Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Pan Maluśkiewicz

Pan Maluśkiewicz

Mixtoorka 22:15, 15 lip 2016

werbena moja pierwsza

poczochrańce lawendowe

Mixtoorka 22:18, 15 lip 2016

te puszyste to moje ulubieńce

a sprawców tego .....grrrr

Mixtoorka 22:20, 15 lip 2016

Dziś robiłam oprysk na miseczniki na cisach. Może padną też te co żrą Jude

gierczusia 15:39, 17 lip 2016

Jak kupowałam we floribundzie różę to mi wysłano harmonogram oprysków...taki precyzyjny , kompleksowy...jak coś to u mnie jest

Nie martw się , wnet pogoda się zmieni i roślinki powoli wstana na nogi
Buziole
Mixtoorka 09:56, 18 lip 2016

gierczusia napisał(a)
Jak kupowałam we floribundzie różę to mi wysłano harmonogram oprysków...taki precyzyjny , kompleksowy...jak coś to u mnie jest

Nie martw się , wnet pogoda się zmieni i roślinki powoli wstana na nogi
Buziole

Też dostałam, tylko nie wiem gdzie wcisnęłam... Rzucę okiem do Ciebie

Opuchlaki mi żrą szczególnie ją okrutnie i hortensję. A do tego ślimaki różnej maści...w głowie mi się nie mieści, że na takim małym skrawku mogą wcisnąć się wszelkie plagi egipskie
MirellaB 10:40, 18 lip 2016

Karolka moje surfinie wyglądały identycznie, ale już poobrywałam i czekam, aż ponownie zakwitną

Jeżówki śliczne masz

Werbenę też mam pierwszy rok, urosła wyższa niż ja
Mixtoorka 10:43, 18 lip 2016

Mirellko moje małe surfinie już kwitną ponownie, nawet pelargoniom się oberwało a bosko mi kwitły w tym roku, jak nigdy no ;D

Werbena sięga mi do nosa
MirellaB 10:49, 18 lip 2016

Dokupiłam doniczek i posadziłam białe surfinie. Ledwie to zrobiłam to właśnie przyszły te opady i je stratowały, ale wracają już do siebie.

Szkoda, że na Różanym Weekendzie nie dostanę róż kupić tych co chce, ale złoże od razu zamówienie jak będę.
Zdecydowałam, że kupię Jude, Abraham Darby i Piano.
Może jeszcze dwie, ale mąż musi się zgodzić na usunięcie żółtych kwiatów po jego babci, a to będzie ciężko. Mam ich trzy krzewy, zostawię jeden, a dwa znajdą nowe ogrody - chętni są
Mixtoorka 11:08, 18 lip 2016

Piękne róże wybrałaś Różana Królewno ;D Musisz M przekonać zmiany na lepsze trzeba popierać.

Białe surfinie piękne są Ja mam w tym roku wszystko fuksjowe- pelaśki i surfinie. W zeszłym roku miałam białe i czarne. Czarne są fenomentalne. Pięknie też z żółtymi wyglądają. No i miałam kolorowe z własnego wysiewu. Była zabawa, nigdy nie wiedziałam co zakwitnie bo mieszanka była wielokolorowa Na końcu łapią u nas mączniaka. Nie sprawdziły się u mnie białe pelargonie. Jak przekwitają to brzydko wyglądają.
MirellaB 11:35, 18 lip 2016

Karola czarne surfinie są u mnie w ogrodniczej. Zastanawiałam się czy je kupić. Na słońcu nie pieką się?

Moje surfinie te, które najwcześniej sadziłam też mają mączniaka