nową rabatę Fajnie jest mieć tyle miejsca w ogrodzie. Wiem, ze pracy z tym więcej ale i tak zazdraszczam
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
elaela 13:01, 06 maj 2016

Hej dziewczyny, wiecie może gdzie w naszych rejonach można kupić szałwię nemorosa sensation compacta deep blue i miskanty morning light?
aga_podlasie 14:26, 06 maj 2016

UlaB napisał(a)
Czyli moja bazylia ma podobne warunki, tyle tylko ze w skrzynce.
Pikujesz bazylie pojedynczo? Hm, nigdy tak nie robiłam. Wszystko co mi wzeszło wsadzałam w grupie do skrzynki. Rośnie mi zawsze wyższa niz ta sklepowa, ale na pewno nie do pół uda.
U mnie chodliwa jest ta zwykła - młoda pochłania hurtem, ja dojadam co zostawi
W ubiegłym roku ktoś nam sie dodatkowo zaczął żywić tą bazylią pod koniec lipca, ale ze akurat zbieralismy sie juz na urlop, to nie wnikałam za mocno jakiż to owad tak w niej zasmakował.

Pikuję bazylię, ale kilka sadzę razem do większej doniczki, tak, żeby miały miejsce. A zwykłą kupiłam w lidlu niedawno na dziale z ziołami i rozsadziłam do kilku doniczek, żeby się rozrastała
aga_podlasie 14:27, 06 maj 2016

Anda napisał(a)
Super miejsce na nową rabatę Fajnie jest mieć tyle miejsca w ogrodzie. Wiem, ze pracy z tym więcej ale i tak zazdraszczam
,

Dzięki, marzyłam o takiej rabacie, mam nadzieję, że udźwignę to wszystko teraz
aga_podlasie 14:29, 06 maj 2016

elaela napisał(a)
Hej dziewczyny, wiecie może gdzie w naszych rejonach można kupić szałwię nemorosa sensation compacta deep blue i miskanty morning light?

Nigdzie nie widziałam, ale też się za bardzo za tym nie rozglądałam. Jutro wybieram się do szklarni niedaleko mnie, zwrócę uwagę, czy tam mają.
elaela 14:39, 06 maj 2016

aga_podlasie napisał(a)

Nigdzie nie widziałam, ale też się za bardzo za tym nie rozglądałam. Jutro wybieram się do szklarni niedaleko mnie, zwrócę uwagę, czy tam mają.

Mówisz o tych szklarniach przy szkole rolniczej? Przy browarze? już jest otwarte?
aga_podlasie 14:42, 06 maj 2016

Nie, jadę do szklarni do Hryniewicz. A tych, o których mówisz nie znam
elaela 14:49, 06 maj 2016

aga_podlasie napisał(a)
Nie, jadę do szklarni do Hryniewicz. A tych, o których mówisz nie znam

W tych przy szkole rolniczej na Dojlidach są przeważnie rośliny jednoroczne. Jeśli nie sprawi Ci to kłopotu, to zernkij czy są tam trawy?
AgaeM 14:55, 06 maj 2016

Doczytałam o zatrwianach. Bardzo lubię te granatowe.