Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Sprzeczność w ogrodzie

Sprzeczność w ogrodzie

Jana 22:13, 06 paź 2015

Anda napisał(a)

Ta jedna zamierzam przezimowac, jest taka sliczna. Jest u mnie na stronie 55 jakbys chciala zobaczyc

wpadłam rzeczywiście śliczna, szkoda by jej było, ma chyba delikatne łodygi, jeśli u Ciebie będą przymrozki to faktycznie ją schowaj, a masz może gdzieś jej zdjęcie jak kwitnie na biało?
basia3 08:32, 07 paź 2015

U mnie przemroziło begonie, hortensje ogrodowe, canny, dalie, powojnik i pomidory w warzywniaku wszystko już w kompostowniku. Begonie wysadzę do ziemi w styczniu w tym roku zrobiłam to w marcu, troszkę za późno. Zaczęły pięknie kwitnąć dopiero w sierpniu.
basia3 08:35, 07 paź 2015

Zakupy fajne, ja już nie kupuje bo za bardzo nie mam miejsca na nasadzenia, teraz rozdaję. Teściowej i mamie cieszą się
Milka 08:50, 07 paź 2015

Jana napisał(a)
właśnie widziałam ale muszę przyznać, że jej rozmiar robi ogromne wrażenie, od razu widać efekt, nie tak np, jak moje sadzonki red baron, które mają 2 sezony i stoją w miejscu, kilka listków na krzyż

Az dziwne, bo on szybko rozlogami idzie. Moze za sucho?
Toszka 08:58, 07 paź 2015

suchość nie jest przeszkodą dla RB, problemem moze być zbyt zwięzłe i za malo prochniczne podloze, oraz brak słońca. Na wiosnę przygotuj mu stanowisko - przekop ziemię na ok 10cm głęboko ze sporą ilością kory. Posadź, podlej i ciesz się
Anda 11:07, 07 paź 2015

Jana napisał(a)
wpadłam rzeczywiście śliczna, szkoda by jej było, ma chyba delikatne łodygi, jeśli u Ciebie będą przymrozki to faktycznie ją schowaj, a masz może gdzieś jej zdjęcie jak kwitnie na biało?

Jeszcze nie mam, ale ma juz male paczuszki to cos pstrykne

Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Jana 18:13, 07 paź 2015

basia3 napisał(a)
Zakupy fajne, ja już nie kupuje bo za bardzo nie mam miejsca na nasadzenia, teraz rozdaję. Teściowej i mamie cieszą się
jak to mówią lepiej rozdawać prezenty niż je otrzymywać dobrze byłoby mieć elastyczny ogród, żeby pomieścił wszystkie nasze chciejstwa u Ciebie Basiu przymrozki spowodowały większe spustoszenie niż u mnie
Jana 18:17, 07 paź 2015

Milka napisał(a)

Az dziwne, bo on szybko rozlogami idzie. Moze za sucho?
sucho raczej nie bo to jest miejsce pod płotem i niedaleko od tego miejsca zbieram mech, pierwsza sadzonka mi przemarzła dlatego nie miałam do Red Barona serca....ale muszę przyznać że jest bardzo ładny w dużych ilościach
Jana 18:20, 07 paź 2015

Toszka napisał(a)
suchość nie jest przeszkodą dla RB, problemem moze być zbyt zwięzłe i za malo prochniczne podloze, oraz brak słońca. Na wiosnę przygotuj mu stanowisko - przekop ziemię na ok 10cm głęboko ze sporą ilością kory. Posadź, podlej i ciesz się
faktycznie tam jest raczej cieniste miejsce bo niedaleko mam krzaki ziemia u mnie raczej gliniasta, chyba faktycznie go przesadzę na wiosnę bo i tak planujemy w tym miejscu małą rewolucję
Jana 18:22, 07 paź 2015

Anda napisał(a)

Jeszcze nie mam, ale ma juz male paczuszki to cos pstrykne

chętnie zobaczę jak sfocisz chyba za dużo dziś używam słowa faktycznie