Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana

Doświadczalnia bylinowo-różana

mrokasia 16:00, 06 lut 2019

Hej Ewo,
Wpadłam popatrzeć co u Ciebie a tu jak zwykle piękne zdjęcia i wrze jak w ulu .
Pokażesz tę świdośliwę Obelisk? Tak z pewnej odległości, żeby zobaczyć jak się prezentuje w całości .
Anda 16:06, 06 lut 2019

Pszczelarnia napisał(a)

Jak z Karola Maya, o którym myślałam, że był Niemcem, bo czytałam go po niemiecku.A potem się dowiedziałam, ze był Niemcem.

Ja go czytałam po polsku i myślałam, że był Amerykaninem Film Winnetou też był niemiecki.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 16:17, 06 lut 2019

mrokasia napisał(a)
Hej Ewo,
Wpadłam popatrzeć co u Ciebie a tu jak zwykle piękne zdjęcia i wrze jak w ulu .
Pokażesz tę świdośliwę Obelisk? Tak z pewnej odległości, żeby zobaczyć jak się prezentuje w całości .

W ostatnim sezonie nie robiłam jej fotki, sama nie wiem czemu To fotka z 2017

Z dalsza nie mam. Ona wąsko rośnie, kwitnie ślicznie na biało i ma smaczne owoce. Tak mi obrodziła ostatniego roku, że zrobiłam nawet konfiturę Przebarwia się na żółto.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 16:32, 06 lut 2019

Byłam dzisiaj chwilę w ogrodzie. Bez czarny ma pączki, róże też jakoś "żywo" wyglądają.
Myślałam, że pączki ciemierników już będą tuż, tuż, a tu niespodzianka. Mam w ogrodzie myszy, a te nie dosyć, że obżarły mi budzące się orliki, to jeszcze dobrały się do pączków ciemierników. A myślałam, że ciemierniki są trujące... Nawet ślimaki ich nie ruszają, a tu taki ambaras. Przyuważyłam jedną mysz, jak wyrywała kiełki Chionodoxa z ziemi. Na taką bezczelność zareagowałam w jedyny możliwy sposób. Nie, nie kupiłam kota Kupiłam łapki na myszy. Już stoją i czekają. I ja czekam też
Waclaw 18:46, 06 lut 2019

Pszczelarnia napisał(a)

Jak z Karola Maya, o którym myślałam, że był Niemcem, bo czytałam go po niemiecku.A potem się dowiedziałam, ze był Niemcem.

Oczywiście postaci z Karola Maya wspomniałem. Cóż to byli dla mnie za bohaterowie!
Dragonka 18:51, 06 lut 2019

Anda napisał(a)
B Przyuważyłam jedną mysz, jak wyrywała kiełki Chionodoxa z ziemi. Na taką bezczelność zareagowałam w jedyny możliwy sposób. Nie, nie kupiłam kota Kupiłam łapki na myszy. Już stoją i czekają. I ja czekam też

No nie, a ja już sobie wyobraziłam, że zrobisz jak Pan Foerster z nornicami Oczami wyobraźni widziałam jak stoisz nad tą biedną małą głodną myszką i ustawiasz ją do pionu Wiesz, że się nie je przed obiadem i takie tam..
Waclaw 18:57, 06 lut 2019

Anda napisał(a)

Ja go czytałam po polsku i myślałam, że był Amerykaninem Film Winnetou też był niemiecki.

Winnetou grany przez Pierre'a Brice'a a film kręcono min. w Jugosławii na Plitvickich Jeziorach ( obecnie Chorwacja)
Mariposa 19:19, 06 lut 2019

Anda napisał(a)
Ona wąsko rośnie, kwitnie ślicznie na biało i ma smaczne owoce. Tak mi obrodziła ostatniego roku, że zrobiłam nawet konfiturę Przebarwia się na żółto.

Skorzystam z podpowiedzi, Ewo Czegoś takiego szukałam - wąskie, niewysokie - i do tego owocujące. Dzięki
Dawno, dawno temu też się zachwycałam filmami o Winnetou i Old Shatterhandzie...
sylwia_slomc... 20:04, 06 lut 2019

Czytam o filmach i o myszkach. Może jak zjadły ciemiernika to już nic więcej nie zjedzą, też czytałam, że on trujący. U nas chyba rok temu zając zjadł gałązki złotokapu i potem się już nie pokazał
Kokesz 21:09, 06 lut 2019

Anda napisał(a)
Mam w ogrodzie myszy, a te nie dosyć, że obżarły mi budzące się orliki, to jeszcze dobrały się do pączków ciemierników. A myślałam, że ciemierniki są trujące... Przyuważyłam jedną mysz, jak wyrywała kiełki Chionodoxa z ziemi.

U mnie gawrony powyrywały podzielone jesienią żurawki, zawciąg nadmorski i sadzonki bukszpanów nie mówiąc o cebulach tulipanów i kłączach liliowców,
podziobały też kwiatki prymulek i listki krokusów
Niestety na nie nie mogę ustawić pułapki, więc całe rabaty mam przykryte jak co roku gałązkami choinek, nawet zdjęć nie robię , bo wszystko zasłonięte. Na szczęście ptaszyska odlatują w połowie marca

PS. U mnie na szczęście ciemierników nie ruszają