Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana

Doświadczalnia bylinowo-różana

Basilikum 14:41, 11 cze 2018

dziewczyny wrzuccie przepisy tutaj https://www.ogrodowisko.pl/watek/7919-burak-lisciowy-przepisy
my tez jadamy i uwielbiamy. Mi sie tez bardzo podobaja rabatkowe kompozycje z burakiem, daliami, werbena i jarmuzem
Na wycieczce bylam, naogladalam sie i nawachalam roz troche sie nauczylam
Anda 14:43, 11 cze 2018

Basilikum napisał(a)
dziewczyny wrzuccie przepisy tutaj https://www.ogrodowisko.pl/watek/7919-burak-lisciowy-przepisy
my tez jadamy i uwielbiamy. Mi sie tez bardzo podobaja rabatkowe kompozycje z burakiem, daliami, werbena i jarmuzem
Na wycieczce bylam, naogladalam sie i nawachalam roz troche sie nauczylam

Ten zapiekany makaron musze jeszcze wyprobowac

Z werbena patagonska? Nie, w zyciu
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Basilikum 14:49, 11 cze 2018

zemsta ogrodowiska hihi ale jak ladnie wyglada mam i uwielbiam, sieje sie wszedzie a ja wykopuje i sadze tam gdzie chce ja miec
Anda 14:52, 11 cze 2018

Mam juz inna zemste - dzwonki karpackie i wszystkie pokrewne. Boszcz, wszedzie je mam - przed domem, w kostce, trawie, u sasiadow... Katastrofa
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
mirkaka 16:31, 11 cze 2018

Ewo, cofnęłam się aż do wycieczek po ogrodach. Piękne ogrody, ten na skałach b ciekawy. Twój ogród i róże również podziwiam Munsted Wood i u mnie trudny kolor do uchwycenia.
16:34, 11 cze 2018
Anda napisał(a)
Mam juz inna zemste - dzwonki karpackie i wszystkie pokrewne. Boszcz, wszedzie je mam - przed domem, w kostce, trawie, u sasiadow... Katastrofa

no patrz a umnie dzwonki karpackie wyginęły a miałam niebieskie i białe ....nie jet to jakas moja miłość ...ale padły ...jeszcze jedna kepka została i ledwo zipie

podobnie dzwonki dalmatyńskie ...z 10szt zostało mi 3
Zana 17:41, 11 cze 2018

Nadrabiając zaległości obejrzałam sobie obydwa odwiedzone przez Ciebie ogrody. No ten kamienisty to prawdziwe wyzwanie. Generalnie podzielam Twoje odczucia, że robi nieco przytłaczające wrażenie, ale trzeba przyznać, że nie jest to łatwe na takim stromym terenie urządzić ogród. No i z pewnością korzystanie z niego nie jest tak przyjemne i łatwo dostępne jak w ogrodzie "płaskim".

A Twoje róże czarodziejki oczywiście kradną jak zawsze serce. Rozumiem, że te "dwa miesiące bez zdjęć" to taki nieco ponury żarcik
Waclaw 17:46, 11 cze 2018

Anda napisał(a)

Na wytrawnie
Przepis na placek z burakiem lisciowym

300g ciasta francuskiego, kupnego
ok. 500-700 gr lisci
200 gr gotowanej szynki
50-100 gr tartego sera do pizzy, np. Gouda
2 jajka
1 kubek smietany slodkiej
pieprz, sol i galka muszkatolowa do smaku

Ciasto francuskie rozmieszczamy na blaszce tak, zeby zawinac brzegi, zeby nic nie wyplywalo. Ja biore dwie rolki i kawalek drugiej rolki tne na pasy, zeby zawinac brzegi. Liscie myjemy i kroimy na kawalki, chwilke blanszujemy i rozkladamy na ciescie. Szynke kroimy w paseczki i ukladamy na lisciach. Mozna tez zrobic bez szynki - jest wtedy mniej slono, ja tak bardziej lubie. Jajka, ser, smietane mieszamy w mikserze. Dodajemy sol i pieprz. Jak ktos lubi to galke muszkatolowa. Ja robie bez soli, bo z szynka dla nas juz wystarczajaco slone. To zalezy, jak slona jest szynka.
Ten sos smietanowo-serowy rozprowadzamy po ciescie z liscmi. Mozna dosypac jeszcze troche sera po wierzchu.
Wkladamy do piekarnika nagrzanego na 200 stopni na 1/2 godziny.
Smacznego

Podaj prosze przepis na zupe

Przepis skopiowałem i dałem M. do realizacji. Mam nadzieję spróbować
Ewo gratulacje z okazji trzynastu setek
Ewa777 17:48, 11 cze 2018

Anda napisał(a)

A u mnie werbena wyginęła - dziwne
mirkaka 18:31, 11 cze 2018

Anda napisał(a)

Za późno ścinasz, u mnie się nie sieją a mam je wiele lat