Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Sprzeczność w ogrodzie

Sprzeczność w ogrodzie

anulaa 21:49, 07 lis 2015

Witam Ja z rewizytą. Podziwiam-tworzenie ogrodu z teściową, szapo ba Pozdrawiam
Jana 23:05, 07 lis 2015

bozga napisał(a)
Hotensję najlepiej do doniczki, ja tez miałam dorodny krzaczek, który przez 3 lata mi nie zakwitł, wykopałam, podzieliłam aż na trzy i w tym roku pięknie kwitły ale niestety w doniczkach- trudno
czyżby znowu mnie czekało wykopywanie mojej nieszczęsnej hortensji ?
Jana 23:05, 07 lis 2015

anulaa napisał(a)
Witam Ja z rewizytą. Podziwiam-tworzenie ogrodu z teściową, szapo ba Pozdrawiam
miło mi
margaretka3 23:39, 07 lis 2015

Ja sobie posadziłam szpaler hortensji ogrodowej w części warzywnej, ciekawe jak u mnie będzie z kwitnieniem. W tym roku maleńkie jeszcze były, ale kwitły, choć nie wszystkie.
W Krakowie na dwóch osiedlach podziwiam wielkie okazy, prawie dwumetrowe, zawsze kwitną, bez okrywania.
Mam nadzieję, że u mnie jak już żywopłot będzie duży, będą mieć na tyle zacisznie, że będą kwitnąć.
07:18, 08 lis 2015
Kurczę jak czytam o tym zimowaniu hortensji u Was to zastanawiam się czy nie przerzucić się na bukietowe tylko i wyłącznie.Mam dwie ogrodowe w gruncie-na razie małe sadzonki,miejsca chyba dość zaciszne,okryje i zobaczymy.Nie mam gdzie za bardzo przechowywać,garaż dopiero powstaje,ponadto jest cały zagracony badziewiem i nie ma nawet bramy więc ciepło w nim zbytnio nie będzie.
U mnie pod pracą jest taka wielgachna ogrodowa h.i w tym roku kwitła jak szalona a nikt jej nie okrywa na zimę
Może to kwesja wielkości rosliny a może zaciszności miejsca,a może zimy są teraz słabe i dlatego
Gardener27 21:41, 08 lis 2015

Jana napisał(a)
Dostałam nasiona "chyba" przegorzana od koleżanki, ciekawa jestem co z tego wyrośnie...

Możesz zrobić próbę kiełkowania już teraz by nie czekać do wiosny Spróbuj z małą ilością
Anda 09:46, 09 lis 2015

Heja Obejrzalaś sobie te bzy czarne? Kupujesz jakiś?
Co do hortensji to odmianie Endless Summer mrozy nie straszne
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Milka 17:47, 09 lis 2015

Muszę oblukać tę hortensję, choc ogrodowe od 3 lat żyją i kwitną, ale jak mrozy będą, to nawet u mnie nie poradzą sobie..chyba..pozdrawiam
Jana 20:57, 09 lis 2015

margaretka3 napisał(a)
Ja sobie posadziłam szpaler hortensji ogrodowej w części warzywnej, ciekawe jak u mnie będzie z kwitnieniem. W tym roku maleńkie jeszcze były, ale kwitły, choć nie wszystkie.
W Krakowie na dwóch osiedlach podziwiam wielkie okazy, prawie dwumetrowe, zawsze kwitną, bez okrywania.
Mam nadzieję, że u mnie jak już żywopłot będzie duży, będą mieć na tyle zacisznie, że będą kwitnąć.
też jestem ciekawa czy będą u Ciebie kwitnąć, będę pytać w przyszłym roku
Jana 20:58, 09 lis 2015

Gardener27 napisał(a)

Możesz zrobić próbę kiełkowania już teraz by nie czekać do wiosny Spróbuj z małą ilością
może faktycznie spróbuję z częścią ..