Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Ani :)

Ogród Ani :)

beata_m 22:41, 05 sie 2016

szaleństwo ogrodowe u Ciebie Aniu - jak to mówią kawał dobrej roboty z tymi hortensjami! super wyszło
Mira104 22:43, 05 sie 2016

A to jeszcze napiszcie jaka on ma szerokość docelową, bo ja to myślałam tak 1 plan klon, 2 plan wierzba CURLY LOCKS 3 plan wiąż holenderski no chyba że macie inny pomysł
Toszka 22:53, 05 sie 2016

zestawienie wiąza i klona ma sens - oba gatunki siedliskowo zbliżone - wilgotność podłoża, kwaśny do obojętnego odczyn.

Gorzej z wierzbą, bo tą lubią grzyby i stanowi potencjalne ryzyko na wrażliwe pod tym względem pozostałe dwa gatunki. Ciężka sprawa z tym trio
iwka 23:13, 05 sie 2016

Mira104 napisał(a)
Toszka uwielbiam ten płyn, co mi go zapodałaś on świetnie czyści w domu lustra, kabina prysznicowa, wc, kafle no bajka, oczywiście nożyce pryskam nim po każdym cięciu, dziś też spryskałam, bo buksy cięłam. Jak mi się skończy to zamawiam już duży pojemnik 5l.
też bym chciała taki płyn

Ania, a przy sadzeniu hortek kwaśnej ziemi nie dawałaś?
JoannaDe 23:32, 05 sie 2016

iwka napisał(a)
też bym chciała taki płyn

Ania, a przy sadzeniu hortek kwaśnej ziemi nie dawałaś?

i ja mam Kupiłam za rada Toszki, do dezynfekcji narzędzi. Czuje się jakbym u dentysty była bo używaliśmy tego w pracy.

Edit: Iwus Ty na urlopie byłaś jak się gdzieś temat przewinął. To jest Incidin Liquid Spray
Mira104 08:48, 06 sie 2016

Tosia to co proponujesz innego? Ja brałam pod uwagę wierzbę ze względu na jej powykręcane gałązki, do powykręcanych liści wiązu by pasowała (obie pokręcone)
Płyn fakt na taki zapach dentystyczny ale szybko wietrzeje, a mam pewność, że w łazience jest zdezynfekowane all i jeszcze ten połysk i zero wysiłku.
Rojodziejowa 09:04, 06 sie 2016

Co to za płyn? Też bym chciała
anbu 09:13, 06 sie 2016

Jak już piszemy o tych klonach to wstawię swojego inwalidę, któremu śnieg dachowy złamał gałąź
Była ładna bo szła mocno do góry

Ma dwa przewodniki.
Toszko uciąć jeden przewodnik i zrobić z niego jednopniowego klona??
Sama nie wiem co z nim zrobić.
Obawiam się jak utnę, to będzie łysy z jednej strony Odbije?

Przesadzę go na studniową. We wrześniu, w październiku? No jak listki zgubi..to go przesadzę

anbu 09:15, 06 sie 2016

I jeszcze

Ciachnąć mu tam gdzie niebieska kreska? Kurcze sama nie wiem :/
anbu 09:19, 06 sie 2016

beata_m dzięki

iwko no nie dałam kwaśnej ziemi Zawaliłam nie miałam siarki granulowanej. Mamy ziemie lekko kwaśną, może im wystarczy.
Jak nie, to jakoś będę musaiła zakwasić