Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana

Doświadczalnia bylinowo-różana

Gruszka_na_w... 22:24, 04 cze 2018

Zachwycające widoki. Pomysł na bajorko świetny.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Brzozowadzie... 11:09, 05 cze 2018

Ewo, mam jeszcze dwa pytania do Ciebie, Różana Dziewczyno Przy ogrodzeniu na froncie mam szpaler Bonic, który chciałabym urozmaicić jakąś pięknie pachnącą zdrową różą. Czy LO spełni te warunki i zagra kolorystycznie jednocześnie? A drugie - co to za piękne maki na Twoich zdjęciach? Pozdrawiam ciepło.
abiko 12:33, 05 cze 2018

Anda co masz w oczku takiego wysokiego, chyba kwitnącego na różowo? Chyba mam coś podobnego i może posadziłabym w donicy w oczku..

Ale masz wielką Louis O. ja posadziłam dwie, ale jakieś 40 cm.. malutkie.. masakra. Ile ma Twoja LO?

Też myślałam, że to gaura.. pajęcznica .. fajna podoba mi się, pasowałaby mi.
Mixtoorka 14:35, 05 cze 2018

Ale miałam tyły, extra cudnie, cudnie! Oczko rewelacja!!! I rybki
Anna_ogrodni... 17:39, 05 cze 2018

Ewuś śliczne rośliny pokazujesz na zdjęciach cudne widzę ze nawet młodą marcheweczka ślicznie pokazalas truskawke zreszta tez super super... piękne zdjęcia a już o róży Louise Odier nie wspomnę U Ciebie jest prześliczna i mówisz ze jeszcze pachnie to chyba będzie moja kolejna róża czytałam i widzę ze wszyscy ja chwalą wiec tez bardzo chętnie zaproszę ja do swojego ogródka
Dziękuję za piękno roślin które pokazałaś na zdjęciach
pozdrawiam serdecznie
Pszczelarnia 17:45, 05 cze 2018

Ewo, to jeszcze jedno pytanie do znawczyń o długiej treści takiej (zadałam je Jance ale proszę nie zaglądaj do niej):
jakie róże (3 szt. tej samej odmiany) posadziłabyś przed czterema różami 'Reine des Violettes' a między dwoma pnącymi 'Kosterrose"? Nie wiem jak zgrać kwitnienia, bo Klasztorna kwitnie zdecydowanie później niż historyczna Reine. Kolor może być śmietankowy, pomarańczowy-morelowy albo jasny róż, mocna purpura - każdy poza czystym żółtym i czerwonym.

Myślałam o Mary Rose. Ale mam ograniczoną znajomość i trzymam się tylko historycznych i angielskich. To musi być coś w typie starych róż.

Dziękuję.
frezja 20:15, 05 cze 2018

Ewo, pokazywałaś ostatnio świdośliwę ?

W wątku na ich temat znalazłam Twoją Obelisk. Skłaniam się do kupna i szukam opinii.
nicol21 15:21, 06 cze 2018

Co tam w bylinach i różach słychać? jak łączka się rozrasta?
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
Pszczelarnia 10:25, 08 cze 2018

Zakupiłam 2 szt. Olivia" Austina do jednego dołka". Powinna się dopasować.

Mixtoorka 10:50, 08 cze 2018

Ewuś co sądzisz o Elfe? No mam jakby miejsce na niezbyt wielką róże pnącą. Coś jak edenka by mi się przydało. Jasne kolory. Żeby kwiat się trzymał. Nie musi pachnieć bo i tak nosem ciężko tam dotrzeć