Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój jest ten kawałek ogrodu

Mój jest ten kawałek ogrodu

Anda 13:01, 21 lut 2016

aga_podlasie napisał(a)

Może się rozsiały
A pozbylas się już tych myszy? My jesienią walczyliśmy z nornicami, mam nadzieję, że skutecznie.

Na razie żadnych siewek nie widzę

Najpierw stawialiśmy łapki, a teraz nowy kot sąsiadów przychodzi. Na razie myszy nie ma. Mieszkamy blisko pola, więc na pewno znowu się pojawią. Kot młody, więc mam nadzieje, że się wykaże.

Te myszy były tak bezczelne, że na moich oczach potrafiły wspiąć się po lodyżce żeby liście zeżreć

Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
marzena_p 18:34, 21 lut 2016

Jak jeszcze byłam panienką to w mamusi ogródku posiałam arbuza. Było kilka sztuk wielkości piłki ręcznej. Teraz posadzę w domu a w maju do gruntu w słoneczne miejsce.Masz może fotkę lilii jak wychodzą z ziemi , kiedy budzą się .
aga_podlasie 19:31, 21 lut 2016

Anda napisał(a)

Na razie żadnych siewek nie widzę

Najpierw stawialiśmy łapki, a teraz nowy kot sąsiadów przychodzi. Na razie myszy nie ma. Mieszkamy blisko pola, więc na pewno znowu się pojawią. Kot młody, więc mam nadzieje, że się wykaże.

Te myszy były tak bezczelne, że na moich oczach potrafiły wspiąć się po lodyżce żeby liście zeżreć

Najbardziej bezczelna mysz kiedyś u mnie chodziła po ścianie na tarasie, pionowo w górę i w dół. A my patrzyliśmy przez okno i robiliśmy jej zdjęcia
aga_podlasie 19:33, 21 lut 2016

marzena_perkowska napisał(a)
Jak jeszcze byłam panienką to w mamusi ogródku posiałam arbuza. Było kilka sztuk wielkości piłki ręcznej. Teraz posadzę w domu a w maju do gruntu w słoneczne miejsce.Masz może fotkę lilii jak wychodzą z ziemi , kiedy budzą się .

Znalazłam tylko takie stare zdjęcie, to był początek maja. Najwcześniejsza faza wychodzenia lilii z ziemi, jaką namierzyłam.

marzena_p 19:45, 21 lut 2016

To jeszcze czas.
Anda 19:49, 21 lut 2016

aga_podlasie napisał(a)

Najbardziej bezczelna mysz kiedyś u mnie chodziła po ścianie na tarasie, pionowo w górę i w dół. A my patrzyliśmy przez okno i robiliśmy jej zdjęcia

O rany Mysz jak Spider-Man
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
UlaB 22:26, 21 lut 2016

Aga, widze ze kupiłas lilie azjatyckie. Czy one u nas zimują w gruncie? Zawsze mi sie mylą azjatyckie i orientalne
aga_podlasie 22:37, 21 lut 2016

Zimują. Kupując się nad tym nie zastanawiałam, teraz obejrzałam opakowanie, jest pokazane kiedy wkopać, o wykopywaniu nic nie ma. Dotąd wszystkie lilie, które miałam mi zimowały, nawet nie wiedziałam, że są takie, które nie zimują. Szczęście żółtodzioba
Agatek 19:19, 23 lut 2016

aga_podlasie napisał(a)
Kupiłam takie nasiona miskanta. Ktoś może rozpoznaje co to za odmiana?

Pierwszy raz widzę miskanty w nasionkach
nie wiedziałam, że takie są
UlaB 20:04, 23 lut 2016

Aga, od jutra chyba dobry czas na kwitnące. Siejesz juz werbene czy jeszcze nie?
Na reszte kraju nie patrzymy, bo u nich wszystko nieprzyzwoicie wczesnie (zazdrość )