Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana

Doświadczalnia bylinowo-różana

tulucy 22:50, 05 lis 2017

U mnie się szczawik bardzo stara najładniejszy jest i najbardziej okazały na rabacie przy ulicy do podziwiania
Basilikum 08:05, 06 lis 2017

Ja szczawiku jakies pojedyncze siewki mam i narazie udaje sie go na bierzaco likwidowac. Ostatnio odlozylam doniczke z nim w ogrodniczym
Zana 09:10, 06 lis 2017

Po zaczarowanym lesie pohasałam.
Kawa 09:03, 07 lis 2017

Ewuniu
śliczne te twoje fotki i te twoje roślinki takie świeże!
Ewa777 11:39, 07 lis 2017

Zawsze na jesieni mam dylemat, czy obrywać liście różom. Wiele osób z forum obrywa, ale ja obawiam się właśnie uszkodzenia tkanki na łodydze. I Twoje przemyślenia potwierdzają moje obawy. Powycinam tylko te z plamistością, zdrowe zostawię.
mira 13:48, 08 lis 2017

Anda słyszałam że podobno na szczawik jest dobry dolomit - ja mie próbowałam ale muszę to sprawdzić

O siewkach czytam hmm wywalać siewki kosmosu hmm to może jakiś wyższy etap ja jeszcze nie dorosłam

Liście róż za Twoją radą tez bardzo delikatnie pozbieralam rwalam tylko te porażone które same odlazily - u mnie jeszcze mrozu nie było i w tym tygodniu moge wreszcie działać

Mam pytanie jak sądzisz - czy takimi miesiąc temu zrobionymi z piwalonego drzewa z liśćmi mozna by okryć róże? Cos o zrebkach slyszalam ale uleciało.
Oczywiście jeszcze nie teraz z tym okrywaniem ale pewnie juz niebawem.

Pozdrawiam
Agania 14:37, 08 lis 2017

Anda napisał(a)

Mleczy się nie boję Jedyne czego się "boję" to szczawik. Wczoraj walczyłam z nim w przedogródku. Rośnie mi przy lawendzie, w szczelinach między brukiem, wciska się wszędzie. Już sama nie wiem, jak mam go zwalczać. Chemii użyć nie mogę, bo inne rośliny padną.

Szczawik też mnie męczy i jest jeszcze jeden bluszczyk kurdybanek i dzika różyczka, wszędzie się sieje i taaakie badyle-baty mi rosną,trudno ich się potem pozbyć.

Kanciki sobie jeszcze przytnę przy tarasie
Poczytałam Ewciu pozdrawiam i całuję
kasja83 13:40, 14 lis 2017

Agania napisał(a)

Szczawik też mnie męczy i jest jeszcze jeden bluszczyk kurdybanek i dzika różyczka, wszędzie się sieje i taaakie badyle-baty mi rosną,trudno ich się potem pozbyć.

Kanciki sobie jeszcze przytnę przy tarasie
Poczytałam Ewciu pozdrawiam i całuję

O to to to-kurdybanek zjada mi trawnik!
Pszczelarnia 14:17, 14 lis 2017

Kurdybanek to moje utrapienie. Szczawik się dopiero teraz pojawił i świńska trawka trudna do wypielenia (rwie się bez korzenia).
tulucy 18:42, 14 lis 2017

Świńską trawkę musiałam wyguglać i już wiem, że też ją mam. I kurdybanka też. I jastrzębiec kosmatek też...