Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W Kruklandii

W Kruklandii

Juzia 19:25, 13 paź 2024

Kontonaogrod napisał(a)
Juzia popieram. Na takiej powierzchni musialabys krzewinki setkami sadzić popieram drzewa!

A jeszcze to później wyściółkować!
Bankructwo

Kontonaogrod 19:29, 13 paź 2024

Nic mi nie mów. Dom domem, ale ogarnac duza dzialke trochę kosztuje
Juzia 19:48, 13 paź 2024

Kontonaogrod napisał(a)
Nic mi nie mów. Dom domem, ale ogarnac duza dzialke trochę kosztuje

Ja już zbieram worki z dobrociami
Patrycja_KG_Lu 21:55, 13 paź 2024

Od kogo? Gdzie i jak uczysz się permakultury? Chętnie poznam nowe źródła. Znasz kanał Ramsey United na YT? Robi wywiady jeżdżąc do różnych gospodarstw, wiele z nich jest permakulturowych. Znasz może Anielskie Ogrody? Sporo wyniesionych grządek mają tym sposobem ogarnięte, kaczki zbierają im ślimaki, mają mnóstwo ziół u siebie oraz swoje nasiona nie F1.
Juzia 08:41, 14 paź 2024

Patrycja_KG_Lu napisał(a)
Od kogo? Gdzie i jak uczysz się permakultury? Chętnie poznam nowe źródła. Znasz kanał Ramsey United na YT? Robi wywiady jeżdżąc do różnych gospodarstw, wiele z nich jest permakulturowych. Znasz może Anielskie Ogrody? Sporo wyniesionych grządek mają tym sposobem ogarnięte, kaczki zbierają im ślimaki, mają mnóstwo ziół u siebie oraz swoje nasiona nie F1.

Ramsey United - widziałam akurat filmik z Anielskich Ogrodów To był chyba mój pierwszy film w tym temacie. Dawno temu już

Teraz aktualnie przeglądam kanał W Szumilesie. Gościu nie ma spiny na totalną permakulturę i to mi się podoba, bo nie lubię radykalizmu I to chyba jedyny polski kanał

Lubię też bardzo oglądać Huw Richards!!! Chyba mój ulubiony

I czasem obejrzę coś od No-Till Growers albo The Gardening Channel With James Prigioni (to bardziej ze względu na psa )
Makao 11:46, 14 paź 2024

Juzia napisał(a)
Zmieniam koncepcję.
Miałam mieć na skarpie tylko krzewinki (jagody i żurawiny), ale jest ona tak wielka, że szkoda mi tego miejsca.
Robię na skarpie sad
Wyszło mi, że mogę posadzić 20 dużych drzew (półkarłowe podkładki znaczy się i 10 kolumnowych
Chyba wystarczy
Jagody i żurawiny wrzucę między borówki i wyznaczę im oddzielny "kwaśny" kawałek.

Żółte to skarpa. Zielone to miejsce na kwaśne poletko i inne krzewy owocowe.

Ostatnie kilka dni siedzę i oglądam, czytam.... uczę się permakultury i dużo mi się już zmieniło z moich dotychczasowych planów. Mam nadzieję, że na lepsze

A ja będę się uczyć od Ciebie

Ja teraz na tapecie mam Kasia in de garden

Małż się śmieje bo teraz jak coś mu mówię to zawsze „ a Katarzyna to…” lub pytam czy ma dla mnie jakąś robotę bo bym Katarzyny posłuchała
Juzia 12:01, 14 paź 2024

Makao napisał(a)

A ja będę się uczyć od Ciebie

Ja teraz na tapecie mam Kasia in de garden

Małż się śmieje bo teraz jak coś mu mówię to zawsze „ a Katarzyna to…” lub pytam czy ma dla mnie jakąś robotę bo bym Katarzyny posłuchała

Ale zanim ja coś zacznę działaś to wieki miną!!!

Kasię też oglądam!
I Naturalnie o ogrodach!
antracyt 12:29, 14 paź 2024

Juzia napisał(a)

Ramsey United - widziałam akurat filmik z Anielskich Ogrodów To był chyba mój pierwszy film w tym temacie. Dawno temu już

Teraz aktualnie przeglądam kanał W Szumilesie. Gościu nie ma spiny na totalną permakulturę i to mi się podoba, bo nie lubię radykalizmu I to chyba jedyny polski kanał

Lubię też bardzo oglądać Huw Richards!!! Chyba mój ulubiony

I czasem obejrzę coś od No-Till Growers albo The Gardening Channel With James Prigioni (to bardziej ze względu na psa )

Przypomniałaś mi o Szumilesie
Juzia 12:40, 14 paź 2024

antracyt napisał(a)

Przypomniałaś mi o Szumilesie

Im dłużej oglądam... tym mniej mi się już chce
Trochę wieje nudą.
Myślałam, że dowiem się czegoś nowego.. a tam dużo gadania, a mało treści.
Juzia 18:58, 14 paź 2024

Nie mam gumki do ścierania