Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Pan Maluśkiewicz

Pan Maluśkiewicz

Mixtoorka 13:11, 24 mar 2016

No ledwo ją posadziłam!

Trzymam się swojej wizji. Mam 1000 pomysłów na minutę i czegoś trzymać się muszę
MirellaB 13:14, 24 mar 2016

Pamiętam, że dopiero co ją posadziłaś, to jest ostatnia chwila na ewentualne przesadzenie zanim się zakorzeni

A jak nie do przesadzenia to cisy nie mogą być ekranem dla magnolii i trzmieliny?
Mixtoorka 13:19, 24 mar 2016

No też tak właśnie sobie myślę, czy to nie będzie to czego szukam

No i ten bez, jeszcze do przemyślenia ale fajny jest. Po świętach musiałabym się zdecydować.

Chciałam przez ten rok zostawić wszystko jak jest teraz, dziewczynki miały mieć maliny, ale M naciska, żeby zrobić żywopłot od prawej strony, optycznie odgrodzić się od ulicy... no i masz a ja taka niegotowa...

Tak czy tak będę lawirowac
MirellaB 13:23, 24 mar 2016

Ze względu na maliny chciałaś zostawić przeróbki ogródeczka?

Przesadź maliny - masz przecież drugą działkę
Mixtoorka 13:32, 24 mar 2016

na działce mam duuużo, ale te koło domu są, dziewczyny aż piszczą jak uda im się coś upolować.
MirellaB 20:21, 24 mar 2016

No tak dzieci Kuba też uwielbiam z krzaczka zrywać

I co z tym tłem? Zastanawiasz się dalej?
ewa004 20:23, 24 mar 2016

Karolcia ,ale lutro wydaje mi się że optycznie powiekszy ogród .

Zobacz Magda w niby nowoczesnym jaki ma malutki ogród i lustro super wygląda
Ważne co się w nim odbija
Masz jakieś w domu żeby tam postawić i zobaczyć ?(ja tak przymiarki robiłam )
Mixtoorka 20:40, 24 mar 2016

Tak zrobię, spróbuję polatać z lustrem też. Może uda mi się termin przeróbek ogrodowych do jesieni przeciągnąć. Powinnam usiąść na tarasie i z tej perspektywy też popatrzyć. Ale jak jak właśnie przymrozek, auta białe.
nicol21 07:26, 25 mar 2016

a planujesz posadzić jakieś krzewy czy choćby cisy żeby przysłonić bebechy tarasu? bez rabatki tylko wąski rządek cisów cięty do wysokości tarasu? coby ogródek cięszył z każdej strony.
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
Mixtoorka 09:07, 25 mar 2016

Ewelinko, będą gabiony na rogu, tj. jeden obok schodów za kwadracikiem żwirkowym i za zakrętem

Gdyby tam dać lustro to odbijał by się gabion i filar.

Pod tarasem będą kamyczki, ale jest tam też wnęka- dalej za tarasem i będziemy tam przechowywać co nieco typu grill i zabawki dzieci. Musi być miejsce do przejścia.

Poza tym ten taras czyści się czasem agresywnymi środkami odszarzającymi, to rośliny były by uszkodzone. Ale może jakiś clematis tam się zaplącze