Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana

Doświadczalnia bylinowo-różana

Pszczelarnia 11:26, 07 wrz 2018

A to ciekawa informacja. Dziękuję.
Dominika11 11:28, 07 wrz 2018

Ewuniu cudne masz róże pieknie ci kwitną - wspaniale wszystko wyglada
abiko 11:43, 07 wrz 2018

Bardzo ciekawy i zadbany ogród pokazałaś Z niebieskościami wygląda klimatycznie. Ciągle podziwiam jak Ci pięknie kwitną róże donicach. Dlaczego moje, albo łapią mączniaka, albo rdzę, albo nie chcą kwitnąć? Mam wrażenie, że donice im nie służą, nawet jeśli to Fairy zwykła.
Anda 11:54, 07 wrz 2018

Pszczelarnia napisał(a)
A to ciekawa informacja. Dziękuję.

Proszę
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 11:55, 07 wrz 2018

Dominika11 napisał(a)
Ewuniu cudne masz róże pieknie ci kwitną - wspaniale wszystko wyglada

Dzięki, trawnika nie pokazuję to jakoś to wygląda
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 12:00, 07 wrz 2018

abiko napisał(a)
Bardzo ciekawy i zadbany ogród pokazałaś Z niebieskościami wygląda klimatycznie. Ciągle podziwiam jak Ci pięknie kwitną róże donicach. Dlaczego moje, albo łapią mączniaka, albo rdzę, albo nie chcą kwitnąć? Mam wrażenie, że donice im nie służą, nawet jeśli to Fairy zwykła.

Moja Souvenir też ma mączniaka. Na zdjęciu widać Teraz już chyba żadne opryski nie pomogą - jesień.
Abraham miał znów rdzę i w tym roku straciłam cierpliwość i wymieniłam go na Princess A. of Kent. Tak więc u mnie też nie są doskonałe
makadamia 12:04, 07 wrz 2018

Anda napisał(a)

Czyli jednak ogrody wymagajace pracy

Wiesz, tak mi się wydaje, że on nie myśli w kategoriach małoobsługowe-pracochłonne, a w kategoriach: sprzyja bioróżnorodności lub nie sprzyja.

Drzewa są potrzebne, jeśli nie ma na nie miejsca, to lepiej takie mocno przycinane niż żadne. A że przycinanie to dużo roboty, to już zupełnie inny temat.

Wypowiedział się za to, tak mimochodem, negatywnie o rabatach bylinowych w stylu Great Dixter ale nie dlatego, że pracochłonne, ale dlatego że zużywają dużo zasobów - czyli są nieekologiczne
Anda 12:07, 07 wrz 2018

Asiu Nie no, padłam ze śmiechu Bardzo ciekawa wizja ogrodu
Mixtoorka 12:11, 07 wrz 2018

Ewuniu Twoje róże w donicach zachwycają, różane pogaduszki cudne są. U mnie mączniak szaleje. Wrzucaj piękne fotki, humor poprawiają.
Dominika11 12:11, 07 wrz 2018

Anda napisał(a)

Dzięki, trawnika nie pokazuję to jakoś to wygląda
trawniki to chyba u większości dostały w kość