Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Sprzeczność w ogrodzie

Sprzeczność w ogrodzie

Jana 20:01, 29 paź 2015

07_Rene napisał(a)
Jana, miłorząb jak najbardziej nadaje się na soliter, ale musi mieć odpowiedni pokrój, odmienny od mojego Zostawiłam Ci u mnie link.
mnie się wydaje, że ja mam miłorząb taki jak Ty - zwykły i to mnie zmartwiło..
Anda 20:52, 29 paź 2015

O, teraz miłorzęby na tapecie A ty chcesz taki wielki posadzić? Masz tyle miejsca?
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
07_Rene 21:00, 29 paź 2015

Jana napisał(a)
mnie się wydaje, że ja mam miłorząb taki jak Ty - zwykły i to mnie zmartwiło..

Ja mam odmianowego - miłorząb "Tubifolia". Taki zwykły, nieodmianowy łatwiej jest chyba samemu prowadzić. W szkółce, w której lubię robić zakupy jest duży okaz takiego miłorzębu, piękne drzewo Pewnie też sobie jeszcze takiego kupię.

Muszę się cofnać, bo nie pamiętam jak ten Twój wygląda
Jana 21:41, 29 paź 2015

Anda napisał(a)
O, teraz miłorzęby na tapecie A ty chcesz taki wielki posadzić? Masz tyle miejsca?
miejsca nie mam ale go już wsadziłam, nie jest to miejsce docelowe...
Jana 21:47, 29 paź 2015

07_Rene napisał(a)

Ja mam odmianowego - miłorząb "Tubifolia". Taki zwykły, nieodmianowy łatwiej jest chyba samemu prowadzić. W szkółce, w której lubię robić zakupy jest duży okaz takiego miłorzębu, piękne drzewo Pewnie też sobie jeszcze takiego kupię.

Muszę się cofnać, bo nie pamiętam jak ten Twój wygląda
to ja mam nn mój to jest najzwyklejszy też muszę się cofnąć by go znaleźć
07_Rene 21:50, 29 paź 2015

Jana napisał(a)
to ja mam nn mój to jest najzwyklejszy też muszę się cofnąć by go znaleźć

Znalazłam
Zobaczysz jak bedzie Twój przyrastał. Okaże sie w praniu. Ale nie ma takich bocznych, poziomych gałęzi, więc jest szansa, że go wyprowadzisz na formę pienną
Jana 21:58, 29 paź 2015

07_Rene napisał(a)

Znalazłam
Zobaczysz jak bedzie Twój przyrastał. Okaże sie w praniu. Ale nie ma takich bocznych, poziomych gałęzi, więc jest szansa, że go wyprowadzisz na formę pienną
tu u samej góry ma taką mocno poziomą, może jakby go przycinać to byłby bardziej kolumnowy? A widziałaś piękne wąskie miłorzęby u Ewy? cud marzenie...
07_Rene 22:01, 29 paź 2015

Widziałam. Bo są też odmiany kolumnowe.
Moim zdaniem na razie daj mu rosnąć, przyciąć zawsze jest czas. Czytałam, że większośc miłorzębów ma właśnie gałęzie ułożone poziomo. Pytanie tylko ile ich będzie i jakie długie
Anda 22:07, 29 paź 2015

Niestety nie wiem jaka to odmiana. One są naprawdę wielkie i na oko maja ze 25-30 m wysokości. Nie wiem, ile mają lat, może ze 30ści...
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Jana 23:16, 29 paź 2015

Anda napisał(a)
Niestety nie wiem jaka to odmiana. One są naprawdę wielkie i na oko maja ze 25-30 m wysokości. Nie wiem, ile mają lat, może ze 30ści...
mój też taki urośnie