Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Pan Maluśkiewicz

Pan Maluśkiewicz

Mixtoorka 10:43, 04 maj 2017

Hej! Mirella w czerwcu muszę koniecznie się do Ciebie wybrać. W maju nie mam jak. Teraz mnie dobija angina, bo załapałam i ja, a później Komunia. Będę polowała na bukszpany przed dom.

Ciągle się waham gdzie wysadzić tą magnolię. Ale stać tak w donicy też za długo nie może. Za to znalazłam miejsce dla klona Beni maiko. Śliczny jest taki, różowy

Co do kancików. NO byłoby grzechem śmiertelnym, gdybym przy moim areale nie docinała kantów.

Wczoraj w ramach dotlenienia pospacerowałam z aparatem, wieczorem wrzucę moje kolorki.
Basilikum 12:39, 04 maj 2017

zdrowka zycze i na fotki czekam
Mixtoorka 13:49, 04 maj 2017

Basilikum napisał(a)
zdrowka zycze i na fotki czekam

Dziękuję Iza, ojj przyda się
MirellaB 18:05, 04 maj 2017

Karolka czekam na Ciebie
Kulki widziałam za 20,00 złotych nawet ładne,ale nie duże.
Wieczorem zajrzę fotki obejrzeć.
Zdrówka Wam życzę
Kuba też chory tym razem poważna sprawa
Mixtoorka 13:54, 05 maj 2017

MirellaB napisał(a)
Karolka czekam na Ciebie
Kulki widziałam za 20,00 złotych nawet ładne,ale nie duże.
Wieczorem zajrzę fotki obejrzeć.
Zdrówka Wam życzę
Kuba też chory tym razem poważna sprawa

Mirellko będę potrzebowała stożek, większą i mniejszą kulkę. Jeszcze pomyślę nad szczegółami. I jeżówki jakieś fajne.
Odwoziliśmy mamę na pociąg do Piły i zaglądnęłam do ogrodniczego, kupilam sadzonki truskawek bo nasze zagłuszyły chwasty a teraz przeorały je dziki.Bukszpany były beznadziejne, pomyślałam- to musi być znak, jedź z Mirlla

A co Kubusiowi? mam nadzieję, że szybko dojdzie do zdrowia. Trzymam kciuki, jak ja nie cierpię poważnych chorób, jakby to powiedział Gargamel (oglądamy Smerfy )
Serce pęka jak maluchy chorują.
Kacha123 14:00, 05 maj 2017

Karola, no coś Was te choróbska nękają! Może wreszcie pogoda się wyklaruje i wszystkie paskudztwa pójdą sobie precz!
Klonik przeuroczy! Ja mam taką "szkółkę" siewek po klonach za betoniakiem, że mogłabym las założyć
Mixtoorka 14:00, 05 maj 2017

Najpierw kfiatki, bratki i stokrotki.

Nie da się ukryć, przed domem mam folwark letnie nasadzenia będą pewnie bardziej wyważone kolorystycznie

na tarasie hiacynt kwitnie ponad miesiąc, owszem to drugi i drobnieszy kwiat, ale tyle czasu!!!

Mixtoorka 14:03, 05 maj 2017

Moje kloniki moje ukochane

Witold- Atropurpureum ma teraz chude paluszki

Shirasawanumi jego najpiękniejsze parasolki. Napatrzyć się nie mogę

Mixtoorka 14:06, 05 maj 2017

Józia - Dissectum wygląda jakby miała zwiędnięte te listeczki są takie delikatne.

Mixtoorka 14:08, 05 maj 2017

Beni maiko. Tyciuteńki, podejmę próbę przetrzymania go.

Tu go posadzę, w miejsce gdzie posadziłam Clematisa bylinowego. Clematis posadzę za Berberysem Maria.