Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W ogrodzie Lorki za zakrętem

W ogrodzie Lorki za zakrętem

oliwka 22:33, 22 cze 2015

lorka napisał(a)
moje pierwsze róże nieśmiało , nieśmiało rozkwitają.. oj będzie się działo na tej frontowej rabatce..

róża okrywowa Larissa

i w towarzystwie lavendy..

chyba dodam jeszcze jakąś biel do kompletu... może kaszka? tfuj gipsówka?

gipsówka jest cudna, ja mam u siebie, kupiłam tak sobie ale sie w niej zakochałam. A może tawulka Arendsa biała, ale ona późno zaczyna kwitnąc.

piękny kolor i kształt tych róż
oliwka 22:35, 22 cze 2015

kasia_w napisał(a)
burto rowna się zanosi się na deszcz ale raczej bez wiatru tak powiedział specjalista

łokej teraz wszystko jasne
lorka 22:46, 22 cze 2015

oliwka napisał(a)

gipsówka jest cudna, ja mam u siebie, kupiłam tak sobie ale sie w niej zakochałam. A może tawulka Arendsa biała, ale ona późno zaczyna kwitnąc.

piękny kolor i kształt tych róż

Tawułki lubią cień,a w tym miejscu jest patelnia cały dzień..
będę myśleć.. w sumie nie spieszy mi się rabata będzie się tworzyć pewnie z dwa lata...
lorka 22:49, 22 cze 2015

i znowu nie mogłam się powstrzymać..
zamówiłam sobie carexów kilka.. naście sztuk
dokupiłam evergoldów i amazon mist
no i kolejne 'mornig lights'
bo Pani uwzgledniła reklamacje ale przysłała takie same liliputy, tylko z większa ilością kłosów..więc lipa
ciekawe czy w nowym miejscu mają większe sadzonki..ech
aga_podlasie 23:22, 22 cze 2015

Jeśli kupujesz przez Internet to mogę Ci podać fajną stronkę, kupowałam tam niedawno ML i carexy ice dance, stipe i pare innych trawek i przyszly naprawde ładne i dobrze zabezpieczone.
Fotografuj czesto Larisse, mam na nią chrapkę już kolejny rok, tylko miejsce dla niej muszę obmyślić.
lorka 23:43, 22 cze 2015

aga_podlasie napisał(a)
Jeśli kupujesz przez Internet to mogę Ci podać fajną stronkę, kupowałam tam niedawno ML i carexy ice dance, stipe i pare innych trawek i przyszly naprawde ładne i dobrze zabezpieczone.
Fotografuj czesto Larisse, mam na nią chrapkę już kolejny rok, tylko miejsce dla niej muszę obmyślić.

to ja poproszę namiar, bo pewnie to nie ostatnie moje zakupy trawkowe
Gabrysia_ 08:19, 23 cze 2015

Ciekawa jestem nowych zakupów
kasia_w 09:22, 23 cze 2015

tos poszalala !pewnie masz już na nie pomysł
iwka 09:30, 23 cze 2015

ja ostatnio jestem w szoku, że są jeszcze uczciwi sprzedawcy, zamówiłam trzcinnik, lawendę i kosmos. Pani pisze do mnie, że przeprasza ale ceny są troche niższe jak w cenniku, za chwilę kolejny meil, z przeprosinami że lawenda jest mniejsza i jeżeli chcę to oni mi doślą na swój koszt jak będzie nadawała się do posadzenia w gruncie Fakt, nie mam jeszcze roślin u siebie ale jakaś jestem spokojna o te zakupy
lorka 09:52, 23 cze 2015

Gabrysia_ napisał(a)
Ciekawa jestem nowych zakupów

sama jestem ciekawa, mam nadzieję,że wszystko będzie.. czekam na meila

kasia_w napisał(a)
tos poszalala !pewnie masz już na nie pomysł

no prawie..
evergoldy pójdą przed cisy, bo mam ich za mało.. miałam tylko trzy duże sadzonki, które rozdzieliłam na 6 sztuk ( po 3 na 2 rabaty, a ma być 5sztuk na rabacie ,żeby był ciągły pas trawek). Wiec zamowiłam 7 sztuk, licząc na to ,że da się je podzielić na pół wtedy miałabym już obsadzone 4 rabaty z cisami pięknymi carexami evergold..
amazon mist kupiłam bo już od dawna mi sie podoba ten carex.. ( moj ulubiony odcien roslin zielono szarosrebrny) wiec, zamowiłam 5 sztuk ,żeby już rosły.. gdziekolwiek, bede je potem dzielic. A ML , wiadomo.. czuję wielki niedosyt po tych trefnych zakupach na alledrogo
a poniewaz ogrod bedzie bardzo trawiasty , to sie nie zmarnują hahha

iwka napisał(a)
ja ostatnio jestem w szoku, że są jeszcze uczciwi sprzedawcy, zamówiłam trzcinnik, lawendę i kosmos. Pani pisze do mnie, że przeprasza ale ceny są troche niższe jak w cenniku, za chwilę kolejny meil, z przeprosinami że lawenda jest mniejsza i jeżeli chcę to oni mi doślą na swój koszt jak będzie nadawała się do posadzenia w gruncie Fakt, nie mam jeszcze roślin u siebie ale jakaś jestem spokojna o te zakupy

Wiesz co, ta pani tez była przemila, za kazdym razem przed wysylką nawet dzwonila upewniając się czy adres poprawny. Przyjela reklamacje bez mrugniecia okiem.. tylko co z tego.. za pierwszym razem dostalam 2 doniczki w jednej 2 ździbla trawy w drugiej 4 ździbła, a w reklamacji dostalam po 6 wysokosci moze 4 cm..na zdjeciu były sadzonki owszem nie za duze objętościowo , ale juz piekne wyrosniete i ponoc zdjecia z marca. Po prostu zdjęcia aukcji miały się nijak do sprzedawanego towaru, a uważam ,że to nie fair. Dlatego nic tam już nie kupię ..nauczka..