Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana

Doświadczalnia bylinowo-różana

Makao_J 18:33, 20 sie 2018

Pięknie
asiak 18:43, 20 sie 2018

Katkak napisał(a)
Ewuniu, jak ja uwielbiam Twój ogród i Twoje zdjęcia

I ja, i ja...
inka74 18:45, 20 sie 2018

Uuu foty! Hibiskusowa ściana piękna. YL śliczna jest. Bardzo żałuję, że u mnie się nie uchowała. Kolor obłędny.

Ewcia wiesz, ja zaczynam się cieszyć, że mam glinę. Bardzo długo trzyma wilgoć. I nawet jak były upały to co 3 dni podlewałam i było ok. Rośliny nie mdlały. Oczywiście ma ona też i wady - np. gdy trzeba zerwać darń
Kasia_CS 19:01, 20 sie 2018

Anda napisał(a)

A co to.za różyczka tak obficie kwitnie w donicy?

Faktycznie 3 hibibiskusy wyglądają obłędnie, w pierwszej chwili nie rozpoznalam co widzę gdzie by tu upchnąć hibiskusa da radę w półcieniu?

I jeszcze mam pytanie o rdzę róży-czy konieczna jest interwencja czy można krzew zostawić sam sobie? Krzew poza rdzą wydaje się być w dobrej kondycji, ładnie powtarza kwitnienie..

Ach i jeszcze ten cudowny kolor YL!
Anda 19:09, 20 sie 2018

Katkak napisał(a)
Ewuniu, jak ja uwielbiam Twój ogród i Twoje zdjęcia

Kasiu, dzięki, ja Twój też

Aniu i Asiu, dzięki Bardzo się cieszę, że się podoba
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 19:14, 20 sie 2018

inka74 napisał(a)
Uuu foty! Hibiskusowa ściana piękna. YL śliczna jest. Bardzo żałuję, że u mnie się nie uchowała. Kolor obłędny.

Ewcia wiesz, ja zaczynam się cieszyć, że mam glinę. Bardzo długo trzyma wilgoć. I nawet jak były upały to co 3 dni podlewałam i było ok. Rośliny nie mdlały. Oczywiście ma ona też i wady - np. gdy trzeba zerwać darń

YL pierwsza tez mi się nie uchowała po zimie. Podobno ciężko ją dobrze zokulizować. Ładnie pachnie, ale nie tak mocno jak MW

Też mam glinę i jeśli roślina idzie w głąb korzeniami, jak np. róże, to jest dobrze. Ale hortka w te upały ledwo dawała radę, bo korzenie ma dość płytko.
Przy następnym zrywaniu trawnika biorę jakąś machinę, bo sama już na pewno nie dam rady Podziwiam Cię za tą robotę
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Iwk4 19:20, 20 sie 2018

Uwielbiam Ewuniu twoje kadry. Oczy nacieszylam.
Anda 19:21, 20 sie 2018

Kasia_CS napisał(a)

A co to.za różyczka tak obficie kwitnie w donicy?

Faktycznie 3 hibibiskusy wyglądają obłędnie, w pierwszej chwili nie rozpoznalam co widzę gdzie by tu upchnąć hibiskusa da radę w półcieniu?

I jeszcze mam pytanie o rdzę róży-czy konieczna jest interwencja czy można krzew zostawić sam sobie? Krzew poza rdzą wydaje się być w dobrej kondycji, ładnie powtarza kwitnienie..

Ach i jeszcze ten cudowny kolor YL!

Hibiskus w półcieniu spokojnie da radę Też będzie dobrze kwitł, byle nawozu mu dać

Rdza, znam i ja Mój Abraham Darby od początku miał rdzę. Po odrzuceniu podkładki i stanięciu na własnych korzeniach było lepiej, nawet bardzo dobrze, rdzy nie było. To było tak z 5 lat temu. W tym roku rdza dopadła go znów i to już w czerwcu, bardzo mocno. Zdecydowałam, że wymienię Abrahama na inną różę.
Jeśli Twój krzew jest młody, to starałabym się interweniować. Przede wszystkim zbieraj zainfekowane liście. Jeśli zainfekowane są rownież pędy, to obetnij je przed zimą, żeby zarodniki nie przezimowały na pędach. Obserwuj róże w kolejnych latach. Może ta pogoda ją w tym roku osłabiła i dlatego ta rdza. Wzmacniaj ją regularnie opryskami ze skrzypu i szałwi z cebulą
Anda 19:21, 20 sie 2018

Iwk4 napisał(a)
Uwielbiam Ewuniu twoje kadry. Oczy nacieszylam.

Dziękuję U Ciebie też często się delektuję widokami
Annak 20:01, 20 sie 2018

Jak zwykle piękne kadry i ten dobór kolorów Z przyjemnością na chwilę się oderwałam od codzienności dzięki Tobie. A rośliny w ogrodach przydomowych i tak mają szczęście, bo na działkach weekendowych to dopiero jest masakra w taką pogodę. U mnie nawet powojniki posadzone w półcieniu uschły poziomki też nie dały rady itp. Z powodu tych upałów przez całe wakacje prawie nic nie kupiłam i nie posadziłam Ciągle czekam na normalne temperatury
pozdrówka Ewuniu