Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Ani :)

Ogród Ani :)

anbu 10:46, 24 kwi 2016

Iwonko poprawiać te ósemki? Napisz proszę, bo nie wiem co ma poczynić. Mirelka napisała, że pieńki nie mają szans na rozwój? No może coś w tym jest Kurde stoją sztywne jak żołnierze Igły nie wciśnie.

Mam chwilową depresję ogrodową, czego się nie złapię to sper..
Raczej optymistyczne stworzenie ze mnie ale dziś mam serdecznie dość
Beatko nawet ten skarb mnie wkurza dziś wybitnie

Buksy z grubym pieńkiem muszę sobie kupić ale w ogrodniczym. Wyszłam z założenia, że na żywopłoty będę kupować takie małe gówna a kulki będę kupować już uformowane.
Najgorzej, że z czasem krucho. Boję się, że z niczym nie zdążę z tymi cisami też kulwa nie zdążę, roboty od zarąbania...masakra.
Sorry, że dziś mięchem rzucam

Uciekam, cmokuś dla Was wszystkich za wasz optymizm i kibicowanie.
anna_t 11:25, 24 kwi 2016

Kibicujemy Anka! wdech wydech szersze spojrzenie i będzie gitara a wieczorem piwko ciśnienie zejdzie i zobaczysz jakie masz piękne życie
buźka
MirellaB 12:26, 24 kwi 2016

Depresja ogrodowa? Takiego stanu to jeszcze nie miałam.
Anka no co Ty? Wypaliłaś się chwilowo ogrodowo, ale to nic, za chwilę będzie już ok

Zana 12:41, 24 kwi 2016

Oj Ania, Ty się tutaj nie załamuj! Błędy popełniamy wszyscy i wszyscy się na nich uczymy. Na Ogrodowisku na błędach innych i na swoich. Przecież już tyle zrobiłaś! Powoli, powoli, nikt nie robi ogrodu w jeden sezon. Głowa do góry, wszystko będzie git!
Toszka 13:39, 24 kwi 2016

Anuś, opierdyczę, że pierdzyczysz W tym roku zostaw drzewka w spokoju. I tak co roku trzeba sprawdzać, ew. luzować zaczepy, to eM się tym zajmie i będzie zadowolony ze swojego odcinka prac.

Wyluzuj. Idziesz etap po etapie i najważniejsze, że odcinki pracy są wytyczone.

Dziś kupiłam małe Maruschki - jak widzisz twój ogród jest i moim natchnieniem. Wprawdzie jechałam kupować co innego (i nie kupiłam) ale teraz wiem jak zagospodarować moją "donicę".
I dorwałam majeranek rozsady. U mnie majeranek to obowiązek. Suszony ogrodowy to jest coś, niech sklepowy się schowa głęboko w kąciku.

Dziś w kilku ogrodniczym uchachaliśmy się z eMem jaką moc ma Ogrodowisko - zatrzęsienie kulek bukszpanowych, cisowych, na szybko robione lizaki.
KasiaW 13:50, 24 kwi 2016

Aniu, działasz pięknie, będzie super. Odsapnij troszkę i dobry humor wróci.

Mnie też chyba jakaś deprecha ogarnie ogrodzenie stanęło, elewacja też (intensywnie myślimy a z miejsca ani rusz), jedno drugie trzyma, tak to jest jak się wszystko swoimi (a raczej eMa) rączkami robi..., a ogród ... totalny chaos w głowie i brak konkretnego pomysłu.
Dzięki za odwiedzinki Kochana.
anka_ 15:34, 24 kwi 2016

Toszka napisał(a)
Anuś, opierdyczę, że pierdzyczysz .......

No Anuś i musisz się wziąć w garść, bo taki opierdycz od Iwonki to poważna sprawa. I mus to na klatę przyjąć i do przodu. A poważniej to czasami każdemu zdarzają się gorsze dni. A później wstaje słonko i świat wygląda inaczej.

Toszka napisał(a)
....Dziś kupiłam małe Maruschki - jak widzisz twój ogród jest i moim natchnieniem. Wprawdzie jechałam kupować co innego (i nie kupiłam) ale teraz wiem jak zagospodarować moją "donicę".....

Iwonka z zdradzisz choć odrobinkę. Bo ja rozkładam na części pierwsze moją azaliową i dalej jestem głupia.
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
Makao_J 16:01, 24 kwi 2016

Faktycznie drzewka anorektyczki przy tych palikach. Ale za kilka lat już o tym zapomnisz
Toszka 17:03, 24 kwi 2016

anka_ napisał(a)

Iwonka z zdradzisz choć odrobinkę. Bo ja rozkładam na części pierwsze moją azaliową i dalej jestem głupia.

Na razie to muszę oczyścić miejsce (czyli z flanki na flankę) z berberysów red carpet, z rosnących i siejacych się jak chwasty orlików pełnych granatowych i bordowych, z wrzosów, chwasta dąbrówki i kocimiętki. Tych dwóch + orliki nie mogę się pozbyć od 5 lat. Odrastają jak feniks z popiołu Ten tercet poleci na kompost - to już postanowione. Nie wiem co z red carpet, bo lubię, ale pomysła brak gdzie go ulokować. Stoję w miejscu i myślę. Łatwiej jest jak nic nie ma
17:29, 24 kwi 2016
Toszka napisał(a)

Na razie to muszę oczyścić miejsce (czyli z flanki na flankę) z berberysów red carpet, z rosnących i siejacych się jak chwasty orlików pełnych granatowych i bordowych, z wrzosów, chwasta dąbrówki i kocimiętki. Tych dwóch + orliki nie mogę się pozbyć od 5 lat. Odrastają jak feniks z popiołu Ten tercet poleci na kompost - to już postanowione. Nie wiem co z red carpet, bo lubię, ale pomysła brak gdzie go ulokować. Stoję w miejscu i myślę. Łatwiej jest jak nic nie ma

Święte słowa, tak jest najprościej i więcej pomysłów
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies