Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Sprzeczność w ogrodzie

Sprzeczność w ogrodzie

bozga 19:17, 24 paź 2015

Ja jeżdżę na nartach tylko we śnie, dobre i to
Jana 19:46, 24 paź 2015

Marga napisał(a)

Ja jeżdżę na nartach dopiero od 2 lat i żałuję, że tak późno się nauczyłam, bo frajda jest niezła.
ja na "starość" nauczyłam się jeździć na łyżwach, a ostatnio uczę się pływać - powód prozaiczny, głupio mi było stać na brzegu i patrzeć jak moje dziecię pływa i uprawia inne sporty razem efektywniej spędzamy czas, uważam, że lepiej późno niż wcale a frajda jest niezła
Jana 19:49, 24 paź 2015

mira napisał(a)

Nic i po dzisiejszym zakładam na siebie nakaz/zakaz kupowania - dość tej roboty
Beskied? hmm to może żywiecki?
Rozchodnik biały kupiłam w ub roku bez przekonania i był piękny cały sezon natomiast na jesieni wygląda średnio różowy jest bezapalecyjnie piękniejszy.

pozdrawiam
Miro zgadłaś masz rację, moim zdaniem biały teraz nie wygląda ładnie, postaram się jutro dać jego fotkę,mnie też bardziej podoba się różowy
Jana 19:52, 24 paź 2015

bozga napisał(a)
Ja jeżdżę na nartach tylko we śnie, dobre i to
07_Rene 22:28, 24 paź 2015

Jana napisał(a)
długo mnie nie było na O. a to z tego powodu, że moi stwierdzili, że jestem od niego uzależniona oczywiście nie jest to prawdą ale uwzględniając, że u mnie praca+dom+Ogrodowisko = mało czasu dla dziecka, więc zrozumiecie często nie pisze ale jestem dziś u mnie przepiękna pogoda cudo więc wzięłam się za przesadzanie 3 tawuł (rosły w pełnym słońcu i u mnie nie zdało to egzaminu) i 2 parzydła leśne w tym jedno mini...niestety mój pies (waga ok. 50-60kg) regularnie mi je zadeptywał i połamał, liczę, że odrosną. Przesadziłam też w inne miejsce kiwi - to miejsce w którym rosło od kilku lat mu nie służyło

Uzależniona HI hi... Nie tylko Twoi tak mówią. Mi jeszcze nie mówią, ale wczoraj była na ten temat dyskusja w wątku u Oli z kamieniołomu Tu już nie tylko o roslinach dyskusje trwają, a nawet o gotowaniu

Klona chciałabyś japońskiego? Palmowego? Królową klonów na forum jest Agania https://www.ogrodowisko.pl/watek/3772-ogrodowe-radosci-i-rozterki-ogrod-agani Zobacz sobie jakie ma cuda u siebie. Może coś znajdziesz odpowiedniego.

U Ciebie chyba nie ma przeciągów... Jakbyś znalazła osłonięte miejsce w półcieniu to można byłoby zaryzykować Rośliny okrywać trzeba tylko jak są małe... a teraz nam sie klimat też zmienia, że zim prawie nie ma
jona 10:57, 25 paź 2015

Pokaż koniecznie tego rozchodnika białego. Zastanawiałam się, czy go nie zaprosić do ogrodu.
Anda 11:52, 25 paź 2015

Jana napisał(a)
Ewo uprzedziłaś mnie kupiłam ją z przypadku, fajnie, że przyciąga pszczoły i motyle ups, sadziłam ją tak szybko, że nie zauważyłam, że musi mieć pełne słońce i wsadziłam ją do półcienia....na wiosnę będę przesadzać

To ciekawa jestem, jak bedzie sie u nas sprawowac Doczytalam, ze najlepiej wyglada jak jest jej duzo. U mnie nie ma na takie polacie niestety miejsca. Zobaczymy, jak sie wkomponuje

Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Jana 13:49, 25 paź 2015

07_Rene napisał(a)

Uzależniona HI hi... Nie tylko Twoi tak mówią. Mi jeszcze nie mówią, ale wczoraj była na ten temat dyskusja w wątku u Oli z kamieniołomu Tu już nie tylko o roslinach dyskusje trwają, a nawet o gotowaniu

Klona chciałabyś japońskiego? Palmowego? Królową klonów na forum jest Agania https://www.ogrodowisko.pl/watek/3772-ogrodowe-radosci-i-rozterki-ogrod-agani Zobacz sobie jakie ma cuda u siebie. Może coś znajdziesz odpowiedniego.

U Ciebie chyba nie ma przeciągów... Jakbyś znalazła osłonięte miejsce w półcieniu to można byłoby zaryzykować Rośliny okrywać trzeba tylko jak są małe... a teraz nam sie klimat też zmienia, że zim prawie nie ma
śliczne klony ma też Jan z ogrodu japońskiego u mnie niestety jest halny...klona i tak nabędę ale to na wiosnę bym się nim zdążyła nacieszyć
Jana 13:54, 25 paź 2015

jona napisał(a)
Pokaż koniecznie tego rozchodnika białego. Zastanawiałam się, czy go nie zaprosić do ogrodu.
ma jaśniejsze liście, chyba, że to od suszy i trudno nawet powiedzieć, że jest biały, w tle i obok jest różowy nabyty w tym samym czasie, który podoba mi się bardziej zobaczę co będzie w przyszłym roku , ten biały raczej pokazuje brązowe łuski więc liczę trochę na to, że już przekwitł albo dopiero zakwitnie
Jana 13:57, 25 paź 2015

Anda napisał(a)

To ciekawa jestem, jak bedzie sie u nas sprawowac Doczytalam, ze najlepiej wyglada jak jest jej duzo. U mnie nie ma na takie polacie niestety miejsca. Zobaczymy, jak sie wkomponuje

ja nabyłam jedną na spróbowanie czy przezimuje, to fakt, że większa liczba tych samych roślinek daje lepszy efekt, ale ja się przyznaję, że mam trochę z tym problem bo tyle rzeczy mi się podoba....