Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana

Doświadczalnia bylinowo-różana

Anda 12:46, 09 wrz 2018

paniprzyroda napisał(a)
Jak zawsze z przyjemnością obejrzałam zdjęcia ogródka znajomych, nie mówiąc o Twoim. Portrety róż zachwycają.

Bardzo się cieszę, że Ci się spodobały
Szkoda, że na zdjęciach nie można uwiecznić zapachu. Taras pachnie różami
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Warmia 12:48, 09 wrz 2018

U Ciebie zawsze można nacieszyć oczy, chociaż można też nabawić się kompleksów. Ogród, który pokazałaś urokliwy i zazdroszczę właścicielce stanu zadowolenia z efektu. Ja jeszcze długo takiego stanu nie osiągnę. Mam nadzieję, że do emerytury zdążę.
sylwia_slomc... 13:26, 09 wrz 2018

Ogród znajomej obejrzałam z przyjemnością
Prosty w układzie, ale kolorowy i ładny

Dyskusję o ogrodnictwie i projektowaniu poczytałam z ciekawością, jakie jest moje zdanie po moim ogrodzie widać
Ewcia róże masz śliczne, jeszcze ma być ciepła jesień to jeszcze się nacieszymy nimi
Anda 13:33, 09 wrz 2018

Warmia napisał(a)
U Ciebie zawsze można nacieszyć oczy, chociaż można też nabawić się kompleksów. Ogród, który pokazałaś urokliwy i zazdroszczę właścicielce stanu zadowolenia z efektu. Ja jeszcze długo takiego stanu nie osiągnę. Mam nadzieję, że do emerytury zdążę.

Cieszę się bardzo, że nacieszyłaś oczy. Kompleksów u mnie? Niemożliwe
Właścicielka jeszcze trochę przed emeryturą, więc do emerytury na pewno zdążysz
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 13:35, 09 wrz 2018

sylwia_slomczewska napisał(a)
Ogród znajomej obejrzałam z przyjemnością
Prosty w układzie, ale kolorowy i ładny

Dyskusję o ogrodnictwie i projektowaniu poczytałam z ciekawością, jakie jest moje zdanie po moim ogrodzie widać
Ewcia róże masz śliczne, jeszcze ma być ciepła jesień to jeszcze się nacieszymy nimi

Ten ogród znajomej to dla Ciebie jak jedna rabatka
Ty idziesz z duchem czasu, z naturą, to widzę po Twoim ogrodzie
Mam nadzieję, że cała zima będzie ciepła, tylko trochę więcej wilgoci mogłaby ze sobą przynieść
Warmia 13:55, 09 wrz 2018

Anda napisał(a)

Cieszę się bardzo, że nacieszyłaś oczy. Kompleksów u mnie? Niemożliwe
Właścicielka jeszcze trochę przed emeryturą, więc do emerytury na pewno zdążysz

Ha, ha, czyli jest nadzieja i tego będę się trzymać
Anda 14:03, 09 wrz 2018

Marti ja też

Kokesz 14:15, 09 wrz 2018

Warmia napisał(a)

Hahahaha
Mam tak samo
Brzozowadzie... 11:18, 11 wrz 2018

Obejrzałam portety róż w donicach, są piękne. Podziwiam Twoją dyscyplinę w podlewaniu. Poczytałam Waszą mądrą rozmowę. Lubię, gdy wypowiadają się o rzeczy osoby znające się na tej rzeczy A obecnie bywa z tym różnie.
Ewo, mam dylemat. Zawsze o tej porze róże łapią, mniej lub bardziej, plamistość. Czy pryskać je teraz? Czy już nie ma sensu używać chemii, bo i tak niedługo te liście opadną? Będę Ci wdzięczna za podpowiedź.
Anda 11:33, 11 wrz 2018

Brzozowadziewczyna napisał(a)
Obejrzałam portety róż w donicach, są piękne. Podziwiam Twoją dyscyplinę w podlewaniu. Poczytałam Waszą mądrą rozmowę. Lubię, gdy wypowiadają się o rzeczy osoby znające się na tej rzeczy A obecnie bywa z tym różnie.
Ewo, mam dylemat. Zawsze o tej porze róże łapią, mniej lub bardziej, plamistość. Czy pryskać je teraz? Czy już nie ma sensu używać chemii, bo i tak niedługo te liście opadną? Będę Ci wdzięczna za podpowiedź.

Fajnie, ze dyskusje z checia przeczytalas

O tej porze roze przewaznie lapia plamistosc. Zwlaszcza roze pachnace. Spowodowane jest to dluzsza wilgotnoscia liscia. Grzyby maja wiecej czasu na atak. W celu wzmocnienia tkanek powinno sie (!) od lipca pryskac skrzypem, herbatka czy tez gnojowka rozcienczona. Ja w tym roku dalam rade prysnac tylko dwa razy Jesli grzyb sie juz pojawil, a roza albo nalezy do tych slabych, albo jest jeszcze mlodziutka (np. sadzona w tym sezonie) to warto ja jeszcze prysnac jakims srodkiem chemicznym. W pazdzierniku juz raczej nie warto. Jesli roza jest starsza i ogolnie cale lata bez chorob, a grzyb pojawia sie u niej tylko jesienia, to nie trzeba. Roza da sobie rade
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies