Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana

Doświadczalnia bylinowo-różana

kamila66 09:32, 05 lis 2017

Anda napisał(a)

Mleczy się nie boję Jedyne czego się "boję" to szczawik. Wczoraj walczyłam z nim w przedogródku. Rośnie mi przy lawendzie, w szczelinach między brukiem, wciska się wszędzie. Już sama nie wiem, jak mam go zwalczać. Chemii użyć nie mogę, bo inne rośliny padną.

Ja też z nim walczę jest wszędzie. W tym roku z namaszczeniem go wyrywałam aby na pewno wyrwać w całości.
AsiaK_Z 13:39, 05 lis 2017

Walki ze szczawikiem nie zazdroszczę na szczęście go nie mam (z tego co wiem ) Ja z kolei "walczę" z jeżyną "bezkolcową". Póki co przegrywam regularnie
Kasya 13:44, 05 lis 2017

i ja mam szczawik zaraza straszna ...
gobasia 14:09, 05 lis 2017

Anda napisał(a)

Mleczy się nie boję Jedyne czego się "boję" to szczawik. Wczoraj walczyłam z nim w przedogródku. Rośnie mi przy lawendzie, w szczelinach między brukiem, wciska się wszędzie. Już sama nie wiem, jak mam go zwalczać. Chemii użyć nie mogę, bo inne rośliny padną.

dla mnie to mlecz jest wrogiem nr 1...szczawik? chyba go nie mam

U Ciebie pada powiadasz...Kurcze jutro pewnie do nas dojdzie bo dziś piękna słoneczna pogoda
abiko 15:08, 05 lis 2017

Wszyscy w planach mają ograniczenia siewek, ciekawe komu to tak naprawdę wyjdzie bo cieżka praca z samym sobą
Żeby nie było, ja będę walczyć z kosmosami również Tylko ja taka słabą wolę mam
inka74 17:29, 05 lis 2017

Szczawiku mam mało. Więcej mam siewek czeremchy i kocimiętki. Ja dziś tylko trochę ogrodu ogarnęłam - wsadziłam ostatnie czosnki ) tylko już 2 paczki tulipanów mi zostało - jupiiii!! W ogrodzie zostało mi tylko i aż grabienie na rabatach. Poczekam chwilę aż do końca liście z czeremchy opadną.

A i czwartego kreta złapałam. Ile ich może być w jednym gnieździe?
mrokasia 17:41, 05 lis 2017

Cześć Ewuniu, dawno mnie u Ciebie nie było.
Szczawik mam i ja . Strasznie się wciska wszędzie, zaraza.
Cebule mam już posadzone, ciekawa jestem efektu, bo w zasadzie to będzie pierwszy rok, gdy posadziłam ich więcej (mimo,że tulipanów miałam nie sadzić wcale), choć nie tyle co niektóre dziewczyny. Zobaczymy wiosną .
adewzuol 17:55, 05 lis 2017

Aktualnie u mnie leje, więc i nawóz, i aparat stoją po znakiem zapytania

Jak u Ciebie pada, to niebawem do nas dojdzie,może nawet jutro, wielka szkoda
jolanka 19:07, 05 lis 2017

Ten szczawik to jest i u mnie Wredostwo wstretne.
20:34, 05 lis 2017
Anda napisał(a)

ja go zaakceptowałam ...wyplewiam szczawik ile sie da ...ale nie ma szans sie go wyzbyc więc go ignoruje ...bo bym zwariowała
mlecze plewie zaraz wiosna, wyrywam z korzeniami i robie z nich od razu gnojowki
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies