Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój jest ten kawałek ogrodu

Mój jest ten kawałek ogrodu

UlaB 10:51, 22 maj 2016

Aga, trafiła na kompostownika to znaczy ze wyrzuciłas czy posadziłaś? Jesli to drugie to pokaż Czosnek to chyba można wsadzac pomiedzy inne rosliny - pomaga walczyc z chorobami. Przynajmniej mój dziadek tak robił.
U mnie to wiesz - areał żaden ale wczoraj posadzilismy z młodym pomidory (u nas dla odmiany za mało ), zioła, seler listkowy do zupy, uporządkowałam sałatę (jednak część przetrwała), w duże donice wsadziłam poziomki.
Jak moje młodsze urośnie i trampolina stanie sie zbęda warzywnik bedzie wiekszy
aga_podlasie 11:16, 22 maj 2016

Zdjęta pokrywa z kompostownika, na wierzch wsypany świeży kompost a niżej to co się na razie przekompostowuje. W ten świeży posadziłam trzy, które mi zostały. Jedna sadzonka to jakas kulista odmiana, może nie będzie wielka rosła.
Próbuję zgrać zdjęcie bezpośrednio z telefonu ale się nie daje, później zrobię aparatem.
zoja 13:33, 22 maj 2016

jestem pod wrażeniem Twojego warzywnika!!!
UlaB 21:29, 22 maj 2016

Ja wsadziłam cukinie po jednej w spore doniczki z usuniętym dnem - w podłożu do kwiatów i warzyw. Pokrywa podniesiona i przywiazana do siatki zeby nie spadła. Donice troche obsypałam. Jak korzeniom sie zrobi ciasno to pewnie wejdą w to co pod doniczkami. Czyli wychodzi na to samo co u Ciebie.
AgaeM 21:52, 22 maj 2016

Listwy wyszły super, ja następna w kolejności do tej roboty, zobaczę ile mi po budowie zostanie. Chabry tez mam, pierwszy rok, co z nich będzie nie wiem bo to prezent.
aga_podlasie 22:10, 22 maj 2016

Cukinia na/w kompostowniku. Na razie szału nie ma, ale będzie jej tam dobrze, o ile nie zapomnę o podlewaniu

Takie kwiatki rozkwitły, ostatnie wiosenne cebulowe, śpioszki Powinny się nazywać wędrowniczki, bo znajduję je w różnych zaskakujących miejscach.
aga_podlasie 22:11, 22 maj 2016

zoja napisał(a)
jestem pod wrażeniem Twojego warzywnika!!!

Thx
Mi też się podoba
aga_podlasie 22:15, 22 maj 2016

AgaeM napisał(a)
Listwy wyszły super, ja następna w kolejności do tej roboty, zobaczę ile mi po budowie zostanie. Chabry tez mam, pierwszy rok, co z nich będzie nie wiem bo to prezent.

Zobaczymy jak będzie z trwałością tych listew, chyba nikt jeszcze nie ma za długiego doświadczenia. Ale efekt jest zadowalający
aga_podlasie 22:21, 22 maj 2016

UlaB napisał(a)
Ja wsadziłam cukinie po jednej w spore doniczki z usuniętym dnem - w podłożu do kwiatów i warzyw. Pokrywa podniesiona i przywiazana do siatki zeby nie spadła. Donice troche obsypałam. Jak korzeniom sie zrobi ciasno to pewnie wejdą w to co pod doniczkami. Czyli wychodzi na to samo co u Ciebie.

U mnie mąż przygotował wszystko i tylko zawołał, że już mogę sadzić, nawet do końca nie wiem ile tego kompostu tam wsypał. Może trzeba było wymieszać z ziemią? No nic, eksperymentujemy
bozga 22:52, 22 maj 2016

Ja też mam takie wędrowniczki, nawet nie wiem co to jest