Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój jest ten kawałek ogrodu

Mój jest ten kawałek ogrodu

aga_podlasie 12:27, 21 lut 2016

marzena_perkowska napisał(a)
Ja mam mały warzywnik to rozsade kupuje na Andersa. Nasionka arbuza kupiłam to w marcu wysieje.

Myślisz, że arbuz się u nas uda? Ja kiedyś próbowałam z melonami, póki się jeden zawiązał i narósł do wielkości mandarynki to już przyszły pierwsze przymrozki. Będziesz jakoś specjalnie je traktować?
aga_podlasie 12:29, 21 lut 2016

eluniak napisał(a)
Witam po przerwie pogoda dzis okropna . Ja tez juz zaczynam wysiewac

Witaj Elu, pogoda zachęca do siedzenia przy kominku, co też właśnie robię
Co już wysiewasz?
aga_podlasie 12:34, 21 lut 2016

Anda napisał(a)
Fajne zakupy i ciekawostki. Orliki mają piękny kolor.

Właśnie dla tego koloru je kupiłam, bo miałam tylko różowe. Mam nadzieję, że uda się później zebrać nasiona
U kogoś w zeszłym roku takie ciemne widziałam i bardzo mi się spodobały. Nie u Ciebie przypadkiem?
eluniak 12:35, 21 lut 2016

aga_podlasie napisał(a)

Witaj Elu, pogoda zachęca do siedzenia przy kominku, co też właśnie robię
Co już wysiewasz?

Narazie posiałam nasione te co zebrałam w zeszłym roku.Rozplenice rubrum ,tyton ozdobny i aksamitke kremową. Dzis jadę na zakupy tylko nie wiem gdzie by tu uderzyć
aga_podlasie 12:38, 21 lut 2016

eluniak napisał(a)

Narazie posiałam nasione te co zebrałam w zeszłym roku.Rozplenice rubrum ,tyton ozdobny i aksamitke kremową. Dzis jadę na zakupy tylko nie wiem gdzie by tu uderzyć

O, to jestem bardzo ciekawa, czy Ci rubrum wzejdzie. Widziałam że wiele osób ją już wysialo, u mnie pierwszy wysiew się nie udał.
A co do zakupów, zależy czego potrzebujesz. W Au... duzy wybór nasion i kłączy i w miarę niezłe ceny.
eluniak 12:41, 21 lut 2016

aga_podlasie napisał(a)

O, to jestem bardzo ciekawa, czy Ci rubrum wzejdzie. Widziałam że wiele osób ją już wysialo, u mnie pierwszy wysiew się nie udał.
A co do zakupów, zależy czego potrzebujesz. W Au... duzy wybór nasion i kłączy i w miarę niezłe ceny.

Mam cichą nadziej że wzejdą właśnie myślałam o Au... Ostatnio jak byłam to sporo ciekawych rzeczy było na ogrodniczym
Anda 12:41, 21 lut 2016

aga_podlasie napisał(a)

Właśnie dla tego koloru je kupiłam, bo miałam tylko różowe. Mam nadzieję, że uda się później zebrać nasiona
U kogoś w zeszłym roku takie ciemne widziałam i bardzo mi się spodobały. Nie u Ciebie przypadkiem?

Moje bardzo podobne, ale chyba nie aż takie ciemne. Latem myszy je namiętnie podjadały i nie wiem, czy w tym roku coś z nich będzie
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
aga_podlasie 12:44, 21 lut 2016

eluniak napisał(a)

Mam cichą nadziej że wzejdą właśnie myślałam o Au... Ostatnio jak byłam to sporo ciekawych rzeczy było na ogrodniczym

To udanych zakupów
Mnie stamtąd trzeba siłą wyciągać
eluniak 12:45, 21 lut 2016

aga_podlasie napisał(a)

To udanych zakupów
Mnie stamtąd trzeba siłą wyciągać

M to szału dostaje
aga_podlasie 12:46, 21 lut 2016

Anda napisał(a)

Moje bardzo podobne, ale chyba nie aż takie ciemne. Latem myszy je namiętnie podjadały i nie wiem, czy w tym roku coś z nich będzie

Może się rozsiały
A pozbylas się już tych myszy? My jesienią walczyliśmy z nornicami, mam nadzieję, że skutecznie.