Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Sprzeczność w ogrodzie

Sprzeczność w ogrodzie

07_Rene 22:38, 27 paź 2015

Piszą, że do 25 metrów rośnie. Najbardziej dekoracyjny jest jesienią. Charakterystyczny jest też kształt liści, które są ostro zakończone i dosyć duże - do 20 cm. To długowieczne drzewo, więc warto je mieć

https://www.google.pl/search?q=d%C4%85b+czerwony&es_sm=93&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0CAcQ_AUoAWoVChMIwrHs3c3jyAIVxphyCh2OzgwA&biw=1366&bih=707
Jana 22:39, 27 paź 2015

anabuko1 napisał(a)
Fajny pomysł, na obsadzenie przed tujami, rożnych roślin.
Może i ja tez tak wykorzystam.
Ale najpierw muszę w nowym podosadzać. zagospodarować.
Dzisiaj posadziłam czereśnię majową
Aniu, dla mnie same tuje są smutne choć bez roślin jest do nich lepszy dostęp, coś za coś posadziłam je też z drugiego powodu, moje dwa psy wiecznie wykopywały mi doły pod tujami, liczę, że sobie teraz dadzą z nimi spokój
Jana 22:41, 27 paź 2015

07_Rene napisał(a)
Piszą, że do 25 metrów rośnie. Najbardziej dekoracyjny jest jesienią. Charakterystyczny jest też kształt liści, które są ostro zakończone i dosyć duże - do 20 cm. To długowieczne drzewo, więc warto je mieć

https://www.google.pl/search?q=d%C4%85b+czerwony&es_sm=93&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0CAcQ_AUoAWoVChMIwrHs3c3jyAIVxphyCh2OzgwA&biw=1366&bih=707
gdzieś go wsadzę (jak nie u mnie to u moich rodziców) nigdy go nie widziałam w szkółkach , u Was pierwszy raz
07_Rene 22:47, 27 paź 2015

I jeszcze muszę pochwalić fotki zacytowane przez Pszczółkę. Nie mogę ich znaleźć Podsadzenie tuj to bardzo dobry pomysł Tuje są pięknym tłem dla wiekszości roślin. Krzewy będą stanowiły drugie, średnie piętro. Podsadzisz je kiedyś bylinkami i będzie cudna, piękna rabata
Jana 22:52, 27 paź 2015

07_Rene napisał(a)
I jeszcze muszę pochwalić fotki zacytowane przez Pszczółkę. Nie mogę ich znaleźć Podsadzenie tuj to bardzo dobry pomysł Tuje są pięknym tłem dla wiekszości roślin. Krzewy będą stanowiły drugie, średnie piętro. Podsadzisz je kiedyś bylinkami i będzie cudna, piękna rabata
Reniu jak mi psy jej nie zadepczą jeden to niby wilczur, ale dwa razy cięźszy. Ostatnio zadeptał mi dwa egz parzydła leśnego

skarabeusz 18:38, 28 paź 2015

Jana napisał(a)

Jakie piękny szpaler róż, co to za odmiana? Piękne
Jana 19:58, 28 paź 2015

skarabeusz napisał(a)

Jakie piękny szpaler róż, co to za odmiana? Piękne
dziękuję ale Cię rozczaruję bo to są róże kupowane w zwykłym ogrodniczym, takie w kartonowych pudełkach..odmiana nn, nawet nie wiem czy to się kwalifikuje pod jakąś odmianę dopiero na O. Dowiedziałam się ile jest odmian róż obiecuję, że jeśli będą kolejne (a myślę, że będą) to będę notować nazwy
ryska 20:57, 28 paź 2015

Mam psa od grudnia zeszłego roku i ciągle główkuję jak pogodzić kwiaty i owczarka. Pozdrawiam
Jana 22:58, 28 paź 2015

ryska napisał(a)
Mam psa od grudnia zeszłego roku i ciągle główkuję jak pogodzić kwiaty i owczarka. Pozdrawiam
moje generalnie nie robią szkód w ogrodzie, chyba, że akurat zakopują kości w ziemi na czarną godzinę -wtedy potrafią wykopać cebulki. Jak widzą inne psy to lecą w ich kierunku i zadeptują co jest po drodze...a moje tuje? -tam jest najlepsze miejsce by się schronić... no ale są i plusy
07_Rene 19:59, 29 paź 2015

Jana, miłorząb jak najbardziej nadaje się na soliter, ale musi mieć odpowiedni pokrój, odmienny od mojego Zostawiłam Ci u mnie link.