Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Ani :)

Ogród Ani :)

hindsight 19:41, 06 sie 2016

Anka, masz jeden z lepszych wątków na tym forum! Ile ja się dowiedziałam! Niestety całego nie udało mi się przeczytać, dobrnęłam do sadzenia choin. Bardzo wspaniale to wszystko wygląda, zobaczysz, że cisy w przyszłym roku lepiej będą rosły.

Wiesz co, powiem ci, czego najbardziej zazdroszczę. Braku chwastów. Bo jak patrzyłam na twoją "zachwaszczoną" rabatę, to mi się płakać chciało. Ja po ponad miesiącu intensywnego pielenia, czasem codziennym, czasem co drugi czy trzeci dzień, poddałam się. Nie da się, odrastają cholerniki, a postanowiłam wyrywać jak tylko wystawi łepek z ziemi. Perz tak można wykończyć, ale nie mlecze i trzciny.

Spadam, piekarnik pika...

Buźka!
anbu 21:02, 06 sie 2016

Tosiu dzięki
Dominiko no zaskoczyłaś mnie tym wpisem Dziękuję
Odnośnie chwastów to też ich bardzo z eMem nie lubimy :/ W tym tygodniu, na urlopie było znowu wielkie pielenie
Zaraz korą trzeba wysypywać, bo to wieczna robota ogrodnika
Wiola 21:03, 06 sie 2016

hindsight napisał(a)
Anka, masz jeden z lepszych wątków na tym forum! Ile ja się dowiedziałam! Niestety całego nie udało mi się przeczytać, dobrnęłam do sadzenia choin. Bardzo wspaniale to wszystko wygląda, zobaczysz, że cisy w przyszłym roku lepiej będą rosły.

Wiesz co, powiem ci, czego najbardziej zazdroszczę. Braku chwastów. Bo jak patrzyłam na twoją "zachwaszczoną" rabatę, to mi się płakać chciało. Ja po ponad miesiącu intensywnego pielenia, czasem codziennym, czasem co drugi czy trzeci dzień, poddałam się. Nie da się, odrastają cholerniki, a postanowiłam wyrywać jak tylko wystawi łepek z ziemi. Perz tak można wykończyć, ale nie mlecze i trzciny.

Spadam, piekarnik pika...

Buźka!

Popieram koleżnakę w 100% !! Fantastyczny wątek!! Co do braku chwastów to ja też zazdroszczę i sama jestem w ciągłym boju z cholerstwem.... w końcu chyba wygramy???
Toszka 21:11, 06 sie 2016

Dziewczynki Kochane, wierzcie lub nie, ale po 3-4 latach walki z chwastami na prawdę wysiewa ich się co raz mniej. Początki zawsze są trudne i trzeba systematycznie oczyścić glebę. Potem bardzo dużo dobrego robi żywopłot - zatrzymuje siejące się chwasty.

Na miejsca jeszcze nieobsadzone, a wypielone można dać gazety, tekturę, przysypać skoszoną trawą. Można korą wysypać.
wrobelki 21:14, 06 sie 2016

Jak ja lubię czytać jak tak pocieszasz Choć u mnie żywopłotu brak a sąsiad to z 10 lat działki nie kosił Za to płot szczelny
JoannaDe 21:34, 06 sie 2016

Toszka napisał(a)
Dziewczynki Kochane, wierzcie lub nie, ale po 3-4 latach walki z chwastami na prawdę wysiewa ich się co raz mniej. Początki zawsze są trudne i trzeba systematycznie oczyścić glebę. Potem bardzo dużo dobrego robi żywopłot - zatrzymuje siejące się chwasty.

Na miejsca jeszcze nieobsadzone, a wypielone można dać gazety, tekturę, przysypać skoszoną trawą. Można korą wysypać.

Miód na moje serce. Czyli mówisz że nadzieja na wygraną walkę jest.
Bo ostatnio traciłam już zapał do usuwania dziadostwa sądząc że to na darmo.
hindsight 21:56, 06 sie 2016

Jutro ruszam z widłami, urwę przy samej doopie dziady!!

Edit: z widłami amerykańskimi, rzecz jasna, nie tymi na kochankę mam takie same, już kilka lat, są super. Szpadel też Fiskars.
anbu 07:23, 07 sie 2016

Mam nowy aparat Teraz zamęczę was moim nie-kfffiotkowym ogrodem
Mój ogródek o 6 rano
Taki brzydki gość dziś sobie spacerował Pogoniłam

Klonik

Liść oczra

Cis

Hortka startuje
anbu 07:26, 07 sie 2016

Pajęczynki ...

Buk o poranku się rozłożył

Tawułka