Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W ogrodzie Lorki za zakrętem

W ogrodzie Lorki za zakrętem

amelia_b 23:03, 03 lip 2015

lorka napisał(a)
Ekspresowa przesyłka niemowlaczków 'erecty'
wszystko przez Jagodę i jej rabatę erectowo szałwiową
u mnie żywopłocik berberysowy zrobię w nogach grujeczników.. jesienią będzie tam wszystko płonąc( mam nadzieję haha)
a na razie lądują na rozsadniku,żeby podrosnąć...

Ach te erecty maluszki to i ja musze zamówić bo spać nie będe mogła
Magda_ 11:46, 06 lip 2015

lorka napisał(a)
moje pierwsze róże nieśmiało , nieśmiało rozkwitają.. oj będzie się działo na tej frontowej rabatce..

róża okrywowa Larissa

chyba dodam jeszcze jakąś biel do kompletu... może kaszka? tfuj gipsówka?

jaka śliczna ta róża i faktycznie biel na tej rabacie będzie taką wisinką na torcie
Magda_ 11:46, 06 lip 2015

dubelek
lorka 11:01, 07 lip 2015

amelia_b napisał(a)
O proszę znajomy zestaw tzn róże i lawenda, a co tam jeszcze masz? Ja grujecznika planuje z bukszpanem konwalnikami i obok deren o czerwonych pędach

Amelio, tam jeszcze jest stipa 'Pony tails' , perovskia , magnolia nigra , dwa klony flamingo , obwódka z bukszpanu, z tyłu cisy i miskanty 'morning lights' dojdą jeszcze jakies niskie trawy i biały akcent.. moze jakies kulki zimozielone..
zobacze jak to się bedzie rozrastać..

Shemsi napisał(a)
Tak, jak myślałam, mamy sporo wspólnego I podobnej wielkości ogródki i mężów z zapędami na boiska. Też coś sobie dziergam na różne sposoby, choć nie tak dużo i nie tak ładnie jak Ty A Twoja słodka baletnica jest chyba dokładnie pomiędzy moimi chłopakami. Za rok ja będę wrzucać podobne zdjęcia

Bardzo mi się podobają Twoje poczynania w ogrodzie. Kibicuję i będę podglądać.

Shemsi a zapraszam serdecznie a co dziergasz ciekawego?
ja mam 3 dziewczyny.. najstarsza ma 15 lat i juz jest wielka jak ja, srednia 5, a najmlodsza to ta beza różowa hihi wlasnie 7 miesiecy jej stuknie i odkryła ,ze trawe mozna wyrywac, przypuszczam więc ,że neidługo zacznie wcinać ziemię hah

Magda_ napisał(a)

jaka śliczna ta róża i faktycznie biel na tej rabacie będzie taką wisinką na torcie

no włąśnie, tylko mam dylemat co, moze jakas inna róża, a może coś drobniutkiego.. miotam się bo nie chce przedobrzyć.. pewnie w przyszlym roku cos dosadze..
lorka 11:26, 07 lip 2015

niewiele sie u mnie dzieje przez te upały. w sumie to tyłek w basenie moczymy cały czas.. padła mi choina kanadyjska
za to frontowa rabata az świeci..
uwielbiam Larissę, uwielbiam 'pony tails' szkoda ,ze te ML w tym roku maluteńkie..

trawki błyszczą w słóncu.. cudowny widok, perovskia zaraz wybuchnie

róże aż kipią.. kwitną bardzo długo, przechodzą od różu w pudrowy kolor..

a tu biedronkowe clematisy( tylko one kwitną jak szalone, wielkie kupowane przez internet puszczają jeden dwa kwiaty i padają)

i gratisowa róża Grüß an Aachen, ładna, duży kwiat ale kwitnie 1-2 dni i pada.. na razie jest w donicy

kasia_w 11:44, 07 lip 2015

przepięknie
amelia_b 11:54, 07 lip 2015

Cudnie,ja też pokochałam takie zestawienia, moją perovskie dziadoskie, dwa pędy i tyle, w przyszłym roku będzie lepiej jak ja przytnę to mi się rozkrzewi
lorka 11:58, 07 lip 2015

amelia_b napisał(a)
Cudnie,ja też pokochałam takie zestawienia, moją perovskie dziadoskie, dwa pędy i tyle, w przyszłym roku będzie lepiej jak ja przytnę to mi się rozkrzewi

perovskie są wdzięczne w uprawie..
te sa tegoroczne ale chyba im dobrze, bo ladnie się rozrosły.. mam jedną 3 letnią i jest ogromna, wiosną ją przesadziłam, teraz w te upaly znowu wykopałam wsadzilam do donicy.. a ta nic pąki puscila i nic jej nie jest.. muszę ją dosadzic do tej rabaty..
amelia_b 12:17, 07 lip 2015

Moja też tegoroczna,wszystko czasu potrzebuje żeby jakoś wyglądać a u Ciebie fajnie się zmienia
lorka 12:24, 07 lip 2015

amelia_b napisał(a)
Moja też tegoroczna,wszystko czasu potrzebuje żeby jakoś wyglądać a u Ciebie fajnie się zmienia

dzięki
patrzę co rano na tą rabatę( nie skończoną przecież) i jestem zachwycona.. do tej pory sadziłam sobie pojedyncze roslinki, ok podobaly mi się.. ale teraz dopiero dzięki ogrodowisku, patrzę całościowo.. kompozycja, dobieranie kolorów kształtów faktur.. już myślę jak to będzie jesienią, co dosadzić,żeby od wiosny pięnie było...
Danusia i to miejsce zmieniła sposób patrzenia na ogród mój i chyba wielu forumowiczów
w końcu podoba mi się to co robię i w jakim kierunku idę, a przecież to dopiero pierwsza rabata..( taka najszybsza)