Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana

Doświadczalnia bylinowo-różana

Waclaw 19:37, 07 wrz 2018

Ewo,
z wielką przyjemnością pospacerowałem po ogrodzie Twoich znajomych.
Więcej takich obrazów.

Do urody Twojego ogrodu już tak się przyzwyczaiłem, że tylko z zachwytem spoglądam na zdjęcia i milczę. Milczę i kontempluję. Zazdroszczę umiejętności doboru roślin, robienia zdjęć.
Ale naśladuję

Swoje miejsca będę zmieniał.
lojalna_ 19:39, 07 wrz 2018

Dyskusje z wypiekami przeczytałam ....dziewczyny imponujące przemyślenia macie.

Po to są różne pomysły, zdania, intelekty by móc się różnić rozwijać i przekonywać .

Roze zachwycają ♥
nicol21 19:41, 08 wrz 2018

Piękne te róze masz. a w donicach będziesz je nisko ciąć żeby się nie rozeszły czy może pozwolisz im zaszaleć? Patrzać na krzaki w sklepach są one takie kompaktowe a jak wsadzi się do gruntu to są duuużo większe.
Sporo masz tych donic!

Ogród świetnie się prezentuje. No, przynajmniej te kawałki które pokazujesz
jak tam łączka dla małych bzyków? Przetrwała?
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
ryska 20:47, 08 wrz 2018

Gaurą jestem zachwycona. Chcę jej więcej. W trawach wygląda jak stado motyli.
Do tego szum strumyka, dobra książka i relaksik zapewniony
Moja róża, młodziutka MW wydała na świat parę kwiatków ale bardzo rachityczna jest. Trzeba jej pewnie lat aby się wzmocniła i zachwycała jak Twoja.
Zdjęcia które wstawiłaś jak zawsze rewelacyjne.

Anda 12:33, 09 wrz 2018

Ewa777 napisał(a)
Dziękuję Ewo za śliczne zdjęcia z Twojego ogrodu i ze zwiedzanego ogrodu Jest taki subtelny, przejrzysty i spokojny Dobre miejsce do odpoczynku - i taki powinien być ogród
Zdjęcia portretów róż są doskonałe

Zwiedzany ogród był naprawdę urokliwy Właścicielka sama przyznała, że wreszcie, po latach przesadzania, jest zadowolona
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 12:36, 09 wrz 2018

Waclaw napisał(a)
Ewo,
z wielką przyjemnością pospacerowałem po ogrodzie Twoich znajomych.
Więcej takich obrazów.

Do urody Twojego ogrodu już tak się przyzwyczaiłem, że tylko z zachwytem spoglądam na zdjęcia i milczę. Milczę i kontempluję. Zazdroszczę umiejętności doboru roślin, robienia zdjęć.
Ale naśladuję

Swoje miejsca będę zmieniał.

Bardzo miły jesteś Z mojego ogródka jeszcze długo nie będę zadowolona Całe szczęście, że mam róże

A co chcesz u siebie zmieniać?
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 12:37, 09 wrz 2018

lojalna_ napisał(a)
Dyskusje z wypiekami przeczytałam ....dziewczyny imponujące przemyślenia macie.

Po to są różne pomysły, zdania, intelekty by móc się różnić rozwijać i przekonywać .

Roze zachwycają ♥

Filozofia ogrodowa

Róże dziękuję
paniprzyroda 12:38, 09 wrz 2018

Jak zawsze z przyjemnością obejrzałam zdjęcia ogródka znajomych, nie mówiąc o Twoim. Portrety róż zachwycają.
Anda 12:43, 09 wrz 2018

nicol21 napisał(a)
Piękne te róze masz. a w donicach będziesz je nisko ciąć żeby się nie rozeszły czy może pozwolisz im zaszaleć? Patrzać na krzaki w sklepach są one takie kompaktowe a jak wsadzi się do gruntu to są duuużo większe.
Sporo masz tych donic!

Ogród świetnie się prezentuje. No, przynajmniej te kawałki które pokazujesz
jak tam łączka dla małych bzyków? Przetrwała?

Róże w donicach tnę co roku nisko. Im większa masa zielona, tym większe korzenie, a te są w donicy mocno ograniczone, więc trzeba też mocno ograniczać masę zieloną

Ogród oczywiście pokazuję w najlepszych kawałkach

Łączka niestety prawie całkiem uschła. Kosmosy uschły wszystkie. Najlepiej czuje się tam Linum grandiflorum. Bardzo lubię ten kolor, więc mnie to cieszy. W przyszłym roku będę dosiewać rośliny sucholubne. Chabry na początku sezonu zjadły ślimaki, więc nie wiem, czy dobrze im by tam było. Wypróbuję to w przyszłym roku. Chabry wysieję do doniczek, bo małe pewnie znów nie przetrwają.
Anda 12:45, 09 wrz 2018

ryska napisał(a)
Gaurą jestem zachwycona. Chcę jej więcej. W trawach wygląda jak stado motyli.
Do tego szum strumyka, dobra książka i relaksik zapewniony
Moja róża, młodziutka MW wydała na świat parę kwiatków ale bardzo rachityczna jest. Trzeba jej pewnie lat aby się wzmocniła i zachwycała jak Twoja.
Zdjęcia które wstawiłaś jak zawsze rewelacyjne.

Oj tak, gaura jest śliczna i prawie samoobsługowa
Moja MW ma teraz 3 lata. Twoja w przyszłym roku na pewno już będzie mocniejsza.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies