Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Pan Maluśkiewicz

Pan Maluśkiewicz

Mixtoorka 18:27, 05 maj 2017

nicol21 06:42, 07 maj 2017

ładnie kolorowo u Ciebie.
Co do mini-klona to mi 2 przetrwalły zimę azniszczył je wiosenny mróz!! w ub roku wiosenny[majowy] mróz zniszczył mi sporo większego summer gold'a a już był u mnie z poprzedniego roku. wiem, że w pl zimy mroźniejsze, ale mozelekko okryć i da radę śliczny jest.
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
MirellaB 06:54, 07 maj 2017

Jeszcze szafirki u Ciebie kwitną pięknie. Te tęczowe są niesamowite. Chyba są ładniejsze niż w pierwotnym wydaniu

Karolka wiadomo wiosną się tęskni za kolorami, ale jak patrzę na moją różnorodność to zaczynam ograniczać. Mam już wybrane odmiany cebul jakie kupię jesienią dla stosowania tego mojego cebulowego folkloru
MirellaB 06:56, 07 maj 2017

Kulki to masz tujki danica?
MirellaB 06:56, 07 maj 2017

Piękne zdjęcie
Co to za ślicznotki?
Mixtoorka 10:43, 07 maj 2017

MirellaB napisał(a)
Kulki to masz tujki danica?

Tak to thuja occ. Danica. Mam je kilka lat. Jedna została uszkodzona troche przy wycinaniu jodły i jest teź mniejsza bo rosła w jej cieniu. Generalnie okazy zdrowia. Ale nie mają tej elegancji co bukszpany. Choć i tak je lubię. U mnie przed domem to wwzystko takie sobie .
Mixtoorka 10:48, 07 maj 2017

MirellaB napisał(a)

Piękne zdjęcie
Co to za ślicznotki?

Skalnica Andersa. Lubi wilgotno. Teraz jej dobrze. Leje i leje i leje.

PS. Mamy nową świnkę. Wiktoria zaczęła nadawać imiona muchom, stwierdziliśmy, źe potrzebne lepsze zwierzatko
Mixtoorka 10:50, 07 maj 2017

nicol21 napisał(a)
ładnie kolorowo u Ciebie.
Co do mini-klona to mi 2 przetrwalły zimę azniszczył je wiosenny mróz!! w ub roku wiosenny[majowy] mróz zniszczył mi sporo większego summer gold'a a już był u mnie z poprzedniego roku. wiem, że w pl zimy mroźniejsze, ale mozelekko okryć i da radę śliczny jest.

No to prawda, rośliny są wiosną bezbronne. Atropurpureum ma trochę podmsrzniete galazki. Muszę to poobcinać. Jeśli da radę to fajnie. A jak nie to moźe kiedyś kupię większego. On jest różowy. Niesamowity.
Mixtoorka 10:54, 07 maj 2017

MirellaB napisał(a)
Jeszcze szafirki u Ciebie kwitną pięknie. Te tęczowe są niesamowite. Chyba są ładniejsze niż w pierwotnym wydaniu

Karolka wiadomo wiosną się tęskni za kolorami, ale jak patrzę na moją różnorodność to zaczynam ograniczać. Mam już wybrane odmiany cebul jakie kupię jesienią dla stosowania tego mojego cebulowego folkloru

Ja obawiam się, źe nie dam rady z ograniczeniami kolorów. Chyba lubię kolorowo wiosną. Muszę zacząć myśleć co i jak obsadzę z przodu. Mniej więcej wiem. Ale o cebulowych musze pomyslec. Teraz tam same cebule. Zimą kicha. Potrzeba bukszpanów.
MirellaB 12:10, 07 maj 2017

Ja unikam bukszpanowów ze względu na psy. Cztery sztuki, które kupiłam to na nóżce. Mam nadzieję, że ich nie załatwią.

To dobre o imionach dla much A świnka jakie imię dostała? Jestem ciekawa jak wygląda - pokażesz?

Karolka pieska przygarnijcie to jest radość