Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana

Doświadczalnia bylinowo-różana

Milka 06:24, 07 lut 2019

Nie wiedzialam, że myszy te nasze rośliny maja w menu. Jak się ociepli, to też pewnie nie jedno miejsce po szkodnikach zobaczę. Misia 2 nornice upolowała i 1 kreta. To jej plus, bo tak to moje rękodzieło niszczy; )
mikina34 09:14, 07 lut 2019

Anda napisał(a)

Nie mam niczego z takim pokrowcem, więc zero doświadczeń. Może warto jednak zaryzykować za taką cenę? Tylko, że to będzie jedynie ochrona przed wiatrem i zwierzętami, ale nie przed mrozem. Moja szkralenka też nie chroni przed mrozem. Najlepiej postawić takie coś gdzieś na zacisznym stanowisku, żeby wiatr nie porwał

Ja to sobie myślałam takie cosi nabyć po pierwsze jako miejsce do wysiewów, bo na bank parapetów braknie, a potem na balkon faktycznie żeby hartować rośliny no i ewentualnie coś podhodować. Balkon mam od strony południowo-wschodniej więc byłoby dość ciepło i zacisznie. Przemawia to do mnie, ze się po sezonie składa i nie zajmuje miejsca.
Nowa12 09:20, 07 lut 2019

Milka napisał(a)
Nie wiedzialam, że myszy te nasze rośliny maja w menu. Jak się ociepli, to też pewnie nie jedno miejsce po szkodnikach zobaczę. Misia 2 nornice upolowała i 1 kreta. To jej plus, bo tak to moje rękodzieło niszczy; )

U siebie w ogrodzie też znajduję myszy upolowane przez kota sąsiadów. Ale w zeszłym tygodniu przywlókł nam pod dom głowę zajączka .
Tacy to kłusownicy z tych milusińskich kotków . Nawet bym nie przypuszczała.
Anda 10:24, 07 lut 2019

Waclaw napisał(a)

Winnetou grany przez Pierre'a Brice'a a film kręcono min. w Jugosławii na Plitvickich Jeziorach ( obecnie Chorwacja)

A tam całkiem jak na Dzikim Zachodzie
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 10:25, 07 lut 2019

Dragonka napisał(a)

No nie, a ja już sobie wyobraziłam, że zrobisz jak Pan Foerster z nornicami Oczami wyobraźni widziałam jak stoisz nad tą biedną małą głodną myszką i ustawiasz ją do pionu Wiesz, że się nie je przed obiadem i takie tam..

Hehe
Niemożliwa jesteś, teraz ja sobie to wyobrażam

Ja bardziej drastycznie podeszłam niestety i myszka już opuściła ten padół

Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 10:26, 07 lut 2019

Mariposa napisał(a)

Skorzystam z podpowiedzi, Ewo Czegoś takiego szukałam - wąskie, niewysokie - i do tego owocujące. Dzięki
Dawno, dawno temu też się zachwycałam filmami o Winnetou i Old Shatterhandzie...

Super, cieszę się, że skorzystałaś z podpowiedzi Bardzo lubię tą odmianę
Anda 10:28, 07 lut 2019

sylwia_slomczewska napisał(a)
Czytam o filmach i o myszkach. Może jak zjadły ciemiernika to już nic więcej nie zjedzą, też czytałam, że on trujący. U nas chyba rok temu zając zjadł gałązki złotokapu i potem się już nie pokazał

No nie, co za zając Zawsze myślałam, że dzikie zwierzęta mają jakiś instynkt i nie jedzą trujących roślin, a tu wychodzi na to, że one również popełniają błędy.

Anda 10:30, 07 lut 2019

Kokesz napisał(a)

U mnie gawrony powyrywały podzielone jesienią żurawki, zawciąg nadmorski i sadzonki bukszpanów nie mówiąc o cebulach tulipanów i kłączach liliowców,
podziobały też kwiatki prymulek i listki krokusów
Niestety na nie nie mogę ustawić pułapki, więc całe rabaty mam przykryte jak co roku gałązkami choinek, nawet zdjęć nie robię , bo wszystko zasłonięte. Na szczęście ptaszyska odlatują w połowie marca

PS. U mnie na szczęście ciemierników nie ruszają

Pamiętam, że pisałaś o tym w zeszłym roku. Taki najazd jest chyba jeszcze gorszy od jakichś myszy. Dobrze, że nie siedzą u Ciebie cały rok, bo nic byś sadzić nie mogła.
Anda 10:31, 07 lut 2019

Milka napisał(a)

To już lepiej niech poluje na jakieś zwierzęta. To naprawdę duży plus. Gdybym mogła, to bym sobie kota sprawiła... Niestety, M uczulony.
Anda 10:32, 07 lut 2019

mikina34 napisał(a)

Ja to sobie myślałam takie cosi nabyć po pierwsze jako miejsce do wysiewów, bo na bank parapetów braknie, a potem na balkon faktycznie żeby hartować rośliny no i ewentualnie coś podhodować. Balkon mam od strony południowo-wschodniej więc byłoby dość ciepło i zacisznie. Przemawia to do mnie, ze się po sezonie składa i nie zajmuje miejsca.

Dobrze sobie wymyśliłaś. Takie coś wypali na pewno Kupuj
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies