Nic oryginalnego nie wymysle, poza stwierdzeniem, ze musza byc rosliny zimozielone, inaczej bedzie cie to kolo smucic.
Do srodka dalabym jedno ladne drzewo, ale ktore, sama musisz zdecydowac, moze byc milorzab, ambrowiec, buk trikolor, tulipanowiec, albo w jeden dolek 2 magnolie, beda kwiaty wiosna i piekne liscie. Z opcji zimozielonej oprocz cisow zielonych i zlotych, bukszpanow, masz do wyboru trzmieliny, laurowisnie- uwielbiam je. Są tez odmiany jalowcow wolno rjosnace, np Golden Tuffi. Do tego roze lub inne kwiaty, cebulowe aby byl wiosennyl widok, moga byc hortensje, dalaby,m Phanton i trawy akcentami, zimozielone. Czytam, ze radza spojnosc, pewnie slusznie, ale to moze byc jeden rodzaj rosliny, jak powtarzajacy sie akcent. Ja jestem wzrokowcem, musze na zywo widziec, aby doradzac

pewnie namieszalam ci

W moim kole, cyt foto przez Justyne sa 2 milorzeby, 5 roz Chopen, miejscami werbeny, 8 limek i obwodka bukszpanowa. Caly sezon jest ladnie, bo jeszcze mam tam irysy, ktore kwitna wiosna, jak sa przyciete hortensje, one wtedy daja pietro.