Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana

Doświadczalnia bylinowo-różana

Dorana 13:58, 20 lis 2017

Róże do pozazdroszczenia Pięknie masz
Pszczelarnia 17:54, 29 lis 2017

Ewuś, doszło. Dziękuję, zapomniałam Ci powiedzieć.
Kawa 10:13, 30 lis 2017

macham
żyjesz ?
Anda 12:13, 30 lis 2017

mira napisał(a)
Anda słyszałam że podobno na szczawik jest dobry dolomit - ja mie próbowałam ale muszę to sprawdzić

O siewkach czytam hmm wywalać siewki kosmosu hmm to może jakiś wyższy etap ja jeszcze nie dorosłam

Liście róż za Twoją radą tez bardzo delikatnie pozbieralam rwalam tylko te porażone które same odlazily - u mnie jeszcze mrozu nie było i w tym tygodniu moge wreszcie działać

Mam pytanie jak sądzisz - czy takimi miesiąc temu zrobionymi z piwalonego drzewa z liśćmi mozna by okryć róże? Cos o zrebkach slyszalam ale uleciało.
Oczywiście jeszcze nie teraz z tym okrywaniem ale pewnie juz niebawem.

Pozdrawiam

Hej Miro, przepraszam, ze tak pozno odpowiadam na Twojego posta.
Jesli liscie sa zdrowe, to mozna ich uzywac do okrywania jak najbardziej. Mozesz je przemieszac z kompostem i tym przykryc, to i zasilenie na wiosne bedzie juz od razu. Zrebkow czy tez kory raczej sie nie uzywa do okrywania.

Wszystkich siewek kosmosu na pewno nie wywale Tylko te, ktore beda sie panoszyc i przeszkadzac innym roslinom. W tym roku polozyly sie na rozach i trawach. Szczyt bezczelosci tak sie klasc na krolowej kwiatow

Pozdrawiam
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 12:19, 30 lis 2017

Kawa, Kamilko i dziewczyny kochane ktore mie odwiedzacie, zyje ale dopiero teraz czas znalazlam

U mnie deszczowo, niektore roze nawet jeszcze jakies kwiaty maja, a niektore nawet i liscie Ogolnie jesien w pelni. Cebulek troche posadzilam i czekam na wiosne, bo na razie u mnie same nudy.

Ewo Pszczolko, oby pieknie wzeszly i cieszyly Cie pomaranczowym zapachem
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
sylwia_slomc... 12:21, 30 lis 2017

Ewcia mówisz, że u was jesień , a do nas właśnie zima w pełni zawitała. Jak ja wytrwam bez kolorów???
Anda 12:29, 30 lis 2017

sylwia_slomczewska napisał(a)
Ewcia mówisz, że u was jesień , a do nas właśnie zima w pełni zawitała. Jak ja wytrwam bez kolorów???

Sylwia, no wlasnie, jak tu wytrwac do wiosny. Oby szybko przyszla Mi to bardzo odpowiada, ze zima tu tak pozno przychodzi. Tylko czasem troche sniegu by sie jednak przydalo.
gobasia 13:22, 30 lis 2017

Wlaśnie,trochę śniegu by się przydało....ale śniegu a nie mokrej chlapy ,jak dziś u mnie
13:55, 30 lis 2017
Anda napisał(a)
Kawa, Kamilko i dziewczyny kochane ktore mie odwiedzacie, zyje ale dopiero teraz czas znalazlam

U mnie deszczowo, niektore roze nawet jeszcze jakies kwiaty maja, a niektore nawet i liscie Ogolnie jesien w pelni. Cebulek troche posadzilam i czekam na wiosne, bo na razie u mnie same nudy.

Ewo Pszczolko, oby pieknie wzeszly i cieszyly Cie pomaranczowym zapachem

ogrodowo to nuda u nas panuje ale to i dobrze ...bo zdazymy przez te zimowe miesiace zateskinic za ogrodem
Kawa 13:58, 30 lis 2017

u mnie też nudy
ale zima nie jesień