Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój jest ten kawałek ogrodu

Mój jest ten kawałek ogrodu

Anda 20:42, 20 gru 2015

Sliczna jest. Teraz widac te odcienie szarosci
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
aga_podlasie 20:52, 20 gru 2015

UlaB napisał(a)
Fajna ta Twoja choina

Moj kompościk nadal czeka przesiany - chyba dopiero po świętach pójdzie w róże.

Dzięki

Nawet przesialaś kompost? Profeska
Ja ciągle nie kopcowalam róż i chyba przesiewanie kompostu nie to już zbyt wiele dla mnie. Masz jakieś sito specjalne?
aga_podlasie 20:53, 20 gru 2015

Anda napisał(a)
Sliczna jest. Teraz widac te odcienie szarosci

Trudno zrobić dobre zdjęcie choince. Dziś się przekonałam
UlaB 22:17, 20 gru 2015

aga_podlasie napisał(a)

Dzięki

Nawet przesialaś kompost? Profeska
Ja ciągle nie kopcowalam róż i chyba przesiewanie kompostu nie to już zbyt wiele dla mnie. Masz jakieś sito specjalne?

Przesiewam, bo zauważyłam, ze lokują sie w nim namiętnie takie białe tłuste larwy bleeeee... Do przesiewania używam małej plastikowej skrzynki, takiej na owoce jak mają na straganach. Przesiany kompost czeka na powazniejsze mrozy od miesiąca przykryty w starej plastikowej piaskownicy młodego, którą latem moje pasożyty używają do płukania nóg przed wskoczeniem do basenu Innymi słowy wykorzystuje co mam pod ręką
Teraz z niecierpliwością obserwuje prognozy i widze, ze po swietach ma sie ochłodzić, ale czy na tyle by robic kopczyki? U mnie większośc róż nadal ma zielone liście, a niektóre wypuszczają nowe. Oczywiście nie kwitną juz jak w cieplejszyh rejonach kraju, ale to i tak nie sa warunki na kopczykowanie.
Co za pogoda...
aga_podlasie 14:43, 21 gru 2015

UlaB napisał(a)

Przesiewam, bo zauważyłam, ze lokują sie w nim namiętnie takie białe tłuste larwy bleeeee... Do przesiewania używam małej plastikowej skrzynki, takiej na owoce jak mają na straganach. Przesiany kompost czeka na powazniejsze mrozy od miesiąca przykryty w starej plastikowej piaskownicy młodego, którą latem moje pasożyty używają do płukania nóg przed wskoczeniem do basenu Innymi słowy wykorzystuje co mam pod ręką
Teraz z niecierpliwością obserwuje prognozy i widze, ze po swietach ma sie ochłodzić, ale czy na tyle by robic kopczyki? U mnie większośc róż nadal ma zielone liście, a niektóre wypuszczają nowe. Oczywiście nie kwitną juz jak w cieplejszyh rejonach kraju, ale to i tak nie sa warunki na kopczykowanie.
Co za pogoda...

Niezły patent ze skrzynką jako sito. Nie pomyślałam o tym.
Słabe to ochłodzenie będzie, a zresztą, codziennie prognozy się zmieniają. Wczoraj jak sprawdzałam, to miał być większy mróz po świętach, dziś już pokazuje, że będzie cieplej.
Dominika11 08:04, 22 gru 2015

Przyszłam się przywitać
aga_podlasie 11:53, 22 gru 2015

Dominika11 napisał(a)
Przyszłam się przywitać

Cześć, miło, że wpadłaś
jak tam przygotowania do Świąt?
Dominika11 12:05, 22 gru 2015

aga_podlasie napisał(a)

Cześć, miło, że wpadłaś
jak tam przygotowania do Świąt?
a powoli działamy szynki sie wędzą, pieke ciasta i ciasteczka i jeszcze zrobie sałatki i sledziki, a na rasztę to pochodzimy trochę po rodzinie

choć mój koteczek maltretuje choinkę

a jak u Ciebie ???
aga_podlasie 14:11, 22 gru 2015

Dominika11 napisał(a)

choć mój koteczek maltretuje choinkę

a jak u Ciebie ???

To jak maltretuje choinkę, to znaczy, że już dochodzi do siebie

Ja w tym roku tylko ciasta muszę zrobić

Polecam taki tort, łatwo się robi i doskonale smakuje:
http://www.mojewypieki.com/przepis/swiateczny-tort-makowy-z-kremem-waniliowym-i-nuta-pomaranczy
Ten też:
http://www.mojewypieki.com/przepis/tort-czekoladowo---kawowy-z-powidlami-sliwkowymi

Dominika11 14:17, 22 gru 2015

aga_podlasie napisał(a)

To jak maltretuje choinkę, to znaczy, że już dochodzi do siebie

Ja w tym roku tylko ciasta muszę zrobić

Polecam taki tort, łatwo się robi i doskonale smakuje:
http://www.mojewypieki.com/przepis/swiateczny-tort-makowy-z-kremem-waniliowym-i-nuta-pomaranczy
Ten też:
http://www.mojewypieki.com/przepis/tort-czekoladowo---kawowy-z-powidlami-sliwkowymi

juz napewno dochodzi do siebie
a przepisy zobaczę