Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Pan Maluśkiewicz

Pan Maluśkiewicz

Mixtoorka 11:13, 28 sty 2016

OO jak fajnie u nas podobno jutro ma być lepiej, bez deszczu

A od poniedziałku zaczynają się ferie.

Mirellko byłaś w Jucce, czy oni tam mają duży wybór klonów palmowych? Daaaawno nie byłam tam, a ode mnie to najbliżej. Poszukuję klona Shirosawy i Miłorzęba Mariken ale wysoko szczepionego. Wiem, że to jeszcze za wcześnie, ale może pamiętasz co mieli w zeszłym sezonie?
Mixtoorka 11:14, 28 sty 2016

Zeszły rok był bardzo suchy, trochę podlewania dobrą, miękka wodą się przyda. Oby pogoda tylko nie szalała za bardzo
MirellaB 11:20, 28 sty 2016

W ubiegłym roku bardzo dużo mieli klonów palmowych, różne odmiany. Tego co Ty szukasz to nie wiem, bo nie zwracałam uwagi, ale wiem, że było w czym wybierać, bo sama za klonem się rozglądałam

Miłorzęb Mariken nie wiem, bo takiego drzewka nie znałam.

Chcesz się wybrać?
Mixtoorka 11:22, 28 sty 2016

Teraz za wcześnie ale tak, na pewno. Daaawno nie byłam tam. Mam rodzinę w Rokietnicy a to rzut beretem
MirellaB 11:24, 28 sty 2016

Daj znać kiedy pojedziesz, może akurat w ten dzień też tam będę

Ja jadę przy okazji jak mąż jedzie w interesach do Tarnowa. Wysadza mnie w Jucce, a potem odbiera
Mixtoorka 12:05, 28 sty 2016

Noo masz szczęście Oby tylko portfel też zostawiał . Jak będę jechała to dam znać. Albo Ty daj znać kiedy będą klony i miłorzęby ;D. Ale to jeszcze czas, bo trzeba kupować z liśćmi na wiosnę, by mieć pewność że żywe.
Mixtoorka 14:14, 28 sty 2016

Asia Nawigatorka znalazła u siebie w ogródku już wiosnę, to i ja dziś poszukam
Mixtoorka 20:15, 28 sty 2016

U mnie też tulipanki nosy wystawiły, krokusy spod kory liście, wiosna, wiosna coraz bliżej !

Mirellko, ja też muszę zakupić donice na taras, trzeba coś postawić żeby po lewej stronie oddzielić się od sąsiadów i wymyśliłam sobie bambusy ! Zrobią taki lekki, zielony parawan. Trzy okrągłe donice obok siebie. Muszę tylko poczytać, czy one tak będą mogły zimować w tych donicach, bo nie będę miała możliwości ich dołować.
Bogdzia 18:28, 29 sty 2016

Mixtoorka napisał(a)
Dziś mamy podlewanie ogródków. Śnieg stopniał, ziemia rozmarzła i leje się z góry

Zazdroszczę deszczu , u mnie nie chce padac.
Mixtoorka 22:02, 29 sty 2016

Bogdzia napisał(a)

Zazdroszczę deszczu , u mnie nie chce padac.

Oh Bogdziu z całego serca życzę Ci odpowiednich opadów. Byłam przed chwilą w Twoim cudownym ogrodzie. Jest poruszająco piękny, tak ciekawie opowiadasz o swoich ptakach i zwierzętach. Pokazywałam go tacie mojemu. zachwycony Wzruszające jest miejsce, ktore tworzysz i to jak się z nami nim dzielisz. Dziękuję. Z całego serducha.