Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Niny

Ogródek Niny

Tess 18:29, 28 lip 2015

A masz tam perz? Bo jeśli nie, to nie lej roundapem, tylko czymś na dwuliścienne. Bo ruondap okropecznie niszczy glebę.
rzulieta 18:35, 28 lip 2015

Margeritka napisał(a)
Ninka ile w Tobie zapału,pędzisz z tym ogrodem jak szalona,

Dałam sobie termin z ogrodem do wiosny. Wracam do pracy i nie będę miała tyle czasu na przemiany.Teraz muszę stworzyć ramy ogrodu a jedna czy dwie rośliny zawsze można dosadzić. Będę wracała do domu po pracy na patio i tam będę odpoczywała a młoda będzie się bawiła. Taki mam plan na najbliższe 2 lata Potem to już nie mam plana
U mnie niestety w kwestii organizacji musi być pod linijkę Wtedy najlepiej funkcjonuję. Ciężko z takim ludziem
rzulieta 18:40, 28 lip 2015

Tess napisał(a)
A masz tam perz? Bo jeśli nie, to nie lej roundapem, tylko czymś na dwuliścienne. Bo ruondap okropecznie niszczy glebę.

no jasne że mam
Na dwuliścienne załatwiło trochę tylko mlecz ale w to miejsce wysiała się koniczyna Dlatego się śmieję że może za rok będzie trawa
Dlatego wymyśliłam wysiew trawy dopiero wiosną. Bo jeszcze dochodzi problem z chrząszczem majowym. Mam tego trochę a tak można się go pozbyć. Załatwiłabym dwa problemy od razu. Tylko czy ja dam radę???
Shemsi 18:56, 28 lip 2015

My mamy mieszankę bardziej użytkową niż ozdobną - tak, żeby dobrze sobie radziła na piachu, przy biegającym psie i dzieciakach. Mało życicy trwałej, dużo kostrzew (jeśli dobrze pamiętam, to głównie trzcinowej i czerwonej). Można kupić dużo ładniejsze trawy, ale też delikatniejsze. U nas, o ile trawa jest dobrze nawodniona i nawieziona wygląda lepiej niż u sąsiada zaniedbana gazonowa. Wszystko zależy jaką masz tam ziemię i jak intensywnie będzie użytkowany trawnik. A i tak z tego, co widzę, to systematyczność w pielęgnacji jest kluczowa

rzulieta napisał(a)
Ide po wino ze spritem. Nie umiem dziś myśleć. Gardło mnie boli.
Ktos chce?

Ja bym chciała

rzulieta napisał(a)
Tylko czy ja dam radę???

Kto, jak nie Ty?!
iwka 19:38, 28 lip 2015

kup widły ogrodnicze tzw. amerykańskie i bez randapu się obejdziesz. Ja u siebie kiedyś pryskałam, sąsiad jakimś sprzętem coś tam orał i zielsko jeszcze bardziej rosło. Perzowisko było kilkunastoletnie. Przekopałam w ten sposób sobie kawałek na warzywo i chyba tylko dwa razy pieliłam i to nie jakoś porządnie tylko tak przy okazji

Jak zakładałam trawnik dwa lata temu i w tym roku też wszystko widłami przekopałam Wszystkie korzonki super wychodzą, nie urywają się tak jak szpadlem.

Winka możesz polać
malgorzata_s 19:46, 28 lip 2015

rzulieta napisał(a)
Ide po wino ze spritem. Nie umiem dziś myśleć. Gardło mnie boli.
Ktos chce?

Wino ze spirem??? A da się po tym wstać z łóżka?
Margeritka 21:13, 28 lip 2015

Ninka Ty to potrafisz dodać mi otuchy jak zawsze a Twój ogród będzie wymarzony jak będziesz tak szaleć , :*
AlKa 07:43, 29 lip 2015

Ja też nie mam trawnika tylko chwastowisko niestety, ale pocieszam się że niektórzy specjalnie sobie łąki w ogrodzie zakładają.
Rozumiem chęć zrobienia rabaty pod wisienką, sama pod jabłonką zrobiłam. Wkurzam sie jak mi jabłka ma liliowce poadają, ale cotam i tak mi się podoba.
rzulieta 09:07, 29 lip 2015

malgorzata_s napisał(a)

Wino ze spirem??? A da się po tym wstać z łóżka?

jak sie wypije wiecej sprita niz białego wina to tak
rzulieta 09:08, 29 lip 2015

iwka napisał(a)
kup widły ogrodnicze tzw. amerykańskie i bez randapu się obejdziesz. Ja u siebie kiedyś pryskałam, sąsiad jakimś sprzętem coś tam orał i zielsko jeszcze bardziej rosło. Perzowisko było kilkunastoletnie. Przekopałam w ten sposób sobie kawałek na warzywo i chyba tylko dwa razy pieliłam i to nie jakoś porządnie tylko tak przy okazji

Jak zakładałam trawnik dwa lata temu i w tym roku też wszystko widłami przekopałam Wszystkie korzonki super wychodzą, nie urywają się tak jak szpadlem.

Winka możesz polać

o widzisz dobrze prawisz