Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Pan Maluśkiewicz

Pan Maluśkiewicz

Mixtoorka 19:09, 19 maj 2020

Mixtoorka 19:16, 19 maj 2020

Już kiedyś pisałam, że ze względów na mikro powierzchnię - idę w pion. Moje Clematisy, czekam na nie. W tym roku dołączyły do mnie :
Golden Dream, Pink Dream i tego 3 odmiany nie zmam, podobał się M i President w blokach startowych będzie obficie kwitł wraz z różą Mme Periere.

Mixtoorka 19:17, 19 maj 2020

Mój maluśki warzywnik.

bql3 20:09, 19 maj 2020

Karolina,
no wreszcie dałaś znak że żyjesz - cieszę się bardzo, macham i gorąco Ciebie pozdrawiam.

Jan

ps. twój ogród nabiera coraz większego uroku, proszę o więcej fotek

Mixtoorka 22:05, 19 maj 2020

Cześć Janie!
Żyję
ryję w ogródku i upycham
Maluśkiewicz teraz czeka na rozkwit kwiatów, niestety zimna zachodnia strona opóźnia wszystko. Nawet rzodkiewki rosną mi pooowooooli, ale za to tulipany jeszcze kwitną.

Nie wiem, czy pamiętasz, ale ja już nie mam specjalnie co fotografować więcej

A nie, zapomniałam- przed domem mam jeszcze różankę, po małej rewolucji i przed kwienieniem...
MirellaB 22:25, 19 maj 2020

Oooooo Karolcia - Hej
Masz fajny pomysł na Maluśkiewicza. Trzmieliny sporo przybrały na masie.

Mój klon Beni Maiko kiepsko rośnie. Może wiesz co mu zaaplikować, żeby ruszył zadowalająco
Mixtoorka 08:00, 20 maj 2020

Hej!
Trzmieliny już też proszą się o fryzjera, ale co chwilę pada deszcz i jakoś im uchodzi strzyżenie, ale faktycznie są ogromniaste. Po deszczu wyglądają jak zmokłe kury

Mój Beni Maiko rośnie wciśnięty tak, że go nie widać zza Shirasawy. Klony lubią lekko kwaśne stanowisko, ściółkowanie korą. Może teraz inwestuje w korzenie a za rok zacznie w masę?

Ściskam mocno mocno.

Napisz na prv, gdzie teraz można Cię złapać. Może w końcu uda nam się spotkać w Tarnowie albo gdzieś

Wani 10:34, 22 maj 2020

Karolina przyszłam do Ciebie z wątku o misecznikach. Możesz mi proszę powiedzieć czy u Ciebie walka zakończyła się sukcesem? Potrzebuję otuchy, mam 200 cisów w miseczkach
Mixtoorka 22:48, 23 maj 2020

Cześć Aniu!
W zeszłym roku miseczniki jeszcze były, ale cisy tego nie zauważają. W tym roku nie sprawdzałam, nie zwalczyłam. Najlepiej wiosną promanalem je potraktować, czego ja nie zrobiłam.

Sprawdzę przy okazji czy miseczniki są.
nicol21 22:06, 27 maj 2020

Sympatycznie się na pewno siedzi na Twoim tarasie. Ogródek się ładnie rozrasta. Trawnik ładny - z rolki położyłas? Sama?
Świetne powojniki - podobają mi się te dzwoneczkowate - takie zwiewne, romantyczne.
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies