Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Ani :)

Ogród Ani :)

Kasia_CS 18:00, 19 lut 2017

No troszkę poczytałam -wracam do forumowania, bo strasznie zaniedbalam sie ogrodowo. Muszę popatrzec na te moje hortki, czy z ktorejs wyprowadzic pieniek - w sumie jedna mam taką ,ktora sama trochę rosnie w ten sposob, mozetrzeba ją tylko stjuningowac?
MOje trzmieliny tez trocjhę papierowe.. tylko z nimi to jeszcze inna bajka, bo mam je w donicach. Ciekawe jak przetrwaly zime...

Pozdrowienia!!
polinka 18:07, 19 lut 2017

Dziękuję za cudowną lekturę na weekend Bardzo podziwiam za ogrom pracy jaki wykonałaś. Jesteś niesamowita!
Toszka 21:27, 19 lut 2017

Trzmieliny są jak Feniks. Zrobi się cieplej to ożyją i nabiorą kolorów. Swoje pod koniec marca przycinam, a one momentalnie wypuszczają nowe gałązki.
m_gocha 22:05, 19 lut 2017

Aniu jak wysoką nóżkę chcesz dla swoich hortek? Ja też zamierzałam tak poprowadzić wsadzone latem limki, ale boję się, że ciężkie kwiatostany mogą powodować wyłamywanie gałązek od pieńka. Ja mam hortensję Bobo wyprowadzoną na pieńku i niestety musiałam podwiązywać gałązki, bo zaczęły się właśnie wyłamywać przy pieńku (chociaż kwiatostany Bobo są znacznie mniejsze niż Limek
Toszka 22:21, 19 lut 2017

Gosiu, mam tak wyprowadzone Limki od 6, albo 7 lat... Przy bezwzględnej zasadzie zostawiania tylko grubych gałązek, a wycinaniu wszystkich cienizn wierzaj - nic się nie łamie. Stoją jak świece
anbu 08:42, 20 lut 2017

Aniu dobrze, że Toszka pisze że trzmieliny da się odratować, bo mam na punkcie swoich hopla

Renatko a może z tą pęcherznicą nie tak łatwo jak z hortką?

Hej Kasiu fajnie, że jesteś

Poli no fffffiesz so!!

Gosiu trudne pytanie Nie wiem jak wysoką To wszystko dla mnie na razie jest teorią. Jednak, tak jak pisałam wcześniej, widziałam takie hortki i dla mnie są bardzo porządne a że ja lubię mieć wszystko akuratne to się postaram takie mieć
Niestety nie wiem czy się uda z wszystkimi, bo nie wszystkie mają gałązkę grubości ołówka 50-60 cm :/
Co gorsza mam podejrzenie co do dwóch ... czy aby na pewno są limkami :/ Nie wiem czy nie będę musiała w sezonie wymienić. Ale to się zobaczy później
AniMa 09:56, 20 lut 2017

Aniu to u Ciebie jest porządna i pożądana lektura
beata_m 10:13, 20 lut 2017

Toszko, Aniu no pewnie, że poczekam, wracaj spokojnie i bezpiecznie dziewczyny mają rację! dobra lektura u Ani zawsze pewna
Kawa 08:15, 21 lut 2017

noooo
takie rzeczy to ja lubię czytać
a kilka dni temu stękałaś że oczar nie kwietnie a tu patrz
Efffa 09:00, 22 lut 2017

Ooo i instrukcja ciachania, a własnie miałam dzis szukać o ciachaniu