i znowu nie mogłam się powstrzymać..
zamówiłam sobie carexów kilka.. naście sztuk
dokupiłam evergoldów i amazon mist
no i kolejne 'mornig lights'
bo Pani uwzgledniła reklamacje ale przysłała takie same liliputy, tylko z większa ilością kłosów..więc lipa
ciekawe czy w nowym miejscu mają większe sadzonki..ech
Jeśli kupujesz przez Internet to mogę Ci podać fajną stronkę, kupowałam tam niedawno ML i carexy ice dance, stipe i pare innych trawek i przyszly naprawde ładne i dobrze zabezpieczone.
Fotografuj czesto Larisse, mam na nią chrapkę już kolejny rok, tylko miejsce dla niej muszę obmyślić.
ja ostatnio jestem w szoku, że są jeszcze uczciwi sprzedawcy, zamówiłam trzcinnik, lawendę i kosmos. Pani pisze do mnie, że przeprasza ale ceny są troche niższe jak w cenniku, za chwilę kolejny meil, z przeprosinami że lawenda jest mniejsza i jeżeli chcę to oni mi doślą na swój koszt jak będzie nadawała się do posadzenia w gruncie Fakt, nie mam jeszcze roślin u siebie ale jakaś jestem spokojna o te zakupy
evergoldy pójdą przed cisy, bo mam ich za mało.. miałam tylko trzy duże sadzonki, które rozdzieliłam na 6 sztuk ( po 3 na 2 rabaty, a ma być 5sztuk na rabacie ,żeby był ciągły pas trawek). Wiec zamowiłam 7 sztuk, licząc na to ,że da się je podzielić na pół wtedy miałabym już obsadzone 4 rabaty z cisami pięknymi carexami evergold..
amazon mist kupiłam bo już od dawna mi sie podoba ten carex.. ( moj ulubiony odcien roslin zielono szarosrebrny) wiec, zamowiłam 5 sztuk ,żeby już rosły.. gdziekolwiek, bede je potem dzielic. A ML , wiadomo.. czuję wielki niedosyt po tych trefnych zakupach na alledrogo
a poniewaz ogrod bedzie bardzo trawiasty , to sie nie zmarnują hahha
Wiesz co, ta pani tez była przemila, za kazdym razem przed wysylką nawet dzwonila upewniając się czy adres poprawny. Przyjela reklamacje bez mrugniecia okiem.. tylko co z tego.. za pierwszym razem dostalam 2 doniczki w jednej 2 ździbla trawy w drugiej 4 ździbła, a w reklamacji dostalam po 6 wysokosci moze 4 cm..na zdjeciu były sadzonki owszem nie za duze objętościowo , ale juz piekne wyrosniete i ponoc zdjecia z marca. Po prostu zdjęcia aukcji miały się nijak do sprzedawanego towaru, a uważam ,że to nie fair. Dlatego nic tam już nie kupię ..nauczka..