Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Pan Maluśkiewicz

Pan Maluśkiewicz

Mixtoorka 16:22, 19 mar 2016

Kasiek napisał(a)
Jejku jak mi sie bialych i rozowych stokrotek zachcialo

Cieszy mi się do nich buzia, co chwilę koookam przez okno
MirellaB 16:41, 19 mar 2016

Mixtoorka napisał(a)
Jakiś ładniejszy dziś u nas dzień, nie wiem czy to przez tę odrobinę słońca, czy przez umyte okna. Ledwo zipię.

Odpocznę i wezmę się za tę brązową trzmielinę ale najpierw kawa . Bo padnę

Karola nie szalej bo na święta się wyłożysz kobieto

W zeszłym roku pamiętam jak mnie stawy rwały na Wielkanoc jaka chora byłam. Nic nie robiłam w domu w sensie jedzenia, bo posprzątane to mam zawsze - pedantka Wszystko eM kupił, zamówił i też było fajnie

Karola masz rację zakupy wciągają jak narkotyk, zakupoholiczka ze mnie
Mixtoorka 16:47, 19 mar 2016

No na zakupoholizm jest lekarstwo. Ale zakupoholizm w granicach rozsądku jest zdrowy, poprawia humor jak mało co

Nie będę szalała, ale muszę zrobić to co trzeba, bo z tyłu gdzie nie widać mam błysk a przed domem sodomia i gomoria
Kindzia 20:43, 19 mar 2016

Irysy żyłkowane jesienią kupisz, chyba że kwitnące, to teraz. Wczoraj widziałam takie w doniczkach u Kapiasa

Pozdrówka
Mixtoorka 20:48, 19 mar 2016

Kindzia napisał(a)
Irysy żyłkowane jesienią kupisz, chyba że kwitnące, to teraz. Wczoraj widziałam takie w doniczkach u Kapiasa

Pozdrówka

Dziękuję, również pozdrawiam.

Do Kapiasa mam jakieś 530 km . Może znajdę bliżej pewnie dopiero jesienia. Must have!
MirellaB 07:17, 21 mar 2016

Mixtoorka napisał(a)
No na zakupoholizm jest lekarstwo. Ale zakupoholizm w granicach rozsądku jest zdrowy, poprawia humor jak mało co

Nie będę szalała, ale muszę zrobić to co trzeba, bo z tyłu gdzie nie widać mam błysk a przed domem sodomia i gomoria

Cześć I co pracowity miałaś weekend?
Ja bardzo, miesiąc luty księgowo zamknęłam, a teraz zabieram się za ogród

Ja mam ten zakupoholizm rozsądny

Chodź do mnie u zobacz co kupiłam, zrobiłam i dostałam

Miłego dnia
Mixtoorka 09:09, 21 mar 2016

Pewnie będziesz obsadzała donice

Ja niestety nie dotarłam do mojej trzmieliny, zanim skończyłam sprzątać dom to zrobiło się ciemno i pochmurno i sił mi brakło.

W niedzielę padało, głowa mnie boli od wczoraj. Ledwo zipię.

Ściskam
MirellaB 13:16, 22 mar 2016

Karolka mam nadzieję, że dzisiaj już lepiej z Tobą

Ciekawa jestem jakie miejsce chcesz zmieniać?
Mixtoorka 14:21, 22 mar 2016

Mirellko, dziś dalej głowa mnie pęka...jutro może będzie lepiej bo zła już jestem.

Przestawiłam w moim planie klona Shirasawy i teraz rozsypała mi się koncepcja. Doszłam do wniosku, że drzewa kolumnowe są nie dla mnie, bo to za blisko budynku i źle będzie wyglądało.

I zamarzyłam o Magnolii Genie. Ale kolorystycznie nie będzie komponować sie z klonem Sango-kaku. Klon mogę sobie odpuścić. Ale co zamiast klona?

A, zapomniałam napisać, że za poziomkami chcemy odgrodzić się żywopłotem i to stąd takie zamieszanie
Mixtoorka 14:28, 22 mar 2016

Za Smaragdami siedzi już klon Shirasawy, dalej chciałam ekran z cisów za trzmieliną, która już jest. Zrobić przerwę... na 2 zdjeciu jest Sango-kaku, ale mi kolorem nie leży. Przy poziomkach zrobić narożnik z cisów a przed nim posadzić magnolię Genie. Ale kolor kwiatów magnolii i klon Sango-kaku...gryzą się. Musze znaleźć coś co będzie najlepiej kolumnowym krzewem- może ten bez, który mi polecała Ewa.

Muszę, wszystko sobie poukładać na spokojnie. Zrobię dziś świeże zdjęcia.