Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Pan Maluśkiewicz

Pan Maluśkiewicz

olga80 21:43, 22 mar 2016

Mixtoorka napisał(a)
No na zakupoholizm jest lekarstwo. Ale zakupoholizm w granicach rozsądku jest zdrowy, poprawia humor jak mało co

Nie będę szalała, ale muszę zrobić to co trzeba, bo z tyłu gdzie nie widać mam błysk a przed domem sodomia i gomoria

a to prawda zakupy dają frajdę
nicol21 08:37, 23 mar 2016

Karolina ja bym posadziła coś na tle całego ogrodzenia - tak żeby przerw nie było. na jednostajnym, tle rośliny łądnie będą się prezentować.

Kwiaty magnolii z klonem rzeczywiście mogą nie pasować, ale sango-kaku na początku lata jest bardziej zielony niż cytrynowo-zielony więc może być ok.
ten trawnik chyba bym poprowadziła po linii prostej, bo ten zakątek może być ciężki do koszenia i masz sporo kształtów tam - linia zaokrąglona od kostki, potem trójkąt i potem jeszcze to wglębienie byłoby. trzeba uproscić - tzn. wg mnie.
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
MirellaB 08:50, 23 mar 2016

Jejku Karola nie wiem co doradzić.
Ja bym wszystko jako tło obsadziła szmaragdami na początek, a te drzewka na tle szmaragdów to by ładniej wyglądały, niż jako przerywnik.

Napisz czy może być ciąg szmaragdów?
Mixtoorka 11:47, 23 mar 2016

Dziewczyny myślę intensywnie. Głowa nie boli- szansa,że przemyślę to i jak.

Nie chcę jednolitego żywopłotu. To jest zbyt blisko domu, taki monolit będzie źle wyglądać, za ciężko. Tak mi się wydaje

Za trzmieliną sa maliny, jeśli wylecą, pewnie wyprostuję tę rabatę. Ale na żywo nie wygląda to tak źle, ja z góry z okna

Mixtoorka 11:49, 23 mar 2016

nicol21 napisał(a)

Kwiaty magnolii z klonem rzeczywiście mogą nie pasować, ale sango-kaku na początku lata jest bardziej zielony niż cytrynowo-zielony więc może być ok.

ten trawnik chyba bym poprowadziła po linii prostej, bo ten zakątek może być ciężki do koszenia i masz sporo kształtów tam - linia zaokrąglona od kostki, potem trójkąt i potem jeszcze to wglębienie byłoby. trzeba uproscić - tzn. wg mnie.

Ten trawnik będzie miał taki areał, że nożyczkami w 15 min bym to wykosiła Damy radę.
Mixtoorka 13:13, 23 mar 2016

Bez czarny Black Tower?

jakiś inny krzew, który ma kolumnowy pokrój....?
MirellaB 13:21, 23 mar 2016

Berberysy mają kolumnowy pokrój
margaretka3 13:22, 23 mar 2016

Karolinko, a ile masz miejsca na krzew? Bo bez czarny, owszem piękny, ale on nie jest mały. Ja mam drugi rok od 30 cm sadzonki, a ma już z 1,5 metra.
Mixtoorka 13:39, 23 mar 2016

Ten bez rośnie kolumnowo, średnica ok 1m .
Mixtoorka 14:14, 23 mar 2016

Chyba, że jakiś Miskant?