Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój jest ten kawałek ogrodu

Mój jest ten kawałek ogrodu

aga_podlasie 22:22, 20 maj 2016

UlaB napisał(a)
ładne zakupy rutewke rozważałam ale czesc moich zakupów wciaz stoi w doniczkach w oczekiwaniu na posadzenie skoro nei mam czasu sadzic to grzechem byłoby kupowac dalej. Miskanty musze tylko uzupełnic, bo widze ze dwa jednak chyba juz nie wstaną.
A knautia jest w Choroszczy - ja przynajmniej tam kupowałam rok temu i było tego mase

Do Choroszczy nie dotarlam, miałam być wczoraj, ale obrałam inny kierunek. Może i lepiej
Miskanty u mnie nie ruszyły. Ani jeden. Zastanawiam się czym je zastąpić, mimo ich urody, chyba nie ma sensu kolejny rok próbować. Kupiłam tylko malepartusa, ale to było zanim stwierdziłam, że te co mam nie wstaną, czeka w doniczce na swoją kolej.
aga_podlasie 22:23, 20 maj 2016

marzena_perkowska napisał(a)
Mój chaber jest fioletowy.

Długo kwitnie?
zoja 22:27, 20 maj 2016

czarny chaber???
protestuję - dla mnie istnieją tylko niebieskie

super zakupy
UlaB 22:43, 20 maj 2016

Aga, u mnie nie ruszył kilkuletni zebrinus i gracek nie daje znaku zycia - reszta wolniej lub szybciej idzie. Malepartus jest najszybszy. Tamte dwa kupie ponownie.
Dzisiaj kolezanka powiedziała mi w pracy, ze trzeci sezon pampasówka zimuje w ogrodzie komus z jej rodziny czy znajomych - w naszym regionie, bez okrycia. Lekkie zaskoczenie.
marzena_p 23:13, 20 maj 2016

Kwitnie długo, ale te kwiaty są małe . Przesadziłam w tym roku w nowe miejsce . Siewek trochę wypielilam , część została. Jeżówki różowe też mam rozsiane , las .

aga_podlasie 22:12, 21 maj 2016

Pracowity to był dzień. Efekty dzisiejszych prac:
obrzeża na nowych rabatach, metalowe. Wyszło świetnie Katiaxx - dzięki za wskazówki

Poza tym w warzywniku nowe podpory dostał groszek

ogórki (mam nadzieję, że się domyślą, że mają wisieć pod siatką, żeby je było łatwiej zbierać)

aga_podlasie 22:17, 21 maj 2016

I cukinie, zabrakło dla nich miejsca na grządkach, zawsze rosną wielkie, więc spróbuję też puszczać je na "płotek"

Poza tym przerabiam kolejną rabatę, pielę, dzielę, powiększam i ciągle znajduję sobie jakieś zajęcie, co by nudno nie było
katiaxx 09:06, 22 maj 2016

Cieszę się że listwy wypalily świetny pomysł z podporami dla fasolki nie sadzę warzyw ale za sezon lub dwa jak ogarnę ogród pomyślę o tym i wykorzystam ten pomysł
Ogórki to dla juz mnie wyższy poziom ...
UlaB 10:30, 22 maj 2016

Ładny warzywnik Obrzeże metalowe super wygląda. Rabatka jak sie bujnie bedzie świetna
U mnie cukinie na kompoście w donicach bez dna - eksperymentalnie w tym roku, ciekawa jestem czy cos z tego wyjdzie. Czy Twoje nie za blisko siebie siedzą?
aga_podlasie 10:41, 22 maj 2016

Za blisko, wiem, ale nie miałam wyjścia. Nie wiem co mi w tym roku "zjadło" miejsce na grzadkch. Tak trudno zrezygnować z czegokolwiek Na pewno mam za dużo pomidorów, fasoli, mam po raz pierwszy czosnek, też kawałek zabiera. I chcąc nie chcąc na kompostownik też trafiła cukinia. A nawet 3. Zobaczymy jak to wyjdzie.